Ingineria genetica in domeniul agroindustrial duce la imbolnavirea organismului in timp

Ingineria genetica, folosita pe scara larga pentru cresterea substantiala a productiei de alimente necesare consumului, are si reversul medaliei: imbolnavirea organismului in timp Doctorii Ana Maria Mihalache, Mihaela Vicol, Teodora Manea explica: Beneficiile obtinute prin tehnicile de inginerie genetica in domeniul agroindustrial pot fi clasificate astfel: plante rezistente la seceta si daunatori; cereale cu continut…

Citește mai departe

Lecitina poate fi buna

Un nou studiu asupra utilizarii lecitinei in obtinerea alimentelor pe cale industriala releva ca aceasta nu intensifica doar proprietatile fizico-chimice, dar si profilul nutritional al alimentelor in compozitia carora intra. Noile formule de suc de rosii, dar si de suc de struguri experimentate, in compozitia carora a intrat lecitina, conform constatarilor publicate in Food Research…

Citește mai departe

Ciocolata din margarina si zaharuri

Batonul de ciocolata Metro este un produs realizat in mare parte din zaharuri si uleiuri modificate chimic prin hidrogenare, cu o valoare energetica foarte mare si cu o multime de efecte adverse asupra sanatatii. Batonul Metro este dezechilibrat din punct de vedere nutritional, avand un exces de glucide cu index glicemic foarte ridicat si absorbtie…

Citește mai departe

Doar miros a miere

Mierea are o pondere de doar 3% din produs, in schimb zaharul si uleiul vegetal hidrogenat sunt materia prima pentru biscuitii cu miere Tess. Biscuitii cu miere Tess au mai mult zahar decat miere, ceea ce face ca produsul sa fie dezechilibrat din punct de vedere nutritional. Totusi, nu este clar daca zaharul invertit este…

Citește mai departe

Choco margarina

Nestle Choco poate fi dusmanul siluetei daca este consumata in mod frecvent. De asemenea, din cauza grasimilor hidrogentate, devine un potential pericol pentru ficat si inima. Nestle Choco, specialitate instant pe baza de cacao si lapte, este un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu un exces de glucide cu index glicemic foarte ridicat…

Citește mai departe

Energie din margarina

Winergy este un baton de ciocolata in care au fost amestecate o cantitate foarte mare de margarina si zaharuri rafinate, ceea ce duce la afectiuni ale inimii si ficatului. Batonul de ciocolata cu caramel, nuga si alune Winergy este un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari…

Citește mai departe

Eti Negro, zahar si ulei

Bolnavii de inima, ficat si pancreas ar trebui sa evite consumul frecvent al biscuitilor Eti Negro, din cauza continutului mare de uleiuri modificate chimic si zaharuri. Biscuitii Eti Negro au in compozitie o cantitate foarte mare de zahar, reprezentand un pericol pentru pancreasul endocrin. Acesta va fi nevoit sa secrete mai multa insulina intr-o perioada…

Citește mai departe

Novatini – Tableta cu margarina

Tableta cu crema de lichior de visine Novatini se vinde la raionul de ciocolata, desi din compozitie pare mai degraba un amestec de margarina, zahar, arome sintetice si aditivi alimentari. Tableta analizata este un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu un exces de glucide cu index glicemic ridicat: zahar, sirop de glucoza, izoglucoza….

Citește mai departe

Margarina pentru brad

Inainte de a va cumpara bomboanele pentru bradul de Craciun, nu va uitati doar la culoarea ambalajului! Chiar daca arata extraordinar de frumos si se potrivesc cu globurile si beteala, pot avea in compozitie ingrediente care va pun in pericol sanatatea. Bomboanele de pom cu cocos in glazura de cacao, Kpkuszos, fac parte din categoria…

Citește mai departe

Cubulete cu sare si aditivi

Vreti o supa limpede de legume? Nimic mai simplu! Producatorul „cubuletelor pentru supa limpede de legume” ne spune ca „dintr-un cubulet dizolvat in jumatate de litru de apa in clocot rezulta imediat o supa de legume limpede gustoasa”. Pare o solutie simpla si ieftina, dar sa citim cu atentie eticheta! Primul ingredient este sarea. Acest…

Citește mai departe

Vanilie creata din aditivi alimentari

Impresia de vanilie din budinca „Grandiso pudding Vanilla” este data de aroma sintetica si de colorantii chimici azotici E104 si E110. Budinca „Grandiso pudding Vanilla” este o „crema fina pentru desert cu gust de vanilie si frisca batuta” cu un profil nutritional dezechilibrat. Acesta este dat de cantitatea mare de zaharuri atat cu absorbtie lenta,…

Citește mai departe

Napolitane cu valoare energetica mare si trei alergeni

Wafer”s Joy este un produs de tip napolitana, cu un profil nutritional dezechilibrat, dat de cantitatea mare de glucide. Din aceasta cauza, pancreasul endocrin este extrem de stresat, fiind fortat sa secrete o cantitate foarte mare de insulina intr-o perioada scurta, ne spune profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. Mai mult, produsul…

Citește mai departe

Mini placinte cu grasimi modificate chimic

Mini placintele cu dovleac analizate au in compozitie foarte multe lipide, motiv pentru care sunt dezechilibrate din punct de vedere nutritional. Cea mai mare parte dintre acestea este nociva pentru organism, fiind obtinute prin modificare chimica. In acesta situatie este si margarina, despre care producatorul spune ca are in compozitie ulei vegetal solidificat. Sintagma nu…

Citește mai departe

Mini placinte cu grasimi modificate chimic

Mini placintele cu dovleac analizate au in compozitie foarte multe lipide, motiv pentru care sunt dezechilibrate din punct de vedere nutritional. Cea mai mare parte dintre acestea este nociva pentru organism, fiind obtinute prin modificare chimica. In acesta situatie este si margarina, despre care producatorul spune ca are in compozitie ulei vegetal solidificat. Sintagma nu…

Citește mai departe

Kokteyl Aromali Super Gum

Kokteyl Aromali Super Gum este un produs cu profil nutritional foarte dezechilibrat, cu exces de zaharuri rafinate, cu index glicemic foarte ridicat (zaharoza, glucoza). Pancreasul endocrin este cel care are cel mai mult de su-ferit, pentru ca se produc oscilatii periculoase ale gli-ce-miei. In afara de glucide cu absorbtie rapida, ca unic macro-nu–trient, produsul contine…

Citește mai departe

Cafea din margarina

Don Cafe 2 in 1 este o bautura instant pe baza de margarina, cafea solubila, lapte (in realitate componente din lapte-lactoza si proteine din lapte) si o serie de aditivi care interfereaza, in special cu metabolismul calciu-fosfor. Produsul are un profil nutritional extrem de dezechilibrat, cu un ecxes de grasimi hidrogenate periculoase si glucide cu…

Citește mai departe

Amestec nociv din grasimi sintetice si zaharuri rafinate

Margarina, grasime sintetica, este unul dintre ingredientele principale ale napolitanei. In combinatie cu zaharul, poate avea efecte dezastruoase asupra organismului. Napolitana glazurata Cip este un produs cu un profil nutritional extrem de dezechilibrat, avind un exces de glucide (67%) care imprima produsului o incarcatura glicemica foarte ridicata. Excesul de lipide este constituit in principal din…

Citește mai departe

Pavi – Grisine care ne umfla

Compozitia grisinelor cu un exces de glicede face ca acestea sa aiba o valoare energetica foarte mare. De aceea, sunt contraindicate celor cu probleme de greutate. Grisinele cu mac Pavi au in compozitie: faina de griu, sare, drojdie, extract de malt, ameliorator de faina (zaharoza, alpha amilaza), antioxidanti (B.H.A. butilhidroxianisol E 320, acid ascorbic E…

Citește mai departe

Burcak ne streseaza tot organismul

Produsul contine grasimi periculoase Inainte de a consuma acesti biscuiti digestivi cititi cu atentie eticheta. Nu au nici unul dintre beneficiile date de produsele similare de calitate. Biscuitii digestivi Burcak au in compozitie faina de griu, faina de griu integrala, ulei vegetal hidrogenat (curmal, soia, floarea-soarelui, ulei de in), zahar, agenti de afinare (carbonat de…

Citește mai departe

E-uri si grasimi puse la rece

Friendino, inghetata cu aroma de nuca, are in compozitie apa, zahar, grasimi vegetale, lapte praf degresat, zer praf, emulgator (mono si digliceride ale acizilor grasi E 471), stabilizatori (faina de seminte de carruba E 410, faina de seminte de guar E 412), coloranti alimentari (caramel E 150, sunset yellow E 110), aroma identic naturala –…

Citește mai departe