Tomatele, esentiale in regimul alimentar al bolnavilor cu blocaj renal

Alimentatia bolnavului de blocaj renal, in diferite stadii, trebuie sa fie modificata pentru a da organismului suficienta energie de a lupta cu boala, dar fara a forta rinichiul slabit. Serinela F., Suceava: „Ce regim alimentar trebuie sa urmeze un pacient cu blocaj renal?“ Prof. Constantin Milica: Alimentatia bolnavului de blocaj renal, in diferite stadii, trebuie…

Citește mai departe
Romania, locul 10 in UE la risipa de alimente

12 alimente, armele care ne ajuta in lupta impotriva cancerului

Cereale. Fructe. Legume. Zarzavaturi. Ciuperci. Ceai verde. Ghimbir. Miere. Peste. Lactate. Vin. Apa. Sunt alimentele benefice pentru protejarea sanatatii, pentru indepartarea pericolului numit cancer, care nu ar trebui sa ne lipseasca din farfurie. Este concluzia capitolului « Armele care ne ajuta in lupta impotriva cancerului », din volumul « Nu hrani cancerul », elaborat de…

Citește mai departe

Agricultura in centrul Clujului

Cine spune ca agricultura se poate face doar la tara? Asociatia Eco Ruralis dovedeste contrariul cu o gradina amenajata chiar in centrul Clujului, in curtea interioara a unui imobil. De pe o suprafata de aproximativ sapte metri patrati, membrii asociatiei au mancat deja nenumarate portii de salate, ciorba de fasole sau sote de dovlecei. Chiar…

Citește mai departe
Prefectul de Neam? sus?ine promovarea produselor autentice ?i agriculturii ecologice

Bucuresti: Targul national al produselor ecologice, o lectie de creatie gastronomica

Un nou atelier de creatie gastronomica ii asteapta pe bucuresteni la Targul national al produselor ecologice, traditionale si naturale care se desfasoara, de vineri pana duminica, la Academia de Stiinte Agricole si Silvice “Gheorghe Ionescu Sisesti” din Bucuresti. Lectia nr. 1 Sambata si duminica, incepand cu ora 11:00, Rodica Tiplea, din Ocna Sugatag, va invata…

Citește mai departe

Societatea Ornitologica Romana organizeaza Ziua Copiilor in Gradina Botanica Bucuresti, duminica, 10 iunie

Societatea Ornitologica Romana si Gradina Botanica Dimitrie Brandza a Universitatii din Bucuresti invita bucurestenii sa petreaca o zi de duminica in familie, inconjurati de natura. Copii, parinti si bunici sunt invitati cu mic cu mare la Ziua Copiilor in Gradina Botanica. Ii asteapta suprize felurite si personaje cunoscute, gata sa isi spuna povestile in doua…

Citește mai departe

Top 10 alimente modificate genetic. Acum si cu gene umane!

Se vede treaba, ratiunile economice care au condus la parasirea liniei traditionale de hibridizare si incrucisare a soiurilor si la abordarea optimizarii lor prin alterare genetica au cantarit enorm. Intr-o lume tot mai putin preocupata de aspectele morale ale manifestarilor ei, economicul a batut la scor siguranta alimentatiei. Astfel ca temerile in privinta efectelor pe…

Citește mai departe

Iernutul lupta in continuare pentru a pastra fondul genetic al legumelor romanesti

Singura institutie de gen din Ardeal, Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultura Iernut, in ciuda greutatilor financiare, lupta in continuare pentru a pastra fondul genetic al legumelor romanesti. Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultura Iernut, infiintata in anul 1980, apartine Ministerului Agriculturii si face parte din Academia de Stiinte Agricole si Silvice ”Gheorghe Ionescu Sisesti”. Forul superior…

Citește mai departe

Zacusca de Maramures umple camarile bucurestenilor pentru iarna

Nelipsite de la targurile cu produse ecologice din capitala, palinca, slanina sau carnatii afumati facute Maramures au ajuns sa fie adevarate delicatese pentru bucuresteni. La mare cautare se afla in acesta perioada muraturile, magiunul si zacusca pe care maramuresencele le pregatesc dupa retete pastrate cu sfintenie in familie. Atat de gustoase sunt preparatele gospodinelor din…

Citește mai departe

Gradina de la bloc

In curtea unor blocuri din Zorilor cresc tufe de zmeur, floarea soarelui, porumb, vita de vie, fasole verde, pomi, rosii si flori. Chiar daca-si cumpara legumele tot de la supermarket, locatarii de pe Rapsodiei se mandresc cu gradina improvizata intre betoane. Cateva fire de floarea soarelui iti fac cu ochiul inca din departare, concurate, pe…

Citește mai departe

Reziduuri din 365 de pesticide, in fructele si legumele din Europa

Spanac, portocale, orez, castraveti, mandarine, morcovi si pere – sunt alimentele din Europa care depasesc limita de pesticide autorizata, spun autoritatile. Reziduuri din 365 de pesticide diferite au fost identificate in fructe si legume consumate in Europa, 76 dintre acestea fiind depistate numai in cereale, conform unui studiu al agentiei europene pentru securitate alimentara –…

Citește mai departe

Reziduuri din 365 de pesticide, in fructele si legumele din Europa

Spanac, portocale, orez, castraveti, mandarine, morcovi si pere – sunt alimentele din Europa care depasesc limita de pesticide autorizata, spun autoritatile. Reziduuri din 365 de pesticide diferite au fost identificate in fructe si legume consumate in Europa, 76 dintre acestea fiind depistate numai in cereale, conform unui studiu al agentiei europene pentru securitate alimentara –…

Citește mai departe

Anghinarea, aliata ficatului

Radacina de anghinare este usor digerabila si are proprietati terapeutice notabile: este antitoxica si elimina surplusul de colesterol din corp. Mai mult, preparatele pe baza de anghinare cresc apetitul si ajuta la buna functionare a ficatului si a bilei. Eugen Giurgiu, doctor in biochimie cu competente in nutritie si fitoterapie, recomanda consumul de anghinare si…

Citește mai departe

Lista celor trei alimente esentiale pentru barbati si femei

Fasolea, iaurtul si fructele de padure sunt recomandate femeilor, iar bananele, stridiile si pestele gras sunt ideale pentru barbati, sustin nutritionistii. Pentru ca suntem diferiti, nutritionistii atentioneaza ca exista anumite alimente care au beneficii asupra organismului unuia dintre sexe. Astfel, potrivit specialistilor, exista afectiuni specifice barbatilor si boli de care sufera mai mult femeile, iar…

Citește mai departe

Banca de seminte are peste 500.000 de varietati

Banca de seminte vegetale din arhipelagul arctic Svalbard, o adevarata „Arca a lui Noe” pentru plantele de pe intreg globul, a depasit, pe 11 martie, pragul de 500.000 de varietati, devenind astfel cea mai variata colectie de seminte din lume, au anuntat responsabilii acesteia. Situata intr-un masiv muntos din Longyearbyen, resedinta arhipelagului norvegian Svalbard care…

Citește mai departe

Cinci mituri ale alimentatiei sanatoase

Odata cu dezvoltarea recenta a stiintelor care pun accentul pe principiile alimentatiei sanatoase, nutritionistii britanici au alcatuit o lista cu cinci mituri pe care persoanele aflate la dieta ar trebui sa le aiba in vedere inainte de a incepe un anumit regim alimentar, relateaza ivillage.com. Exercitiile fizice, controlul portiilor zilnice alimentare si principiile generale ale…

Citește mai departe

Serotonina – ajutorul pentru corp, minte si suflet!

Serotonina in stil multivalent–„hormon al fericirii”, „ceasul somnului” si  „chimia dragostei” Numim SEROTONINA  substanta care transporta mesajele intre celulele nervoase ale creierului. In cazul unei cantitati scazute sau mult prea ridicate de serotonina, corpul nostru semnaleaza unele schimbari la nivel hormonal, schimbari care se vor simti si in starea de spirit si in comportamentul nostru…

Citește mai departe

Suprafata cultivata cu legume ecologice a crescut in 2009 cu 15,7%, la 300 hectare

Suprafata cultivata cu legume ecologice a crescut anul acesta cu 15,7% la circa 300 hectare, comparativ cu anul 2008, cand aceasta a fost de 259,27 hectare, potrivit datelor furnizate agentiei NewsIn de Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR). Astfel, potrivit MAPDR, in 2009 s-au cultivat 130 hectare de mazare si fasole pastai, 20 hectare…

Citește mai departe

Terapie cu suc de legume

Sucurile de legume sunt folosite ca adjuvant in multe boli cronice. Iata in continuare cateva, cu largi utilizari in medicina naturista si in cosmetica. Sucul de hrean contine vitaminele C, A, B1 si B2, ulei volatil, substante asemanatoare antibioticelor. Se obtine prin presarea rondelelor de hrean care au fost anterior tinute in sirop de zahar….

Citește mai departe

Doi elefanti alunga demoni cu boabe de fasole

In Japonia, doi elefanti au alungat demonii cu … boabe de fasole. Uriasii sunt vedetele unui ritual ce are loc an de an. Mammy si Minister locuiesc la o gradina zoologica din suburbiile capitalei Tokyo si sunt marea atractie a parcului. Sute de oameni s-au adunat sa vada ritualul. Cativa clowni joaca rolul demonilor care…

Citește mai departe

Supa din foarte multa sare

Dintr-o singura portie de supa se acumuleaza jumatate din cantitatea zilnica recomandata de sare. Consumat in exces, produsul agraveaza bolile de inima si de rinichi. Fideaua instant din faina de mazare cu aroma de pui Phugia este un produs care are in compozitie o cantitate mare de glucide, atit cu absorbtie lenta (amidon), cit si…

Citește mai departe

Brazilia: incalzirea climatica va afecta productia agricola

Sao Paulo – Schimbarea climei, consecinta a incalzirii globale, ar putea provoca pierderi financiare enorme in productia agricola a Braziliei, in numai cativa ani, conform unui studiu oficial, publicat luni, 11.08.2008. Pierderile financiare sunt estimate la aproximativ 5 miliarde de dolari pana in 2020 si 14 miliarde de dolari pana in 2070, conform studiului realizat…

Citește mai departe