Otrava din PET: cum ne poate imbolnavi de cancer un recipient de plastic refolosit

Studii recente au demonstrat faptul ca apa imbuteliata in sticle de plastic se transforma intr-o adevarata otrava, avand o mare concentratie de bacterii nocive, atunci cand este expusa constant razelor solare. Desi incolora si cu aspect cristalin, apa contine microorganisme ce se dezvolta in ritm exponential. Printre altele, apar culturi de Cyptosporidium care sunt  responsabile…

Citește mai departe

Stresul la gainile crescute in sistem intensiv

Prin homeostazie, organismul isi pastreaza la acelasi nivel constantele mediului intern, si ca o consecinta functionarea fiziologica normala a organismului pasarilor. Orice deviere de la conditiile normale de functionare a organismului pasarilor se numeste stres. In general, termenul de „stres” este utilizat pentru a descrie efectele daunatoare ale diferitilor factori ce afecteaza sanatatea si performantele…

Citește mai departe
De ce vor autorităţile americane să elibereze în Florida milioane de ţânţari modificaţi genetic?

De ce vor autoritatile americane sa elibereze in Florida milioane de tantari modificati genetic?

Autoritatile sanitare din SUA intentioneaza sa elibereze, in Florida Keys, tantari modificati genetic, pentru a opri raspindirea a doua boli virale periculoase: febra dengue si chikungunya. Tantarii modificati genetic au fost produsi de firma britanica de biotehnologie Oxitec si ar urma sa fie eliberati intr-o zona rezidentiala din Florida Keys, daca Agentia Americana pentru Alimente…

Citește mai departe
Castanele sunt recomandate copiilor

Castanele sunt recomandate copiilor

Castanele comestibile si cele salbatice se culeg incepand cu sfarsitul lunii septembrie si pana la inceputul lui noiembrie. Bogate in minerale si in vitamine, ele sunt recomandate in special batranilor, copiilor si celor aflati in convalescenta. Putina lume cunoaste beneficiile consumului de castane pentru organism si faptul ca aceste fructe reusesc sa vindece numeroase afectiuni….

Citește mai departe
Sucul 100% natural ce poate lupta cu cancerul ?i elimina toxinele

Sucul 100% natural ce poate lupta cu cancerul si elimina toxinele

Sucul din iarba de grau este utilizat in principal ca o sursa concentrata de nutrienti. Acesta contine vitamina A, vitamina C, vitamina E, fier, calciu, magneziu si aminoacizi, informeaza Ziua de Cluj.. Sucul este folosit pentru cresterea productiei de hemoglobina, substanta chimica in celulele rosii din sange care transporta oxigenul ; regleaza nivelul zaharului din…

Citește mai departe
Ebola amenin?? omenirea: S-ar putea propaga ca un incendiu de padure

Ebola ameninta omenirea: S-ar putea propaga ca un incendiu de padure

Virusul mortal Ebola s-ar putea propaga ca un incendiu de padure, au avertizat luni autoritatile sanitare americane, solicitand celor care calatoresc in Africa occidentala sa ia maximum de precautii, in contextul celei mai severe epidemii din istorie. Ebola s-ar putea propaga ‘ca un incendiu de padure’, avertizeaza Statele Unite. ‘Probabilitatea ca aceasta epidemie sa se…

Citește mai departe
Florile de soc, benefice pentru s?n?tate: cur??? sângele de toxine ?i trateaz? alergiile

Florile de soc, benefice pentru sanatate: curata sangele de toxine si trateaza alergiile

Stiai ca florile de soc curata sangele de toxine, ferindu-ti corpul de artrita si alte probleme de sanatate dificil de tratat? Tot aceste plante folosite deseori la bauturi racoritoare functioneaza ca un agent expectorant si un bun remediu impotriva constipatiei sau a bolilor de rinichi. • Florile de soc au ac­tiune sudorifica, diuretica, anti-inflamatoare si…

Citește mai departe

Centrul natura:Arctium lappa (Brusturele)

Brusturele este o planta surprinzatoare pentru obisnuitii terapiilor naturale. Ne-am astepta sa fie o planta folosita traditional de bunicii si strabunicii nostri. El este descris in literatura contemporana ca un „purificator” al sangelui, care „curata ficatul si rinichii” prin eliminarea din sistem de materiale toxice reziduuale. Totusi, se pare ca folosirea Brusturelui drept curatitor al…

Citește mai departe

Fiintele modificate genetic vor fi eliberate in natura pentru combaterea daunatorilor in culturile agricole

Oamenii de stiinta ar putea elibera in natura, in viitorul apropiat, o versiune modificata genetic a unei muste care decimeaza maslinii. Experimentul va avea loc in Spania, iar cercetatorii spera ca aceasta masura sa permita contracararea daunatorilor. De asemenea, in Brazilia tantarii modificati genetic iau parte la cel mai mare experiment ce implica insectele concepute…

Citește mai departe

SUA utilizeaza in productia de alimente aproximativ 15.000 de tone de antibiotice, anual

Statele Unite ale Americii utilizeaza in productia de alimente aproximativ 15.000 de tone de antibiotice, anual. Utilizarea antibioticelor in cresterea animalelor reprezinta 80% din totalul antibioticelor vandute in Statele Unite, iar folosirea inutila a antibioticelor la animale crescute pentru carne (vaci, porci, gaini si curcani) este o forta motorie majora care sta in spatele dezvoltarii…

Citește mai departe

Celule imunitare modificate genetic, ultima sansa in lupta impotriva cancerului

Folosind o forma dezactivata a virusului HIV, oamenii de stiinta de la Universitatea din Pennsylvania au creat un tratament prin care pot vindeca mai multe tipuri de cancer care nu au putut fi distruse de alte solutii conventionale. Tratamentul foloseste oo forma dezactivata a virusului care cauzeaza SIDA, pentru a reprograma sistemul imunitar astfel incat…

Citește mai departe

Premiera OMS: Atlasul sanatatii in functie de schimbarile climei

Organizatia Mondiala a Sanatatii si Organizatia Mondiala de Meteorologie au lansat un atlas in care se coreleaza schimbarile climatice severe si impactul pe care il au asupra sanatatii oamenilor. Punctele rosii arata cele mai poluate orase ale lumii „Atlasul sanatatii in functie de clima” contine date importante despre impactul asupra habitatului uman a uraganelor, inundatiilor,…

Citește mai departe

Cum respiri aerul toamnei?

Sezon de tranzitie, ca si primavara, toamna poate aduce cu ea si o serie de neplaceri legate de sanatate. In prim-plan se afla afectiunile respiratorii. Schimbarile bruste de temperatura le creeaza virusurilor mediu propice, iar noua ne dau batai de cap. Si problemele nu se opresc aici. E si vremea alergiilor cauzate de particule de…

Citește mai departe

Excesul de vitamine sintetice la copii poate avea consecinte grave

Peste 60% dintre parinti dau medicamente copiilor fara recomandarea medicului, desi automedicatia poate avea consecinte grave asupra sanatatii lor. „Adaptarea alimentatiei la varsta, la particularitatile digestive ale copilului este esentiala pentru viitorul lui. Promovam alimentatia naturala dupa nastere in scop de prevenire a bolilor, a obezitatii si pentru o apropiere afectiva de mama.” Parintii invoca…

Citește mai departe

    Bicicleta electrica pliabila

    Producatorii nu au dat mai multe detalii despre noua bicicleta, insa spun ca aceasta va dispune de un design “standard” pentru o bicicleta pliabila si ca isi va depasi concurentii in ceea ce priveste performantele. Pana acum, bicicletele electrice pliabile au fost construite in forme dintre cele mai “neortodoxe”. Poate cel mai cunoscut exemplu este…

    Citește mai departe

    Substantele chimice folosite in fracturarea hidraulica si riscurile pentru sanatatea umana si organismele vii

    Dincolo de plangerile populatiei afectate, efectele reale asupra sanatatii si legatura lor directa cu fracturarea hidraulica sunt rareori documentate, pentru ca nu a existat o preocupare oficiala in acest sens, iar pe de alta parte fracturarea este exceptata de la divulgarea compusilor chimici utilizati, ceea ce a ingreunat diagnosticarea si stabilirea unor corelatii. Potrivit activistilor…

    Citește mai departe

    Top 10 boli cauzate de deficiente de vitamine in corp

    Pana nu demult nu se cunosteau repercusiunile lipsei de vitaminein organism. Desi se banuia inca din epoca renascentista ca exista substante care asigura starea de sanatate optima, abia in epoca moderna s-a determinat cu exactitate rolul fiecarei vitamine in parte. Multi cercetatori au primit Premiul Nobel pentru identificarea vitaminelor care au permis milioanelor de oameni sa-si…

    Citește mai departe

    Batalie dura pentru reintroducerea vanatorii in Delta. Presedintelui i s-a cerut sa nu promulge legea

    Controversele pe tema aprobarii vanatorii in Delta Dunarii incing din nou spiritele pe scena politica, dupa ce o noua tentativa a avut loc in sedinta de marti a Camerei Deputatilor. Asta, dupa ce vanatoarea fusese interzisa in vara anului trecut pe fondul numeroaselor dezvaluiri privind decimarea unor specii protejate. UPDATE. Intr-un comunicat dat publicitatii, Asociatia…

    Citește mai departe

    Europa devine un „punct fierbinte” pentru infectii emergente, in timp ce cele tipice climatului tropical avanseaza catre nord

    Europa devine un „punct fierbinte” pentru infectii emergente, in timp ce cele tipice climatului tropical avanseaza catre nord, potrivit unei cercetari care stabileste o legatura intre schimbarile climatice la nivel global si raspandirea bolilor, relateaza Financial Times in editia electronica. Conditiile de mediu in schimbare au facilitat raspandirea unor bacterii si unor transmitatori de boli…

    Citește mai departe