Oamenii de stiinta au descoperit o „pata” de zece milioane de galoane de petrol pe fundul oceanului, in zona Golfului Mexic

Oamenii de stiinta au raportat deja ceea ce ai eu numit un inel de 1235 de kilometri patrati pe fundul oceanului din zona Golfului Mexic, ramase la nivelul apei in urma catastrofei din 2010, potrivit „Business Insider”. 20 aprilie 2010. La o adancime de 1.500 de metri in Golful Mexic, la circa 80 kilometri de…

Citește mai departe

Studiu: Marea Groenlandei s-a incalzit de 10 ori mai rapid decat Oceanul Planetar

Oamenii de stiinta au dezvaluit planurile de a examina schimbarile de temperatura in Oceanul Arctic, dupa ce un studiu de lunga durata a descoperit ca Marea Groenlandei s-a incalzit de 10 ori mai rapid decat Oceanul Planetar. Oamenii de stiinta de la Institutul Alfred Wegener Germania (AWI) au analizat indicii de temperatura ai Marii Groenlandei…

Citește mai departe

Incalzirea globala si dezghetul la care este supusa zona arctica a impus o noua cursa pentru accesul la resurse

Incalzirea globala si dezghetul la care este supusa zona arctica a impus o noua cursa pentru accesul la resurse din aceasta zona, una asemanatoare poate cu cea a inarmarilor din timpul razboiului rece. Desi disputa este inceputa doar cu cativa ani in urma, Moscova manifesta interesul cel mai sporit pentru a ocupa zona in cauza,…

Citește mai departe

Dioxidul de carbon a jucat un rol important in modificarea climei, de-a lungul timpului

Climatul de la tropice din ultimele 2,7 milioane de ani s-a schimbat odata cu cresterea si retragerea calotelor glaciare de la Polul Nord, potrivit unui nou studiu al Universitatii Brown. Descoperirea subliniaza legatura intre Epocile de Gheata si schimbarile de temperatura ale oceanelor din zona tropicelor. Oamenii de stiinta conchid ca dioxidul de carbon a…

Citește mai departe

„Zmeul subacvatic” care produce energie

Dispozitive amplasate pe fundul oceanului ar putea furniza suficienta electricitate pentru a alimenta fiecare cate zece locuinte. Valurile si curentii oceanelor ar putea fi de folos in procesul de producere a energiei electrice, sustin inginerii. O companie specializata in producerea de energie alternativa vrea sa puna la punct un dispozitiv inedit care, cu ajutorul curentilor…

Citește mai departe

Ministrii nepalezi se vor intruni pe Everest

Intalnirea va avea loc pe 4 decembrie, cu trei zile inainte de deschiderea conferintei de la Copenhaga. Nepalul vrea sa atraga atentia asupra topirii ghetarilor din Himalaya. Guvernul nepalez a anuntat ca urmatorul sau consiliu al ministrilor va avea loc pe varful Everest la 5.250 de metri altitudine. Insotiti de o echipa de medici, ministri…

Citește mai departe

Incalzirea globala, combatuta cu prafuri

Geoingineria propune solutii originale, dar si periculoase, precum fertilizarea oceanelor cu pulberi de fier sau plasarea de ecrane pe orbita. Fertilizarea oceanelor cu praf de fier, „afumarea” deliberata a atmosferei si umbrirea Pamantului prin plasarea de ecrane pe orbita sunt doar cateva dintre solutiile extreme propuse pentru combaterea incalzirii globale. Dar, desi unele sunt ieftine…

Citește mai departe