Lebar din slanina si sorici

Lebarul Galco are ingrediente principale capul de porc, slanina si soriciul, ficatul fiind prezent intr-o cantitate mica. Acesta ar fi trebuit sa aiba o pondere mai mare, daca s-ar fi respectat reteta clasica. Pentru a masca lipsa ficatului, producatorul a folosit potentiatorul de gust E621. Prof. dr Gheorghe Mencinicopschi atrage atentia ca acest aditiv este…

Citește mai departe

Aditivi alimentari

In ziua de azi cand totul se misca cu o viteza ametitoare, ne grabim sa ajungem la serviciu, sa muncim cat mai mult, sa castigam cat mai bine, sa ne asiguram un confort cat mai mare si uitam de un lucru foarte important, sanantatea noastra. Putine sunt persoanele care au grija de propria alimentatie. Toata…

Citește mai departe

Aroma sintetica de vita si multa sare

Vitaminele din fideaua Rollton nu mai au nici o valoare, fiind inecate in sare si aditivi alimentari, care au numeroase efecte adverse. Cardiacii, hipertensivii si cei cu probleme ale rinichilor trebuie sa evite consumul acestui produs. Fideaua pentru prepararea rapida a supei Rollton este un produs care poate afecta in mod grav sanatatea inimii si…

Citește mai departe

Excelenta cu 13 E-uri

Pastrama din pulpe de pui Fil Sam Campina este un produs fiert cu afumat, care a fost fabricat cu ajutorul a 13 aditivi alimentari. Ingredientul principal al produsului analizat este pulpa de pui, insa este urmat de sarea iodata, ceea ce inseamna ca ea este folosita intr-o cantitate foarte mare. Consumatorii trebuie sa tina cont…

Citește mai departe

Pateu vegetal hipercaloric

Pateul vegetal Silvania este un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu un exces de lipide si zaharuri cu index glicemic ridicat. Pancreasul endocrin, in aceste conditii, este nevoit sa secrete o cantitate mai mare de insulina intr-o perioada scurta de timp, avertizeaza profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. De asemenea,…

Citește mai departe

Pericol in consumul MSG

Consumul de potentiator artificial glutamat monosodic (MSG) poate creste riscul acumularii in greutate, indiferent de continutul caloric pe care il au produsele respective. In ciuda acestor rezultate, reprezentantii industriei alimentare sustin ca aceste date nu pot fi puse in practica, deoarece aditivul este indispensabil pentru producatori. E 621 poate produce persoanelor sensibile dureri de cap,…

Citește mai departe

Parjoale vegetale cu secrete

Parjoalele vegetale Aldis par o solutie foarte buna in perioada postului. Compozitia lor insa poate spune altceva: „proteina vegetala din soia, amidon din cartofi, ulei vegetal, sare, apa, condimente, zaharuri, arome, pesmet, stabilizator: di-polifosfati de sodiu E 450 si E 452, antioxidan: acid ascorbic E 300, izoascorbat de sodiu E 301, agent de ingrosare: caragenan E 407, potentiator de aroma: glutamat monosodic E 621.

Citește mai departe