Salata de icre cu sase aditivi

Salata de icre de stiuca Negro 2000 este un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu un exces de lipide de natura vegetala. Icrele au o pondere foarte mica in produs, majoritatea ingredientelor fiind aditivii alimentari. Pentru ca produsul analizat sa aiba o consistenta potrivita, au fost folositi doi gelifianti – guma xanthan si…

Citește mai departe

Crema de unt cu amidon modificat

Crema de unt cu mirodenii Sole este un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional, avand un exces de lipide de origine animala. Acestea, consumate in cantitati mari, pot duce la disturbarea bunei functionari a inimii si a ficatului. Din aceasta cauza, produsul analizat are si o valoare energetica mare, avertizeaza profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi,…

Citește mai departe

Salata de cartofi cu noua aditivi

Cartofi, condimente si aditivi alimentari pare a fi reteta pentru salata de cartofi 365. Daca legumele sunt indicate in orice situatie, aditivii alimentari pot duce la dereglari ale organismului. Salata de cartofi 365 este un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional cu un exces de lipide, dar si de glucide cu index glicemic ridicat….

Citește mai departe

Fara zahar, dar cu chimicale

Sfatul producatorului este unul corect: stil de viata sanatos. Acesta nu poate fi urmat daca se consuma Red Bull Sugar Free, in principal din cauza indulcitorilor chimici de sinteza cu potential cancerigen. Red Bull Sugarfree este un produs profund dezechilibrat din punct de vedere nutritional, fara valoare biologica, avertizeaza profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului…

Citește mai departe

Tiramisu cu „spectaculoos”

„Tiramisu spectaculoos” este un produs ce sfideaza legile etichetarii din Romania si din Uniunea Europeana. Producatorul ar trebui sa ne spuna de unde a cumparat „spectaculoos” si daca putem sa achizitionam si noi de undeva acest ingredient-minune. Al doilea ingredient al desertului „Tiramisu spectaculoos” este „spectaculoos”, folosit intr-o proportie de 18%. Drepturile consumatorilor sunt incalcate,…

Citește mai departe

Hrean cu 5 E-uri

Prepararea hreanului ras este o activitate care nu dureaza mai mult de zece minute. Gospodinele care nu au insa acest timp pot cumpara un produs de-a gata, numai ca trebuie sa fie atente ca pe langa hrean mai cumpara si o multime de aditivi alimentari. Hreanul ras in otet Kiskunfelegyhazi are in compozitie cinci aditivi…

Citește mai departe

Salata de carne cu zahar

Salata Saladio se vrea a fi o delicatesa, insa din cauza compozitiei nu reuseste sa fie altceva decat un amestec de grasimi, zaharuri si aditivi, la fel ca produsele din generatia sa. Saladio, „delicatesa salata de carne”, este un produs foarte dezechilibrat din punct de vedere nutritional. Aceasta are in compozitie o cantitate foarte mare…

Citește mai departe

Chec cu doua etichete

Consumatorii care vor sa afle ce contine checul „Pescarusul” vor fi pusi in dificultate de faptul ca acesta are doua etichete, cu ingrediente diferite. Oricum, daca ar avea compozitia specificata de producator, checul ar fi, de fapt, o bezea. Lista de ingrediente a checului cu cacao, stafide si arahide „Pescarus” este neclara pentru cititor. Exista…

Citește mai departe

Deliciu din 10 aditivi

Bautura racoritoare Fruttia Delicio Portocale este un produs care consumat in cantitati mari afecteaza serios sanatatea tractusului gastrointestinal. In compozitia bauturii Fruttia Delicio Portocale intra o cantitate mare de stabilizatori care au o serie de efecte adverse asupra stomacului. Guma de ester (cu denumirea corecta esteri glicerici ai rasinilor de lemn) se obtine cu solventi…

Citește mai departe

E-uri de calitate superioara

Producatorul ne spune ca sunca Praga Nikas este de calitate superioara. Avand in vedere ca 35% din compozitie este reprezentata de aditivi alimentari, inseamna ca acestia sunt cumparati din cele mai bune surse. Sunca Praga Nikas (premium quality) are in compozitie o cantitate foarte mare de sodiu, provenit atat din sare, cat si din aditivii:…

Citește mai departe