Alternative la testarea pe animale

In timpul unei intalniri guvernamentale legate de obtinerea fondurilor pentru cercetari, fostul director al Institutului pentru Sanatate din SUA, Dr. Elias Zerhouni, a recunoscut inutilitatea testarii animalelor in beneficiul oamenilor: “Ne-am indepartat de la studierea afectiunilor umane facand teste pe animale. Problema e ca aceasta n-a functionat si e momentul sa nu ne mai ascundem….

Citește mai departe

Uluitor: Combustibil realizat cu ajutorul energiei solare

Cercetatorii americani au descoperit o metoda prin care pot transforma energia solara in combustibil lichid. Oamenii de stiinta de la Universitatea Harvard au descris procesul in jurnalul stiintific Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS), informeaza Time. Pana acum, energia solara era transformata in hidrogen prin intermediul celulelor fotovoltaice, insa acest gaz nu s-a…

Citește mai departe

Umanism Evolutiv (Autor dr. Peter Lengyel)

Realismul stiintific face posibila intelegerea Omului ca vietate, fiinta biologica rezultata prin procesul evolutiv, fenomen natural care se deruleaza in continuare… si se va derula atat timp cat viul va reusi sa persiste; se creioneaza o imagine cu aspectele subtile dar si cu cele brutale ale omului non-idealizat, ci perceput asa cum reiese din analiza…

Citește mai departe
Cat de mult ingrasa bauturile carbogazoase? Ce au descoperit specialistii

Cat de mult ingrasa bauturile carbogazoase? Ce au descoperit specialistii

Un grup de cercetatori americani a descoperit posibilitatea unei legaturi intre prezenta unor markeri genetici de un anumit tip si riscul de obezitate produs de consumul bauturilor carbogazoase. Cat de mult ingrasa bauturile carbogazoase? Raspunsul ar putea depinde de ADN-ul fiecaruia (Imagine: Arhiva Mediafax Foto) Anumiti markeri genetici ar putea explica de ce unii consumatori…

Citește mai departe

Cresterea concentratiei CO2 atmosferic, amenintare directa pentru hrana oamenilor

Cresterea concentratiei de CO2 in atmosfera terestra nu se limiteaza la incalzirea climatica, ci constituie o amenintare directa pentru productia agricola, care va suferi o diminuare semnificativa a anumitor substante nutritive continute in vegetale, s-au alarmat cercetatori citati de AFP. Cu nivelurile ridicate de dioxid de carbon estimate la nivelul anilor 2050, acesta va fi…

Citește mai departe
Peti?ie cu 3.767 semn?turi pentru legea antifracturare, depus? la Senatul României

Dovezi ale impactului fracturarii hidraulice asupra apei, aerului si sanatatii in SUA

Cu ocazia protestului impotriva fracturarii hidraulice din Albany, capitala statului New York, cetatenii din statul New York (New Yorkers against Fracking) care militeaza pentru interzicerea fracturarii hidraulice in statul lor, au prezentat guvernatorului Cuomo ultimele studii si dovezi de necontestat care impun interzicerea fracturarii hidraulice. Necunoasterea celor mai noi studii care arata clar cat de…

Citește mai departe

11 motive pentru care trebuie sa renunti la sucurile carbogazoase

Un studiu recent arata cat de mult poate influenta consumul indelungat de sucuri carbogazoase sanatatea dintilor tai. Efectul este asemanator cu cel al consumului de metamfetamine sau cocaina. Acizii din sucuri distrug smaltul dintilor, acestia devenind vulnerabili in fata cariilor, sparturilor si ingalbenirii. Sucurile nu iti distrug doar dintii. Din cauza continutului ridicat de zahar,…

Citește mai departe
Substan?a din alimenta?ia noastr?, vinovat? pentru numeroase decese pe plan mondial în fiecare an

Consumul excesiv de sare provoaca aproximativ 2,3 milioane de decese pe plan mondial in fiecare an

Consumul excesiv de sare provoaca aproximativ 2,3 milioane de decese pe plan mondial in fiecare an, punand astfel in umbra pericolele pentru sanatate cauzate de consumul de bauturi carbogazoase. Circa 15% din totalul deceselor cauzate de infarcte, accidentele vasculare cerebrale si alte boli asociate inimii pe plan mondial, in 2010, au fost cauzate de consumul…

Citește mai departe

Cand gheata se topeste, Pamantul scuipa foc: legatura dintre incalzirea globala si catastrofele vulcanice

Este cunoscut faptul ca activitatea vulcanica are potentialul de a cauza variatii ale climei, pe termen scurt. Acum, o echipa de stiinta de la GEOMAR Helmholtz Centre for Ocean Research Kiel din Germania si de la Universitatea Harvard au descoperit ca procesul functioneaza si invers. Mai exact, ei sustin ca activitatea vulcanica poate fi influentata…

Citește mai departe
Cercetatorii au descoperit aproape 4.000 de specii de microbi in apele Antarcticii

Urgenta climatica: Oceanul Arctic ar putea fi reinghetat

Oamenii de stiinta sugereaza o solutie radicala pentru a combate incalzirea globala si schimbarile climatice care aduc fenomene extreme de vreme. Reinghetarea Oceanului Arctic este o operatiune usor de pus in practica si ieftina. Cercetatorii estimeaza ca reinghetarea Oceanului Arctic s-ar putea realiza cu doar cateva jeturi Gulfstream si ar costa aproximativ 8 miliarde de dolari anual, suma mica…

Citește mai departe

Merele previn formarea cheagurilor de sange

Merele, ceapa, portocalele si ceaiul verde sau negru sunt produse apte sa contribuie la prevenirea formarii cheagurilor de sange, datorita continutului mare de rutin, un flavonoid din clasa flavonoli glicosidici alcatuit din flavonolul Quercetin si Rutinoza (o dizaharida), sustine o echipa de cercetatori de la Harvard Medical School (Massachusetts), transmite Med Daily. Rutinul, au descoperit…

Citește mai departe

Studiu: Consumul in exces al lactatelor poate afecta fertilitatea barbatilor

Cercetatorii de la Harvard au atras atentia asupra efectelor secundare necunoscute pe care le pot avea lactatele asupra organismului, in special asupra barbatilor. Consumul in exces al lactatelor poate afecta, potrivit oamenilor de stiinta, fertilitatea reprezentantilor sexului puternic. Orice produs lactat aduce in corpul barbatilor o cantitate mare de hormoni feminini, estrogeni, prezenti in mod…

Citește mai departe