Uitati de gazele de esapament: Google polueaza!

Doua cautari pe motorul Google genereaza aceeasi cantitate de dioxid de carbon cat un ceainic electric care fierbe o ceasca de ceai, sustine Alex Wissner-Gross, ecologist la Universitatea Harvard (SUA), citat de „The Guardian”. Conform studiului initiat de Wissner-Gross, o cautare obisnuita pe Google produce 7 grame de dioxid de carbon, in timp ce un…

Citește mai departe

Codex Alimentarius

Articol de Violeta Bucur CODEX ALIMENTARIUS: o adevarata batjocura adusa terapiilor naturiste La baza Codex-ului Alimentarius sta istoria prea putin cunoscuta a infiintarii Trustului Mondial al Chimiei Farmaceutice Ati auzit vreodata de Codex Alimentarius? Daca nu, sa nu fiti surprinsi. Este unul din cele mai bine pastrate „secrete deschise” ale guvernantilor din umbra. Este planificat…

Citește mai departe

Amprenta de carbon a motorului de cautare Google a fost dezvaluita

Doua cautari pe Google produc la fel de mult dioxid de carbon precum fierberea apei intr-un ibric, potrivit unui academician de la Harvard University. Fizicianul american Alex Wissner-Gross a condus o cercetare asupra impactului ecologic al „googling”-ului. Fizicienii experti in mediu sunt ingrijorati de impactul IT-ului asupra naturii. Un studiu recent estima ca sectorul IT…

Citește mai departe

Cat si cum polueaza Google

Doua utilizari ale motorului de cautare online Google produc o cantitate de dioxid de carbon echivalenta cu cea emisa de un ceainic in fierbere, conform unui cercetator de la Universitatea Harvard, scrie BBC. Fizicianul american Alex Wissner-Gross a desfasurat o investigatie stiintifica asupra impactului pe care il are folosirea motorului de cautare Google asupra mediului….

Citește mai departe

Cautarile pe Google afecteaza mediul

Doua cautari simple pe Google genereaza aceeasi cantitate de dioxid de carbon ca fierberea apei pentru pregatirea unui ceai, potrivit unui studiu citat de timesonline.com. In timp ce milioane de oameni tasteaza pe Google fara sa se gandeasca la implicatiile asupra mediului, o simpla cautare genereaza circa 7 grame de CO2. Fierberea unei cani de…

Citește mai departe

Harvard indeamna statele bogate sa fie primele care intrerup emisiile poluante

Conform unui raport publicat ieri de catre Universitatea Harvard, statele bogate ar trebui sa faca primele intreruperi de gaze cu efect de sera, in timp ce tarile in curs de dezvoltare isi continua activitatea pentru moment. Aceasta est una dintre propunerile universitatii americane Belfer Centru de Stiinta si Afaceri Internationale pentru negociatorii care se vor…

Citește mai departe

Un nou studiu al UE evidentiaza impactul negativ al pesticidelor asupra creierului uman

Reuters – Multe pesticide utilizate in Uniunea Europeana pot dauna cresterii creierului la bebelusi si copii, dupa un studiu efectuat. Studiul a urgentat luarea unor masuri stricte de catre Uniunea Europeana. „Toxicitatea pentru creier nu este inclusa in analizele efectuate asupra pesticidelor” afirma Phillipe Grandjean, Scoala Harvard pentru Sanatatea Publica, Universitatea Southern Denmark. „Deoarece multe…

Citește mai departe

Pesticidele din fructe si legume afecteaza creierul

Substantele chimice pe care le contin fructele si legumele din UE sunt toxice pentru creier. Copiii sunt mai expusi decat adultii efectelor negative pe care le au pesticidele asupra sanatatii, intrucat chimicalele incetinesc dezvoltarea creierului. Aproape trei sferturi din strugurii de pe piata europeana si peste jumatate din banane sunt contaminate cu substante chimice periculoase…

Citește mai departe

Apa de pe Marte, nepropice vietii

Ultimele descoperiri ale robotilor Spirit si Opportunity, trimisi de NASA pe planeta Marte, arata ca apa care a existat, candva, la suprafata solului a fost prea acida si prea sarata pentru a permite aparitia vietii, se spune intr-un articol din ultimul numar al revistei „National Geographic”.

Citește mai departe