Cat de sanatoasa este margarina?

Se poate spune ca margarina este un aliment controversat. Desi trebuia sa inlocuiasca untul, ea a fost criticata inca de la inceput datorita continutului ridicat de grasimi trans, nocive pentru sanatate. Care este adevarul despre margarina? Margarina a fost inventata in 1869 de catre chimistul francez H. Mège Mouriès, care a amestecat grasimi animale, in…

Citește mai departe

Lumanari din ceara de soia

Ceara de soia este obtinuta printr-un proces chimic de hidrogenare a uleiului de soia, facand din acesta un produs natural, non-poluant si care nu degaja resturi nocive pentru mediu(toate resturile lumanarii sunt bio-degradabile). Ceara din soia este o alternativa ieftina a cerei produse de albine si una mai naturala fata de ceara din parafina. Aceste…

Citește mai departe

Vitamine sintetice si grasimi chimice

Biscuitii crocanti cu susan Saltza au ca ingredient principal faina alba de grau mineralizata si vitaminizata. Aceste calitati ar fi fost foarte utile organismului, daca nu ar fi fost de sinteza si daca, pe langa ele, nu s-ar fi adaugat si grasime vegetala hidrogenata. Grasimea vegetala modificata chimic prin procesul de hidrogenare este folosita intr-o…

Citește mai departe

Margarina – un produs controversat

Despre margarina si grasimi hidrogenate au curs valuri de cerneala, cel putin in ultimii 19 ani. Incontestabil, untul este un produs care nu va putea fi niciodata substituit de nici un produs cu caracteristici similare, precum margarina, totusi, trebuie luati in calcul numarul din ce in ce mai mare de consumatori cu control sever al…

Citește mai departe