Prima amenajare hidroenergetic? cu acumulare prin pompaj din România, la Frunzaru

Pásztor Sándor, secretar de stat in Ministerul Mediului, anunta ca s-au deblocat proiectele hidrotehnice pentru Bihor

Dupa ce a condus, intai ca director executiv si apoi ca director tehnic, Administratia Bazinala de Apa Crisuri, oradeanul Pásztor Sándor s-a mutat la Bucuresti pe o functie mai mare. Numit de o luna secretar de stat la Departamentul pentru Ape, Paduri si Piscicultura al Ministerului Mediului, Pásztor si-a propus sa isi foloseasca experienta in…

Citește mai departe
Companiile din sectorul tehnologiilor energetice, pot aplica in programul EU Gateway

Tismana risca sa ramana fara investitia de 3,5 milioane de euro pentru construirea vestitei microhidrocentrale

Tismana risca sa ramana fara investitia de 3,5 milioane de euro pentru construirea vestitei microhidrocentrale. Asta din cauza faptului ca autoritatile mai au nevoie de un singur aviz pentru a da verde la inceperea constructiei microhidrocentralei de catre investitorul italian. Primarul localitatii Tismana, Marian Slivilescu, spune ca: “realizarea investitiei pentru construirea unei microhidrocentrale cu o…

Citește mai departe

ANAR: Aproape 80% din apele de suprafata ating obiectivele de mediu

Aproape 80% din apele de suprafata ating obiectivele de mediu, informeaza, marti, Administratia Nationala „Apele Romane” (ANAR), transmite Agerpres (27 martie). Potrivit evaluarilor realizate la nivelul anului 2011 cu privire la calitatea apelor de suprafata si din subteran, la nivel national, 79,55% (respectiv 1.719), din totalul corpurilor de apa de suprafata evaluate in anul 2011…

Citește mai departe

    Alunecari de teren pe Defileul Jiului

    Vremea rea si ploile din ultimele ore au creat alunecari de teren in Defileul Jiului. Traficul si circulatia in zona nu au fost afectate, insa, aluviunile care sunt antrenate de apa si vant, pot oricand sa ajunga pe carosabil. Alunecari de teren au fost semnalate inca de saptamana trecuta, pe DN66 Bumbesti-Jiu (judetul Gorj) –…

    Citește mai departe
    Federa?ia Coali?ia Natura 2000 România protesteaz? fata de transformarea avizului obligatoriu al custozilor ariilor protejate în unul consultativ

    Noi ilegalitati in Natura 2000 Dobrogea ce pot declansa un nou infringement pt Romania

    PETITIE Catre, COMISIA PREZIDENTIALA PENTRU PATRIMONIUL CONSTRUIT SITURILE ISTORICE SI NATURALE MINISTERUL MEDIULUI SI DEZVOLTARII DURABILE In atentia domnului Ministru Laszlo BORBELY Directiei Generale Protectia Naturii Directiei Generale Protectia Mediului si Dezvoltare Durabila INSTITUTII BANCARE NATIONALE SI EUROPENE AGENTIA NATIONALA DE MEDIU In atentia domnului Presedinte Ciprian GHIOC Directiei Legislatie Orizontala si Reglementari ACADEMIA ROMANA-COMISIA…

    Citește mai departe

    Vladimir Rojanschi: „Colectarea selectiva a deseurilor poate functiona in paralel cu sistemul -buy-back-„

    Prorectorul Universitatii Ecologice Bucuresti sustine ca in Romania, desi sistemul de colectare selectiva a deseurilor exista, nu se face cu cap. Potrivit lui Vladimir Rojanschi, o solutie pentru valorificarea PET-urilor este si responsabilizarea operatorilor de salubritate. „Adevarul”: Cum am putea rezolva problema PET-urilor aruncate la voia intamplarii in Romania? Vladimir Rojanschi: Eu sustin si colectarea…

    Citește mai departe

    Vasile Pintilie: „Peturile sunt o pelagra a apelor”

    Una dintre marile probleme de poluare din tara noastra o reprezinta deseurile care plutesc nestingherite pe luciul apelor. Vasile Pintilie, noul director de la Administratia Nationala „Apele Romane” da vina pe lipsa de educatie. Adevarul: Apele din Romania sunt acoperite de peturi si sufocate de gunoaie. Ce-o sa faceti pentru rezolvarea acestei probleme, pentru curatarea…

    Citește mai departe