Influenta principalelor elemente climatice asupra organismului uman

Omul este o fiinta meteosensibila, reactionand diferit la elementele climatice, in functie de fondul genetic trebuie sa-si constientizeze meteorosensibilitatea si sa-si evalueze potentialul de aclimatizare pentru a putea preveni eventualele situatii de risc ce ii pot afecta sanatatea, siguranta, productivitatea si creativitatea. Meteosensibilitatea este sensibilitatea detinuta de un organism la modificarile atmosferice, prin declansarea sau…

Citește mai departe

Efectele terapeutice ale cainilor

Datele statistice arata ca animalul de companie preferat, la nivel mondial, este cainele. Gabriela Stanciu, psiholog clinician, ne explica impactul pe care il au cainii asupra copiilor, familiei, dar si asupra noastra. Originea relatiei dintre om si caine se pierde undeva in negura timpului. Nenumarate descoperiri arheologice, din diferite zone ale globului, au semnalat faptul…

Citește mai departe
Beneficiile neașteptate ale păpădiei pentru sănătate

Beneficiile neasteptate ale papadiei pentru sanatate

Papadia este o planta de sezon spre care nutritionistii indruma pentru culoarea ei, galben-placuta, dar, mai ales, pentru excelentele calitati alimentare. Ficatul functioneaza mai bine daca apelam la frunzele de papadie, afirma specialistii din intreaga lume. Papadia ar trebui apreciata mai mult, atrag atentia nutritonistii romani! Organismul are nevoie de mai mult fier primavara, iar…

Citește mai departe
Siropul de c?tin? cre?te imunitatea ?i pofta de mâncare

Siropul de catina creste imunitatea si pofta de mancare

Siropul de catina este obtinut prin macerarea la rece, fara fierberea fructelor de catina, procedeu care permite pastrarea intregului continut de vitamine, dar in special pastrarea vitaminei C, care se distruge foarte usor. Catina contine si calciu, fier, fosfor, magneziu, potasiu, sodiu, vitaminele D, F, P si K. Supranumita „ginsengul romanesc“, datorita continutului de principii…

Citește mai departe

Stilul de viata sanatos scade pericolul de hipertensiune arteriala

Exercitiile fizice regulate, pastrarea in limite normale a masei corporale, consumul moderat de alcool si o alimentatie bogata in legume pot reduce chiar si cu doua treimi riscul aparitiei bolilor cardiovasculare, potrivit unui studiu finlandez. Potrivit realizatorilor cercetarii, mersul zilnic pe jos si limitarea la doua pahare de bauturi alcoolice sunt suficiente pentru „a reduce…

Citește mai departe
Centrul natura: Despre etichete – sau ”sunt vegetarian” ori ”carnivor”

1 Octombrie – Ziua Mondiala a Vegetarianismului

Vegetarienii din intreaga lume celebreaza astazi Ziua Mondiala a Vegetarianismului, sarbatoare care promoveaza stilul de viata sanatos in care carnea lipseste cu desavarsire. Comunitatea mondiala a vegetarienilor numara deja sute de milioane de membri pe tot cuprinsul globului, din Austria pana in Iran, din Israel pana in Nepal si din Noua Zeelanda pana in Zambia….

Citește mai departe

Nu ignorati poftele alimentare!

Lipsa unor vitamine si minerale de care organismul are nevoie pentru a functiona normal ne determina sa mancam necontrolat. Cauza poftelor alimentare exagerate trebuie identificata la timp, deoarece excesele alimentare se pot transforma in dependenta. Poftele alimentare exagerate apar pe fondul unui stil de viata dezordonat, spun nutritionistii. Saritul peste micul dejun, mancatul la ore…

Citește mai departe

Soarele agraveaza bolile cronice

Caldura excesiva duce la pierderi mari de lichide, ceea ce provoaca dezechilibre in organism. Vara, in cel mai mare pericol sunt cardiacii. Soarele supune inima la un efort suplimentar, iar pentru persoanele cu o afectiune cardiovasculara, acest lucru poate fi fatal. Cardiopatia ischemica, insuficienta cardiaca si hipertensiunea arteriala se agraveaza ca urmare a expunerii la…

Citește mai departe

Alimentele procesate, vinovate pentru boli grave

Din cauza aditivilor continuti, aceste produse sunt cauza a 70% din afectiuni. Sarea si E-urile din alimentele industrializate pot fi responsabile pentru aparitia bolilor cardiovasculare, maladiei Alzheimer si chiar a cancerului. Un studiu realizat de cercetatorii australieni si aparut in publicatia „American Journal of Clinical Nutrition” arata ca multe alimente procesate, mai ales sosurile si…

Citește mai departe
În Romania, prevalen?a obezit??ii este de 37% la popula?ia adult?

Dioxidul de carbon, remediu pentru obezitate

Gazul pe care il gasim si in bauturile acidulate, dioxidul de carbon, ne ajuta sa slabim. Aceasta este concluzia cercetatorilor de la Universitatea din Siena, Italia, care au folosit acest remediu in cazul persoanelor cu obezitate, ce prezentau un risc crescut de a dezvolta diabet zaharat, hipertensiune arteriala si boli cardiovasculare. Specialistii au observat ca…

Citește mai departe