Afacerea de succes a taranului modern: agricultura eco pe bani europeni

Ion Joarza (38 de ani), din localiatea sibiana Presaca, a reusit sa transforme agricultura ecologica, direct pe teren, fara solarii, intr-o afacere de succes, in care si-a implicat intreaga familie. In familia lui Ion Joarza (38 de ani) din localitatea sibiana Presaca, agricultura se practica de generatii, din cultivarea pamantului si din cresterea animalelor au…

Citește mai departe

Microregiunea Podisul Mediasului este Zona fara Organisme Modificate Genetic

Grupul de Actiune Locala (GAL) Microregiunea Podisul Mediasului, cu sprijinul Asociatiei Eco Ruralis si Centrului de Informare asupra Organismelor Modificate Genetic (InfOMG) lanseaza oficial o noua Zona Fara Organisme Modificate Genetic. In cadrul adunarii generale a GAL Microregiunea Podisul Mediasului din 25 aprilie, de la Dumbrava, judetul Mures, a fost semnata prin vot unanim declaratia…

Citește mai departe

Noile norme UE de etichetare a produselor eco si noua sigla eco intra in vigoare la 1 iulie

Uniunea Europeana introduce si noi norme in materie de acvacultura ecologica. Noile norme UE privind etichetarea produselor alimentare ecologice, inclusiv obligatia de a afisa noua sigla ecologica a UE, intra in vigoare la 1 iulie 2010. Asa-numita „euro-frunza” va aparea de acum in mod obligatoriu pe alimentele ecologice preambalate produse in orice stat membru al…

Citește mai departe

Codexul, agent de vanzari pentru medicamente

Paul Anthony Taylor este directorul pentru relatii externe al Fundatiei Dr Rath din Germania. Aceasta incearca prin actiunile ei sa constientizeze populatia cu privire la pericolul adoptarii Codex Alimentarius (CA). Afaceri contra boli. Aceasta este descrierea pe care Taylor o face recomandarilor date de Comisia Codex Alimentarius. Motivul lui este unul simplu: Organizatia Mondiala a…

Citește mai departe

Sunt alimentele bio mai sanatoase?

Micii producatori de alimente bio din Romania contrazic concluziile Agentiei de Standarde Alimentare, potrivit carora hrana ecologica nu este mai sanatoasa decat cea conventionala. „Cumparatorii produselor ecologice tind sa faca o alegere etica pentru protectia mediului si, in acelasi timp, impotriva chimicalelor, a pesticidelor, a organismelor modificate genetic, a tratamentului abuziv fata de animale, a…

Citește mai departe

Produsele ecologice sunt inca o raritate in meniul romanilor

Desi cercetarile stiintifice arata ca produsele bio sunt benefice sanatatii umane, doar 1 % din romani consuma alimente ecologice. Studiile dovedesc ca anual consumam 20 de kilograme de aditivi alimentari de persoana. Produsele bio se obtin prin practicarea sistemului de agricultura ecologica. Acest sistem interzice folosirea organismelor modificate genetic, a fertilizantilor si pesticidelor de sinteza,…

Citește mai departe

Sanatos – Alegeti hrana ecologica

Mincarea pentru bebe, laptele, capsunile, orezul, fasolea, telina, castravetii, cartofii, ardeii, porumbul, soia, piersicile, merele, strugurii, ciresele sau caisele eco trebuie preferate „suratelor” conventionale. Site-ul Kidsorganics.com a intocmit o lista cu cele mai importante alimente care ar trebui consumate in varianta ecologica. In fruntea listei este hrana gata preparata (la borcanel) pentru bebelusi. Recomandarea se…

Citește mai departe

Bio Romania

Va rugam sa intrati pe site-ul asociatiei Bio Romania www.bio-romania.org pentru mai multe informatii. INITIATIVA – Incepe cruciada pentru hrana curata. 18 asociatii, societati comerciale si producatori individuali de roade eco, au constituit la Sibiu Asociatia Bio Romania, un for care se va bate pentru dezvoltarea agriculturii eco si promovarea consumului de alimente sanatoase. La…

Citește mai departe