Cel mai contaminat judet din tara

Judetul Caras-Severin se afla, alaturi de Hunedoara, in fruntea listei cu cele mai contaminate judete din tara. Este vorba despre o clasificare a Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului, in functie de contaminarea solului si a apelor subterane, precum si a riscurilor provocate de acestea pentru sanatatea umana si pentru mediu. Potrivit unui comunicat din partea…

Citește mai departe

O pastila cu extract de rosii stopeaza imbatranirea pielii cauzata de razele solare

O pastila cu extract de rosii are capacitatea de a incetini procesul de imbatranire a pielii, care este de obicei accelerat de actiunea razelor solare, afirma oamenii de stiinta germani, informeaza dailymail.co.uk. Din cauza valurilor de caldura tot mai frecvente, multi oameni au folosit creme antisolare in vara acestui an. Cu toate acestea, cercetatorii afirma…

Citește mai departe

Prima mare reforma in agricultura in ultimii zece ani. Schimbarile vor intra in vigoare in 2016

Activistii din domeniul agriculturii din Romania dau vina pe PAC pentru permiterea consolidarii pozitiei companiilor mari, care ocupa tot mai mult din piata (sub 1% din companii lucreaza aproape jumatate din terenul agricol), intr-o tara cu numarul cel mai mare de ferme de familie din Uniunea Europeana – aproape 3.9 milioane, sau 32% din total. STUDIU DE…

Citește mai departe

Beneficiile consumului moderat de bere

Considerata aliment, berea este bogata in substante nutritive care sunt benefice pentru organism, conditia care trebuie respectata fiind ca in cazul oricarui alt aliment: moderatia! Avand in compozitia sa vitamine (B1, B2, B3, B6, B9, C), minerale (potasiu, magneziu, fier, sodiu, sulf, siliciu), acizi organici, alcool etilic, dextrine, azot solubil, substante amare, substante tanante, antioxidanti,…

Citește mai departe

OMS: Peste 200 de boli pot fi transmise prin alimente, iar unele foarte grave pot duce la deces

Peste 200 de boli pot fi transmise prin alimente, iar unele foarte grave pot duce la deces, cele mai multe suferinte fiind cauzate de bacterii si virusuri, dar si de substante chimice folosite in procesul de preparare a alimentelor, a declarat marti reprezentantul OMS Romania, Victor Olsavszky. „Bolile pot fi cauzate de bacterii, de virusuri,…

Citește mai departe
Seminţele de chia, miraculoase pentru sănătate. Conţin de 5 ori mai mult calciu decât laptele

Semintele de chia, miraculoase pentru sanatate. Contin de 5 ori mai mult calciu decat laptele

Desi inca nu sunt foarte populare in dieta romanilor, semintele de chia au un continut bogat in fibre, acizi grasi omega-3 (scad colesterolul rau), proteine, vitamine (A, B, E, D), antioxidanti si minerale (calciu, fosfor, potasiu, sulf, fier, iod, cupru, zinc, sodiu, magneziu, mangan), care le recomanda a fi miraculoase pentru sanatate. Semintele de chia…

Citește mai departe

Sanatate: Importanta vitaminelor din complexul B

Vitamina B are rolul de a mentine sistemul nervos sanatos, stimuleaza buna functionare a creierului, are grija de piele, ochi, par si ficat. De asemenea, mentine tonusul muscular al tractului gastrointestinal. Pe de alta parte, vitamina B1 sau tiamina stimuleaza sistemul nervos, actioneaza benefic asupra starii psihice, contribuie la randamentul intelectual si protejeaza organismul de…

Citește mai departe
Numărul cazurilor de cancer va crește cu aproximativ 70% în următoarele două decenii (OMS)

Numarul cazurilor de cancer va creste cu aproximativ 70% in urmatoarele doua decenii (OMS)

Cancerul reprezinta una dintre principalele cauze ale morbiditatii si mortalitatii la nivel mondial, cu aproximativ 14 milioane de cazuri noi si 8,2 milioane de decese cauzate de maladie in 2012, subliniaza Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) intr-un articol publicat miercuri pe site-ul sau, cu ocazia Zilei Mondiale de Lupta impotriva Cancerului. Potrivit OMS, numarul cazurilor…

Citește mai departe

Cum a decazut agricultura Clujului

In numai cinci ani, suprafata cultivata in judet s-a diminuat cu 37.000 ha, efectivele de porci, cu 127.000, iar cele de vaci, cu 32.000, conform statisticilor prezentate de Agentia de Protectie a Mediului (APM) Cluj. Specialistii propun revigorarea zonei montane a Clujului, prin produse agricole produse in acest perimetru care sa poata fi valorificate. Suprafata…

Citește mai departe
Sucurile carbogazoase îndulcite îmbătrânesc la fel ca fumatul

Sucurile carbogazoase indulcite imbatranesc la fel ca fumatul

Consumul de sucuri carbogazoase indulcite cu zahar poate face anumite celule din organismul uman sa imbatraneasca mai rapid, sugereaza noile cercetari. Studiul, publicat in aceasta saptamana in Jurnalul American de Sanatate Publica, ajunge la concluzia ca un consum de bauturi carbogazoase indulcite cu zahar duce la imbatranirea prematura a celulor albe din sange. Cercetatorii de…

Citește mai departe

Dovleacul reduce posibilitatea aparitiei diabetului

Dovleacul face parte din familia Cucurbitaceae, la fel ca pepenele galben si verde, castravetii si dovleceii. Dovleacul contine vitaminele A, B, C, E, F, K, minerale si microelemente, precum zinc, magneziu, mangan, fier, cupru, fosfor, acizi grasi polinesaturati (palmitic, stearic, linoleic, oleic) si principii complexe (carotenoizi, luteina, zeaxantina, protide, lecitina, enzime). Dovleacul contine si vitamina…

Citește mai departe
Beneficiile consumului de hri?c?

Beneficiile consumului de hrisca

Inrudit cu rubarba si pirul, hrisca este o planta care creste inalta, iar boabele sale triunghiulare au un invelis similar cu cel al boabelor de grau, motiv pentru care, in mod gresit, hrisca este considerata o cereala. In ciuda infatisarii sale, este incadrata in categoria pseudocerealelor. Hrisca, o excelenta proteina vegetala, contine vitamina B, mangan,…

Citește mai departe
E sezonul rosiilor: iata zece lucruri surprinzatoare prea putin cunoscute despre banalele tomate

Secretul nestiut al rosiilor. De ce trebuie sa incepi acum sa te dai cu tomate pe fata

Oamenii de stiinta spun ca pentru a pastra pielea tanara nu avem nevoie de creme speciale ci de… rosii, scrie Daily Mail, citat de obiectiv.info. Studiile arata ca consumul de pasta de tomate protejeaza impotriva arsurilor solare si de imbatranirea pielii cauzate de expunerea la soare. Substanta care previne imbatranirea este licopenul, un pigment natural,…

Citește mai departe

Antioxidantii sunt periculosi pentru sanatate? Un studiu recent contrazice tot ce se stia pana acum

Din dorinta de a fi cat mai sanatosi, multi oameni cumpara si consuma foarte des vitamine si antioxidanti, substante considerate foarte bune pentru a incetini imbatranirea organismului. Un studiu recent contrazice aceasta veche teorie. De multi ani, medicii sustin ca radicalii liberi din aerul poluat ataca membranele celulelor si pot duce la mutatii cancerigene, la…

Citește mai departe
Ghidul fructelor si legumelor de vara care cresc imunitatea organismului

Capsunile si ciresele, cele mai gustoase “medicamente” de sezon

Dulci si foarte gustoase, ciresele si capsunile sunt fructe sarace in calorii, insa extrem de bogate in antioxidanti pentru contracararea efectelor radicalilor liberi si in prevenirea bolilor canceroase, vitamina C benefica pentru piele si cu efect antiinflamator, vitamine din complexul B pentru energizarea organismului, magneziu pentru ameliorarea starilor de oboseala si a depresiei, melatonina utila…

Citește mai departe

China a abolit taberele de reeducare prin munca si a relaxat politica copilului unic

Cea mai inalta instanta legislativa chineza a adoptat sambata motiunile care formalizeaza abolirea taberelor de reeducare prin munca si relaxarea politicii de control a nasterilor, a anuntat presa de stat citata de AFP. Aceste doua reforme emblematice au fost anuntate la jumatatea lunii noiembrie dupa o reuniune a Comitetului central al Partidului comunist chinez (PCC)….

Citește mai departe
Afinele ajuta la cresterea performantei intelectuale. Beneficiile fructelor de padure

Afinele ajuta la cresterea performantei intelectuale. Beneficiile fructelor de padure

Nu ratati afinele in acest sezon pentru a va creste performanta intelectuala. Previn imbatranirea prematura a celulei nervoase si protejeaza cu brio vasele de sange din creier. Contin cea mai mare cantitate de substante antiinflamatoare dintre toate fructele. In plus, sunt recomandate pesoanelor cu diabet pentru ca scad glicemia. Iar congelate, ele pot constitui rezerva…

Citește mai departe

Samburii de caise: pot distruge cancerul, imbunatesc memoria si previn imbatranirea

Consumati frecvent, intr-o cantitate moderata si in cure de cateva zile, samburii de caisa pot face adevarate minuni asupra sanatatii tale. Asta pentru ca ei contin proteine, acizi grasi, dar si vitamine (A,C, B) si minerale, precum fierul sau magneziul. Poate nu stiai, insa samburii de caisa fac minuni asupra bolnavilor de cancer. Distrug cancerul…

Citește mai departe

Barba si avantajele ei: reduce riscul de cancer, incetineste zbarcirea pielii si… atrage femeile

A avea barba este nu numai o moda, dar si o metoda de protejare a pielii, sustin cercetatorii australieni citati intr-un recent articol din Daily Mail. In opinia acestora, barba reduce considerabil riscul de cancer al pielii si imbatranirea prematura a acesteia. Stim ca o barba generoasa protejeaza o buna parte a fetei de efectele…

Citește mai departe
Ziua mondiala a somnului

Ziua mondiala a somnului

„Cel mai rau lucru din lume este sa incerci sa dormi dar sa nu poti”, spunea scriitorul american Francis Scott Key Fitzgerald. Din nefericire, pentru oameni din toata lumea, lipsa unui somn de calitate este o problema majora, informeaza pagina de internet a Societatii Americane de Medicina a Somnului (WSAM), promotorul Zilei Mondiale a Somnului….

Citește mai departe
Subven?ii de 400 mil. euro prin „Rabla“ ?i 10 mld. euro pentru regenerabile

Subventii de 400 mil. euro prin „Rabla“ si 10 mld. euro pentru regenerabile

Statul s-a dovedit pana acum cel mai mare suporter al curentului eco in Romania, fara subventiile puse la dispozitia companiilor sau consumatorilor multe dintre proiectele din acest domeniu neavand sanse de concretizare. Intre 2005 si 2012 in cadrul programului „Rabla” statul a scos din circulatie si a casat aproape 450.000 de autovehicule, sub­ven­tionand cu peste…

Citește mai departe

Polenul apicol, de la floare la dieta

Polenul crud – polimineralizant Absorbtia si functionarea corecta unor minerale este conditionata de alte minerale ori vitamine. Exemplu: absorbtia calciului este dependenta de magneziu, totodata si de fosfor, care sustine si absorbtia fierului; dar si absorbtia fosforului depinde de calciu. Magneziul este in corelatie cu vitamina B6; buna metabolizare a calciului depinde de vitamina D;…

Citește mai departe