Pestele regleaza glicemia

Acest tip de carne este recomandata in curele de slabire, datorita cantitatii mici de lipide pe care o contine. Carnea de peste este cea mai sanatoasa, datorita continutului bogat de grasimi din seria acizilor grasi esentiali omega 3, sustin medicii. Acesti acizi se gasesc in carnea de peste oceanic, precum macroul, heringul, somonul, codul, tonul…

Citește mai departe

Tratamentele cu struguri mentin pielea tanara

Puterea antioxidanta a strugurilor este mai mare decat cea a vitaminelor A, C si E. De aceea sunt folositi in cosmetica pentru efecte antiaging. O tehnica revolutionara, vinoterapia, care combina calitatile strugurilor cu cele ale algelor marine, este folosita in saloane pentru remodelarea corporala. Beneficiile cosmetice ale tratamentelor cu struguri se datoreaza in mare parte…

Citește mai departe

Fura-le secretele de sanatate!

Afla ce fac locuitorii altor tari pentru a tine bolile departe. Mergi pe bicicleta dimineata si seara, trage un pui de somn dupa-amiaza, mananca usturoi, peste si soia, bea vin rosu si vei fi sanatos tun! N-o spunem noi, o demonstreaza obiceiurile altor popoare, care se folosesc de toate acestea pentru a tine bolile departe……

Citește mai departe
Sp?larea fructelor de pesticide

Lista fructelor pe care nu trebuie sa le ocolesti vara – ce vitamine contin

Antioxidantii din pepenele verde si cel galben ne prelungesc tineretea, iar piersicile si caisele ne apara de radiatii, spun medicii. Pepenele, fie el verde sau galben, este recunoscut pentru efectul sau racoritor. „Conform medicinii traditionale chineze, pepenele este un fruct care -racoreste sangele-, de aceea, pe cat de benefic este vara, pe atat de nerecomandat…

Citește mai departe

Fructe si legume care previn imbatranirea

Fructele de padure, strugurii si rosiile se numara printre cele mai importante zece fructe si legume care ne ajuta, prin consumul lor, in lupta pentru pastrarea tineretii, informeaza cotidianul Gandul. Afinele, merisorul, capsunele si zmeura sunt foarte bogate in antioxidanti, substante care impiedica imbatranirea prematura a celulelor. „Afinele contin mai multi antioxidanti, decat orice alt…

Citește mai departe

Dulce anticancerigen

Magiunul natural de prune Topoloveni este un produs in intregime natural, obtinut din imbinarea a cel putin patru soiuri de prune, recoltate la deplina maturitate. Tehnologia utilizata pentru fabricarea magiunului este cea traditionala, din anii 1910, fara adaos de zahar rafinat sau alti indulcitori industriali. Magiunul natural de prune Topoloveni nu contine decat prune fierte…

Citește mai departe

Plante medicinale, recunoscute de stiinta (I)

Multe plante sunt folosite de mii de ani pentru tratarea problemelor de sanatate, insa doar putine dintre ele au facut obiectul unor cercetari stiintifice. Usturoiul Folosirea regulata a usturoiului este asociata cu prevenirea bolilor cardiovasculare. Oamenii de stiinta au demonstrat ca usturoiul favorizeaza cresterea nivelului de HDL-Colesterol (colesterolul bun) si scaderea celui de LDL-Colesterol (colesterol…

Citește mai departe

Exercitii interne daoiste sau Exercitii externe conventionale?

Principiul Dao al revitalizarii este un sistem fondat pe anumite exercitii mentale si fizice care constituie ceea ce numim „exercitiile interne daoiste”.Aceste exercitii au puterea de a vindeca si de a energiza organele noastre interne si sunt secretul tineretii,al sanatii si al imunitatii fata de boala.Exercitiile daoiste interne sunt exact contrariul exercitiilor fizice conventionale.Aceste exercitii…

Citește mai departe

Exercitii interne daoiste sau Exercitii externe conventionale

Principiul Dao al revitalizarii este un sistem fondat pe anumite exercitii mentale si fizice care constituie ceea ce numim „exercitiile interne daoiste”. Aceste exercitii au puterea de a vindeca si de a energiza organele noastre interne si sunt secretul tineretii, al sanataii si al imunitatii fata de boala. Exercitiile daoiste interne sunt exact contrariul exercitiilor…

Citește mai departe

Ziua Mondiala a Sanatatii

In 1948, prima Adunare Mondiala a Sanatatii a simtit nevoia crearii unei zile mondiale a sanatatii, iar din 1950 Ziua Mondiala a Sanatatii a fost celebrata pe 7 aprilie a fiecarui an, scopul acestei zile fiind acela de a creste nivelul de cunostinte la nivel global pe o anumita tema de sanatate si de a atrage atentia asupra unei zone prioritare de care sa se ocupe OMS.

Citește mai departe