Exista riscul ca, pana in 2035, carbunele sa devina principala sursa de energie. Vezi care sunt consecintele.

Potrivit unui scenariu al Agentiei Internationale a Energiei(AIE), exista riscul ca, pana in anul 2035, carbunele sa devina principala sursa de energie. Analistii economici de la publicatia „Challenges”, dand crezare prognozei AIE, ofera explicatiile necesare. Toate politicile energetice, sustin ei, s-au dovedit ineficace in lupta impotriva incalzirii climatice. Cresterea economica in tarile emergente a fost…

Citește mai departe

Planeta a inregistrat cel mai cald deceniu de cand a inceput sa fie masurata temperatura, in 1880

Planeta a inregistrat cel mai cald deceniu de cand a inceput sa fie masurata temperatura, in 1880, arata climatologi americani, citati de 20minutes.ch. Cu exceptia lui 1988, cei mai caldurosi noua ani au fost inregistrati din 2000 in 2010, ultimul an detinand recordul, urmat de aproape de 2005. Temperatura medie mondiala a crescut cu circa…

Citește mai departe

Studiu: Gazele emise de dinozaurii sauropozi ar fi fost suficiente, prin producerea de metan, pentru a determina o incalzire climatica

Gazele emise de dinozaurii sauropozi, animale erbivore de acum 150 de milioane de ani, ar fi fost suficiente, prin producerea de metan, pentru a determina o incalzire climatica in epoca preistorica, arata un studiu publicat luni in Statele Unite si mentionat de AFP. Aceste imense animale, ca diplodocus, care cantarea in medie 20 de tone,…

Citește mai departe

Accelerarea procesului de incalzire climatica creeaza un stres semnificativ asupra plantelor care cresc pe muntii din Europa

Accelerarea procesului de incalzire climatica creeaza un stres semnificativ asupra plantelor care cresc pe muntii din Europa si cauzeaza migratia acestor plante spre altitudini mai mari, arata un studiu. Studiul, realizat de un grup international de oameni de stiinta coordonati de Academia de Stiinte din Austria si Universitatea Viena, a fost publicat in editia de…

Citește mai departe

Incalzirea climatica ne-ar putea imbolnavi de cancer

Ghetarii si calotele glaciare care se topesc elibereaza in apa si in atmosfera poluanti care cresc riscul imbolnavirii de cancer. Avertismentul a fost lansat de cercetatorii de la Programul de Mediu al Natiunilor Unite, relateaza „The Daily Mail”. Potrivit acestora, substantele acumulate in ghetari patrund in lantul trofic, dupa care ajung in organismele umane, conducand…

Citește mai departe

Tarmurile Australiei, amenintate de schimbarile climatice

Conform unui raport oficial publicat in aceasta saptamana, tarmurile australiene sunt amenintate de incalzirea climatica si cresterea nivelului marii. In anumite zone, mii de locuinte vor fi afectate. In Australia, 80% din populatie locuieste de-a lungul tarmului. O comisie pentru mediu a solicitat ca ocuparea anumitor zone si dezvoltarea proiectelor de constructie in zonele cu…

Citește mai departe

Poluarea atmosferica ajuta plantele sa lupte impotriva incalzirii climatice

In mod paradoxal, poluarea atmosferica limiteaza incalzirea climatica, ajutand plantele sa inmagazineze mai multe gaze cu efect de sera, releva un studiu publicat – miercuri – in revista Nature, care sugereaza o dilema in prioritatile protectiei mediului. Flora, in special padurea tropicala, absoarbe un sfert din dioxidul de carbon, principalul gaz cu efect de sera,…

Citește mai departe