Utilizarea Energiei Geotermale in Agricultura – potential semnificativ de dezvoltare prin reducerea majora a costurilor energetice

Utilizarea Energiei Geotermale in Agricultura – potential semnificativ de dezvoltare prin reducerea majora a costurilor energetice

In Europa au fost implementate cu succes o serie de centrale electrice geotermale, cat si aplicatii in cascada pe baza energiei termice adiacente, precum incalzirea serelor, uscarea produselor agricole (cereale, fructe si legume), irigatii cu apa calda, piscicultura, etc. SIFEE NEW ENERGY SRL este o companie romaneasca de inginerie, cu capital integral privat, care este…

Citește mai departe
CE lanseaza un infringement impotriva Romaniei pentru ca nu isi protejeaza cetatenii de poluare

CE lanseaza un infringement impotriva Romaniei pentru ca nu isi protejeaza cetatenii de poluare

Comisia Europeana a lansat, joi, un infringement impotriva Romaniei, pe motiv ca aceasta nu isi protejeaza cetatenii de poluarea cu particule fine, precizand ca, potrivit rapoartelor, cetatenii din unele zone din Bucuresti, Brasov si Iasi sunt expusi continuu unor niveluri nesanatoase de poluare. „Romania nu isi protejeaza cetatenii de poluarea cu particule fine (PM10). Aceste…

Citește mai departe

Romanii consuma pentru incalzirea locuintelor de doua ori mai multa energie decat media Europei

Cladirile din Romania consuma anual pentru incalzire circa 265 kWh de energie pe metru patrat, in timp ce media europeana este de 125 kWh pe metru patrat, in conditiile in care cladirile au cel mai mare procent de energie risipita, aproape 50%, potrivit datelor prezentate de Asociatia Ro­mana pentru Promovarea Eficientei Energetice (ARPEE), care reuneste…

Citește mai departe

Rostul padurilor nu este sa ajunga in sobe

Intensitatea dezbaterilor si multitudinea amendamentelor la proiectul Codului Silvic par, la prima vedere, sa dea lovituri grele si nemeritate asigurarii combustibilului lemnos pentru foc. O reactie in acest sens se observa prin cresterea abrupta, in acest an, a pretului la aceasta categorie de masa lemnoasa care a urcat pana la 120 – 130 lei/mc. Ba…

Citește mai departe

Poluarea atmosferica a fost clasificata drept cancerigena de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii

Poluarea aerului pe care il respiram a fost catalogata drept cancerigena de o agentie a Organizatiei Mondiale a Sanatatii, specializata in cercetarea cancerului, institutia aratand cu degetul catre numeroase sectoare economice care se fac responsabile de acest fenomen, transmite AFP. „Stim acum ca poluarea aerului nu reprezinta doar un risc major pentru sanatate, in general,…

Citește mai departe

„Nu toti tulcenii sunt obisnuiti sa colecteze separat deseurile de ambalaje, dar suntem pregatiti sa continuam lupta si realizam ca merita efortul zi de zi”

Sustine Constantin Hogea, primarul Municipiului Tulcea, in interviul acordat portalului Administratie.ro in care vorbeste despre castigarea de catre orasul de pe malul Dunarii a titlului de „Oras al Reciclarii” pe anul 2013 si despre prioritatile municipalitatii in domeniul ecologiei si protejarii mediului. Constantin Hogea anunta ca a fost initiat proiectul de reconstructie a polderului Zaghen,…

Citește mai departe
Plata unic? pe suprafa?? presupune ?i respectarea bunelor condi?ii agricole ?i de mediu

Deseurile agricole din Constanta vor fi folosite la incalzirea locuintelor din mediul rural!

Viitorul energetic al Dobrogei sta in resursele regenerabile! Peste 15 la suta din cantitatea totala a deseurilor agricole din judet va fi folosita la incalzirea locuintelor din mediul rural! Biomasa rezultata in urma recoltarii oricarui gen de cultura sau planta va fi utilizata la realizarea brichetelor pentru sobe. Proiectul apartine Consiliului Judetean Constanta si specialistilor…

Citește mai departe

Botosani: Programul „Casa Verde”, amanat

Botosanenii interesati de obtinerea unei finantari de la stat in utilizarea energiei alternative pentru incalzirea locuintelor isi vor putea depune dosarele la sediul Agentiei pentru Protectia Mediului (APM) abia la jumatatea anului in curs. Intarzierea demararii Programului „Casa Verde”, derulat prin Administratia Fondului de Mediu, este explicata de conducerea APM prin faptul ca specialistii sunt…

Citește mai departe

Combustibil din alge, alternativa la pretul ridicat al petrolului

Animati de fluctuatiile pretului petrolului si confruntandu-se cu necesitatea de a gasi o solutie cat mai rapida impotriva incalzirii globale, cercetatorii americani isi finalizeaza eforturile pentru punerea la punct a unui combustibil rezultate din alge. In ultimii ani, algele au „castigat” foarte mult teren in acest domeniu, carburantul rezultat din aceste organisme fiind partial utilizat…

Citește mai departe

„Pana” in stabilizarea climatului – cercetari in domeniul schimbarilor climaterice

Conceptul de „pana” a stabilizarii a fost propus de cercetatorii de la Carbon Mitigation Initiative (CMI) pentru a face o bresa in coplesitoarea provocare a combaterii emisiilor care apar. CMI a realizat doua grafice cu doua cazuri de proiectii ale emisiilor: o traiectorie obisnuita de emisii si o traiectorie a stabilizarii climatului. Zona dintre emisiile…

Citește mai departe

energia geotermala

Energia geotermala e o categorie particulare a energiei termice pe care o contine scoarta terestra. Cu cat se coboara mai adanc in interiorul scoartei terestre, temperatura creste si teoretic energia geotermala poate fi utilizata tot mai eficient. Este interesant de remarcat ca 99% din interiorul Pamantului se gaseste la o temperatura de peste 1000°C, iar…

Citește mai departe

„Energia verde” ramane pe hartie

Desi dispunem de surse regenerabile care pot acoperi o parte din consum, acestea sunt putin exploatate in lipsa unor ajutoare sau stimulente din partea statului. Actuala criza a gazelor nu reprezinta nici prima, nici ultima demonstratie de forta a Rusiei, care reaminteste tarilor europene, inclusiv Romaniei, de dureroasa dependenta de resursele energetice din import. O…

Citește mai departe