Sunt carbohidratii periculosi? Glucidele cresc cu 80% riscul de moarte in cazul unei afectiuni grave

Un nou studiu sugereaza ca ceea ce mancam ne poate afecta sansele de supravietuire in cazul in care suferim de cancer de colon. Cercetarea este printre putinele studii care analizeaza impactul pe care anumite alimente il au asupra probabilitatii de recurenta a cancerului de colon, afectiune care provoaca un numar mare de decese in SUA….

Citește mai departe

Dulce anticancerigen

Magiunul natural de prune Topoloveni este un produs in intregime natural, obtinut din imbinarea a cel putin patru soiuri de prune, recoltate la deplina maturitate. Tehnologia utilizata pentru fabricarea magiunului este cea traditionala, din anii 1910, fara adaos de zahar rafinat sau alti indulcitori industriali. Magiunul natural de prune Topoloveni nu contine decat prune fierte…

Citește mai departe

Margarina pentru brad

Inainte de a va cumpara bomboanele pentru bradul de Craciun, nu va uitati doar la culoarea ambalajului! Chiar daca arata extraordinar de frumos si se potrivesc cu globurile si beteala, pot avea in compozitie ingrediente care va pun in pericol sanatatea. Bomboanele de pom cu cocos in glazura de cacao, Kpkuszos, fac parte din categoria…

Citește mai departe

Jeleuri cu umplutura de aditivi chimici

Pe eticheta scrie ca produsul are 20% umplutura de fructe, dar din lista de ingrediente nu rezulta acest lucru. Mai mult, aproape toate ingredientele sunt obtinute prin procedee chimice. Akuku sunt „geleuri cu umplutura de fructe”, dupa cum a scris importatorul pe eticheta. Cea mai mare parte a compozitiei este reprezentata de glucide cu absorbtie…

Citește mai departe

Ceai din zahar

Bautura solubila cu extract de ceai, cu aroma de zmeura, imbogatita cu vitamina C, Ekoland Celmar este un produs obtinut din glucide cu index glicemic foarte ridicat (zaharoza, glucoza), extracte de ceai negru si o serie de aditivi alimentari. Profilul nutritional al produsului este foarte dezechilibrat, cu o incarcatura glicemica extrem de ridicata, ce afecteaza…

Citește mai departe

Sakizki Pizza – Pizza de ametit copiii

Produsul analizat produce confuzie copiilor, care nu pot recunoaste diferenta dintre un jeleu si o pizza adevarata. Sakizki Pizza este un produs zaharos din categoria jeleului, fara nici o legatura cu pizza, cu profil nutritional foarte dezechilibrat, cu un foarte mare exces de glucide rafinate cu absorbtie rapida. Compozitia imprima o incarcatura glicemica si o…

Citește mai departe

Amestec nociv din grasimi sintetice si zaharuri rafinate

Margarina, grasime sintetica, este unul dintre ingredientele principale ale napolitanei. In combinatie cu zaharul, poate avea efecte dezastruoase asupra organismului. Napolitana glazurata Cip este un produs cu un profil nutritional extrem de dezechilibrat, avind un exces de glucide (67%) care imprima produsului o incarcatura glicemica foarte ridicata. Excesul de lipide este constituit in principal din…

Citește mai departe