?tevia reduce senza?ia de foame

Stevia reduce senzatia de foame

Un indulcitor natural sanatos, stevia, in zilele noastre, creste in toata lumea. Face parte din familia floarei-soarelui si contine fitonutrienti, minerale, vitamine si uleiuri. Cunoscuta si sub denumirile de „frunza dulce” sau „frunza de zahar”, stevia poate fi folosita atat in forma proaspata, cat si sub forma de extract si pudra. Nu contine calorii si…

Citește mai departe

Cat de bio sunt produsele bio?

In ultimii ani, Romania a fost impanzita de numeroase magazine pe rafturile carora sunt expuse spre vanzare produse si de doua ori mai scumpe decat cele conventionale. Este vorba despre produsele certificate bio. Paine, peste, lapte ori legume, toate sunt prezentate de comercianti ca alimente mult mai sanatoase decat cele obisnuite si care fac adevarate…

Citește mai departe
?tevia, un îndulcitor natural

Stevia, un indulcitor natural

Extractul de Stevia, un indulcitor natural, este un produs foarte bun pentru cei care sufera de diabet, de glicemie si nu numai pentru ei. Orice persoana care vrea sa renunte la consumul de zahar rafinat sau la indulcitorii sintetici poate sa foloseasca extractul de Stevia in locul acestora. Indulcitorul se obtine din frunzele plantei Stevie…

Citește mai departe

Mierea in alimentatia copiilor

Mierea este un indulcitor natural delicios, ce deseori este introdus eronat in alimentatia copiilor, fie pentru a da un gust mai bun mancarii, fie pentru beneficiile pe care le poate aduce sanatatii. Totusi, dincolo de avantajele mierii, exista un mare inconvenient: ea este interzisa copiilor sub un an. Copiii mici nu au voie sa consume…

Citește mai departe
Mierea ecologic? româneasc?, o afacere f?cut? din pasiune

Mierea este super-alimentul viitorului

Mierea este super-alimentul viitorului, insa proprietatile ei benefice asupra organismului nu sunt cunoscute foarte bine de oameni. Produsele apicole sunt foarte bogate in vitamine si minerale, necesare organismului si sistemului imunitar pe tot parcursul anului, indiferent de anotimp. Cei mai multi oameni folosesc mierea pe post de indulcitor si mult mai rar ca mijloc de…

Citește mai departe
F?r? suc de fructe la mas?! De ce condamn? exper?ii obiceiul p?rin?ilor de a da copiilor sucuri naturale?

O dieta bogata in fructoza mentinuta o perioada mai lunga de timp afecteaza capacitatea creierului de a invata

Cercetatorii au descoperit ca o dieta bogata in fructoza incetineste procesul gandirii, afectand memoria si capacitatea de a invata, scrie cotidianul britanic Daily Mail, citat de Mediafax. Totusi, consumul de nuci si peste, precum somonul, poate contracara aceste efecte. „Descoperirile noastre arata ca ceea ce mancam ne afecteaza modul in care gandim. O dieta bogata…

Citește mai departe

Indulcitor natural pe baza de stevie

De curand in farmacii a aparut un indulcitor natural pe baza de stevie. Prin efectul antibacterian si antifungic pe care il are produsul inhiba cresterea si reproducerea microorganismulor implicate in aparitia cariilor dentare. Laboratoarele Remedia au lansat de curand un nou supliment alimentar. Denumit Green Sugar, acesta este un indulcitor natural, fara calorii, pe baza…

Citește mai departe
Alimentele dietetice nu sunt recomandate în curele de sl?bire

Comisia Europeana: Doza zilnica admisa de indulcitor artificial aspartam, reevaluata de urgenta

RES, autoritatea pentru mediu si sanatate din Franta, anunta, printr-un comunicat, ca doza zilnica adminsa (DZA) de aspartam ar putea fi reevaluata in luna septembrie. Initial, reevaluarea DZA era prevazuta pentru 2020 si, ulterior, 2012. Acest anunt este consecinta unei scrisori adresate Comsiei Europene (CE) care recunostea necesitatea de a stabili de urgenta o noua…

Citește mai departe

Ce se ascunde in mancarea „light”. Cum sa citim etichetele produselor

Un iaurt ajunge sa aiba acelasi continut caloric ca o inghetata si asta din cauza zaharului aflat in compozitie „Light” nu echivaleaza neaparat cu mai putine calorii, avertizeaza specialistii in nutritie. Dr. Mihaela Bilic spune ca cele doua categorii de substante nutritive care vizeaza termenul de „light” sunt glucidele, adica zaharul, si lipidele, adica grasimea….

Citește mai departe

Care sunt efectele „amare” produse de indulcitorii artificiali

Neplacerile produse de indulcitori apar atunci cand inlocuim apa cu sucurile light sau mancam un pachet de guma pe zi Calorii putine contra migrene, insomnii sau afectari ale ficatului – acestea sunt cele mai frecvente efecte adverse ale indulcitorilor artificiali, sustin medicii. Indulcitorii sunt alternative ale zaharului, care contin mult mai putine calorii, insa, atunci…

Citește mai departe

„Otrava alba” care ne indulceste

Cercetarile efectuate de-a lungul vremii au demonstrat ca zaharul ne poate distruge organismul. Desi nu avem inca probleme de nutritie la fel de mari ca americanii, si in Romania „drogul alb” din produsele dulci e nelipsit din dieta zilnica. Inca din cele mai vechi timpuri a fost numit „otrava alba”. Zaharul este un aliment foarte…

Citește mai departe

Indulcitorul natural

Folosita de sute de ani in Paraguay in principal, dar si in alte tari din America de Sud, Stevia reubaudiana, planta din Familia Compositae, care n-are nici o legatura cu stevia autohtona, castiga tot mai mult in utilizare ca indulcitor sau supliment alimentar. Fie ca este folosita ca atare, sub forma de frunze, la indulcirea…

Citește mai departe

Aditivi alimentari

In ziua de azi cand totul se misca cu o viteza ametitoare, ne grabim sa ajungem la serviciu, sa muncim cat mai mult, sa castigam cat mai bine, sa ne asiguram un confort cat mai mare si uitam de un lucru foarte important, sanantatea noastra. Putine sunt persoanele care au grija de propria alimentatie. Toata…

Citește mai departe

Indulcitorii

Exista astazi o serie de produse, naturale sau sintetice, folosite pentru indulcirea produselor alimentare, medicamentoase si nu numai. Etalonul in raport cu care se apreciaza intensitatea gustului dulce al celorlalte substante este zaharoza.     Ciclamatii (de sodiu, de calciu, acidul ciclamic) sunt folositi in special de diabetici  si de persoanele care sufera de obezitate. In…

Citește mai departe

Iaurt cu mult zahar

Iaurtul Yoganic light este un produs care incearca sa induca in eroare consumatorul prin denumirea pe care o are. Cuvantul „yoganic” seamana foarte bine cu „organic” astfel incat un client grabit ar putea crede ca a facuto afacere cumparand un iaurt de calitate la un pret mic. „Adevarul este cu totul altul. Iaurtul contine aditivi…

Citește mai departe

De ce contin sucurile si zahar, si indulcitori?

Este indubitabil faptul ca stilul de viata al consumatorului modern a suferit ample modificari in ultimii 20 de ani. Dat fiind interesul tot mai crescut al consumatorilor catre alimente cu continut redus sau fara calorii (low-calory sau calory-free), tot mai multi producatori de alimente si-au indreptat atentia asupra modificarii tehnologiilor de preparare sau a ingredientelor…

Citește mai departe

Ciocolata Bio

Vizitati magazinul bio online www.Biolateria.ro Peste 3.000 de produse bio sau produse naturiste de la cei mai premiati producatori Bio din lume. Avand in vedere trendul ascendent pe care se afla cererea de produse BIO in Romania, firma EUROWIN CONSULTING (Bucuresti) a dorit sa faca la acest sfarsit de an o surpriza placuta in special…

Citește mai departe

X-tra Energy, extra farsa

Starea de oboseala va poate face sa consumati bomboanele energizante X-tra Energy Vitamin. Numai ca trebuie sa cititi cu atentie eticheta, pentru ca au o multime de contraindicatii. Bomboanele energizante cu taurina si cafeina cu vitamina C, cu sorbitol si aroma de portocale X-tra Energy Vitamin nu pot fi vandute in incinta unitatilor de invatamant…

Citește mai departe

Mustar dulce cu aditivi alimentari

Mustarul dulce „La grande famiglia” este obtinut din boabe de mustar, sare, acid acetic, zahar, dar si aditivi alimentari potential periculosi pentru sanatate. Dintre aditivii alimentari periculosi se remarca edulcorantul chimic de sinteza zaharina E954, care este incadrata in grupa 2B, ca agent cancerigen posibil la om, ne spune profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului…

Citește mai departe

Zaharina, dulce rau…

Zaharina este unul dintre cei mai controversati indulcitori prezenti in acest moment pe piata. Desi a fost descoperita de mai bine de un secol, nu este clar inca daca este sau nu sigura pentru consum. Inainte de a alege sa consumati zaharina in locul zaharului sau alegeti un produs „light” care are in compozitie aditivul,…

Citește mai departe