Pungile ecologice – vedetele expozitiei ALL-PACK 2012

Printre cele mai vizitate standuri de la Expozitia Internationala pentru Ambalaje All-Pack ce s-a desfasurat in cadrul Romexpo Bucuresti, au fost cele ale producatorilor de pungi si folii ecologice realizate din polietilena biodegradabila si hartie. Va prezentam cele mai apreciate ambalaje, adevarate „vedete” ale evenimentului. Printre vizitatori, premierul Victor Ponta, foarte binedispus, insotit de sotia…

Citește mai departe

„Am putea produce echipamente pentru energia regenerabila”

Un sector cu potential ridicat in atragerea investitiilor straine in tara noastra este cel al producerii energiei regenerabile, inclusiv a echipamentelor pentru construirea unitatilor de generare a electricitatii. Din acest motiv, Centrul Roman pentru Promovarea Comertului si Investitiilor Straine (CRPCIS) promoveaza oportunitatile autohtone de productie de echipamente si componente pentru parcurile eoliene si solare. Dan…

Citește mai departe

Atacul porcului eco si evolutia preturilor la mancare pana la Craciun. Cu cat ar vrea producatorii sa le scumpeasca si unde sunt cele mai ieftine alimente

Producatorii vor sa mareasca preturile la mancare, dar sustin ca piata nu le permite in momentul de fata si dau asigurari ca sarbatorile nu vor fi un prilej de a-si rotunji profiturile. Majorarea tarifelor la utilitati, dar si a preturilor la combustibili si materie prima au facut ca producatorii de carne, paine si lactate sa…

Citește mai departe

Aluminiul din mancare

Specialistii spun ca, in anumite cantitati, aluminiul se depune in organism si creste riscul de cancer. Substanta se gaseste din plin si in alimente, precum cerealele, biscuitii sau prajiturile. Aluminiul este folosit si in industria alimentara ca aditiv, dar si in industria farmaceutica. La nivel european, s-a creat o adevarata isterie cu privire la prezenta…

Citește mai departe

Antiperspirantele din comert contin aluminiu, care creste riscul de cancer la san

Antiperspirantele din comert contin aluminiu, care creste riscul de cancer la san. Metalul se gaseste in exces si in anumite alimente, precum cerealele, biscuitii sau prajiturile. Majoritatea antiperspirantelor contin aluminiu, care blocheaza activitatea glandelor sudoripare si impiedica eliminarea naturala a toxinelor din regiunea axilei. Aceste substante se depoziteaza, in timp, in ganglionii limfatici din aceasta zona….

Citește mai departe

Colorantul 4-MIE, prezent in Coca-Cola, favorizeaza aparitia cancerului

Mai multe asociatii din Marea Britanie cer interzicerea colorantului 4-MIE, prezent in bautura carbogazoasa Coca-Cola, pe motiv ca aceasta favorizeaza aparitia cancerului. Substanta 4-MIE este prezenta in colorantul caramel care ii ofera bauturii Coca-Cola culoarea inchisa. Potrivit Daily Mail, in urma unui scandal care a izbucnit in California, Coca-Cola a fost nevoita sa schimbe reteta…

Citește mai departe

Statul California organizeaza, la initiativa populatiei, referendum pentru etichetarea alimentelor care contin organisme modificate genetic (OMG)

Organizarea, la initiativa populatiei, a referendumului din statul California, prin care se doreste legiferarea obligativitatii etichetarii continutului de organisme modificate genetic (OMG) in cazul tuturor produselor alimentare, este o noutate care priveste pe toata lumea, inclusiv pe noi, romanii. Este o dovada ca s-a facut astfel auzita vocea poporului, care arata ca incertitudinea alimentatiei e…

Citește mai departe
Centrul natura: Despre etichete – sau ”sunt vegetarian” ori ”carnivor”

1 Octombrie – Ziua Mondiala a Vegetarianismului

Vegetarienii din intreaga lume celebreaza astazi Ziua Mondiala a Vegetarianismului, sarbatoare care promoveaza stilul de viata sanatos in care carnea lipseste cu desavarsire. Comunitatea mondiala a vegetarienilor numara deja sute de milioane de membri pe tot cuprinsul globului, din Austria pana in Iran, din Israel pana in Nepal si din Noua Zeelanda pana in Zambia….

Citește mai departe

Eco-Rom Ambalaje a investit 8 mil. de euro in colectarea selectiva a deseurilor

Eco-Rom Ambalaje, organizatie care reuneste o serie de producatori din industria alimentara pentru care indeplineste obligatia de reciclare si valorificare a deseurilor de ambalaje, a valorificat, in 2011, 58% (354.996 tone) din cantitatea de ambalaje puse pe piata de aceste companii afiliate sistemului. Aceste rezultate se datoreaza cresterii aportului financiar realizat de Eco-Rom Ambalaje in…

Citește mai departe

ANAR: Aproape 80% din apele de suprafata ating obiectivele de mediu

Aproape 80% din apele de suprafata ating obiectivele de mediu, informeaza, marti, Administratia Nationala „Apele Romane” (ANAR), transmite Agerpres (27 martie). Potrivit evaluarilor realizate la nivelul anului 2011 cu privire la calitatea apelor de suprafata si din subteran, la nivel national, 79,55% (respectiv 1.719), din totalul corpurilor de apa de suprafata evaluate in anul 2011…

Citește mai departe
Cat de mult ingrasa bauturile carbogazoase? Ce au descoperit specialistii

O directiva UE interzice adaugarea de indulcitori in sucurile de fructe.

In viitor, sucurile de fructe nu vor mai contine, prin definitie, indulcitori. Statele membre ale Uniunii Europene au adoptat, astazi, in cadrul unei reuniuni a ministrilor mediului la Bruxelles, o directiva care interzice adaugarea de indulcitori in sucurile de fructe. Nectarurile, facute din piure de fructe la care se adauga apa, pot contine indulcitori, dar…

Citește mai departe

Au inceput inscrierile la Targul pentru Fermieri si Industrie Alimentara AGRALIM 2012!

Au inceput inscrierile la Targul pentru Fermieri si Industrie Alimentara AGRALIM 2012! Targul pentru Fermieri si Industrie Alimentara AGRALIM 2012 va avea loc in perioada 27 – 30 septembrie 2012, la Centrul Expozitional Iasi. Organizat de ABplus Events sub patronajul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara „Ion Ionescu de la Brad”, AGRALIM este targul…

Citește mai departe

Targ de produse traditionale si ecologice la Real Cluj-Napoca

Pentru a incuraja productia locala si a avea cat mai multe produse romanesti pe rafturile magazinelor, real,- a lansat anul trecut programul „Produceti Romaneste, Vindem Romaneste”. In ciclul acestui program, de vineri pana duminica inclusiv (3-5 februarie 2012), real,- Hypermarket organizeaza un targ de produse traditionale si ecologice sub genericul „Savoarea gustului de odinoara”, cu…

Citește mai departe

Ziua fara carne

Initiativa, promovata la nivel national in Statele Unite ale Americii, si-a castigat cei mai multi adepti in Aspen, Colorado. Statiunea de lux este cea de-a doua casa pentru multe dintre celebritatile hollywoodiene, care prefera inaltimile Muntilor Stancosi pentru a se relaxa. Conflictele dintre acestia si hippiotii veniti in anii 70 pentru experiente halucinogene la 8000…

Citește mai departe

Targul de Agricultura si Produse Agro-Alimentare AGRALIM 2011

In perioada 29 septembrie – 2 octombrie, la Centrul Expozitional Moldova din Iasi se va desfasura Targul pentru Fermieri si Industrie Alimentara – AGRALIM. Targul AGRALIM isi propune sa devina un eveniment emblematic in domeniu pentru zona Moldovei, unde timp de 4 zile fermieri, reprezentanti ai industriei agricole din Romania, specialisti agronomi, reprezentanti ai institutiilor…

Citește mai departe

Targul International de Agricultura si Produse Agro-Alimentare AGROALIM

Compania ABplus Events organizeaza in perioada 29 septembrie – 2 octombrie 2011, la Centrul Expozitional Moldova din Iasi, cea de-a cincea editie a Targului International de Agricultura si Produse Agro-Alimentare AGROALIM. Targul AGROALIM revine in calendarul expozitional ABplus Events si isi propune sa valorifice si sa implementeze un concept diferit al targului agro – alimentar, transformand…

Citește mai departe

Solutie inovativa de producere a energiei electrice si termice din surse regenerabile

In vederea generarii energiei din resurse alternative si in contextul gasirii unor solutii in concordanta cu principiul dezvoltarii durabile, Institutul National de Cercetare- Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA impreuna cu Primaria din Avrig propun o idee inovativa de producere a energiei din surse regenerabile. Finalitatea implementarii ideii inovative propuse consta in reducerea dependentei omului de…

Citește mai departe

Prof. dr. Hancu despre alimentele cu buline: „Ideea e buna, dar trebuie facuta cu cap”

Un senator PDL, Dumitru Florian Staicu, a venit cu o propunere legislativa care ar obliga ca alimentele sa aiba aplicate pe ambalaj cite o bulina de culori diferite (rosie, potrocalie sau verde), in functie de continutul si de natura aditivilor. In acest fel, bulina verde ar fi aplicata pe alimentele sanatoase care pot fi consumate…

Citește mai departe

Acai – un superfruct

Studiile moderne au aratat ca adi-tio-na-rea unor ingrediente natura-le in teh-nologiile de fabricatie pot conduce la rezultate spectaculoase: cres-te-rea termenului de valabilitate, cres-te-rea continutului de acizi grasi mo-no-nesaturati (MUFA) si a celor poli-ne-saturati (PUFA) din produsele lac-ta-te probiotice, reducerea continutului de acizi grasi saturati. International Dairy Journal a pu-bl-icat recent studiile unei echipe de cercetatori…

Citește mai departe

Guvernul taxeaza si mancarea din import

Importatorii care achizitioneaza cereale, carne, zahar, peste sau fructe si legume din Uniunea Europeana vor plati TVA in Romania. Combaterea evaziunii fiscale va insemna, de fapt, tot majorari de taxe. Produsele de lux vor redeveni accizabile, iar pretul alimentelor s-ar putea majora. Proiectul de ordonanta prin care Guvernul vrea sa combata evaziunea fiscala are atatea…

Citește mai departe

Parlamentul European a dat o lovitura grea alimentatiei sanatoase

Europarlamentarii au votat impotriva unui sistem simplu de recunoastere a alimentelor cu putine grasimi, zahar si sare Consumatorii europeni au primit azi o mare lovitura atunci cand parlamentarii europeni au votat impotriva adoptarii la nivel european a unui sistem de etichetare a produselor alimentare, care sa foloseasca culorile, tip semafor, potrivit unui comunicat al Asociatiei…

Citește mai departe

Ce facem cu deseurile de ulei uzat alimentar si grasimi uzate alimentare?

Bufetele, cantinele, restaurantele mici sau mari, unitatile de prelucrare din industria alimentara sau alte unitati cu tehnologii asemanatoare, produc uleiuri alimentare sau grasimi vegetale uzate in cantitati insemnate. Daca la nivelul Societatilor Comerciale , exista institutii de informare, cum ar fi : Ministerul Mediului , Garda de Mediu, Agentia de Mediu , OPC ,ANSVSA ,…

Citește mai departe

Cate chimicale contine hrana noastra?

Am auzit de nenumarate ori ca alimentatia ar trebui sa-i ofere organismului energia si substantele nutritive necesare fara sa-l suprasolicite, in caz contrar existand riscul unor boli precum cele de inima sau cancerul. Cu toate astea, o mare parte din dieta zilnica este alcatuita din chimicale periculoase. Autoritatile nationale si internationale permit folosirea in industria…

Citește mai departe

    Pardoselile igienice, o noua descoperire

    In ciuda recesiunii economice, producatorii de pardoseli profesionale pentru industria alimentara din Marea Britanie promit ca solutiile inovatoare gasite de ei reduc substantial costurile de intretinere si de exploatare. Un purtator de cuvant FoodProductionDaily.com afirma ca, indiferent daca sunt instalate intr-o unitate renovata sau nou construita, pardoselile Flowfast ajuta la reducerea costurilor prin reducerea timpilor…

    Citește mai departe

    Dieta care poate salva planeta

    Britanicii au publicat primele recomandari oficiale pentru o dieta sanatoasa atat pentru om, cat si pentru mediul inconjurator. Comisia pentru Dezvoltare Durabila din Marea Britanie le cere consumatorilor sa manance mai putina carne. Diabetul, bolile de inima si cancerul sunt afectiunile cele mai frecvente la persoanele cu o alimentatie nesanatoasa. Iar numarul devoratorilor de hamburgeri…

    Citește mai departe

    Tomate mai dulci decat piersicile, pentru a-i „pacali” pe copii sa se hranesca sanatos

    O noua varietate de tomate, mai dulci decat piersicile, a fost creata de cercetatorii britanici, in urma unui program care incearca sa ii determine pe copii sa adopte o dieta sanatoasa, informeaza dailymail.co.uk. Sugardrop, citeaza Mediafax, este cea mai dulce varietate de tomate ce a fost creata vreodata, fiind un hibrid natural, obtinut prin incrucisarea…

    Citește mai departe

    Ambalajul – partea cea mai importanta a cumparaturilor pe care le faceti?

    Investitorii si clientii incep sa realizeze avantajele prezente in ambalarea ecologica ce reduce procentul de alterare al alimentelor, economiseste materia prima si creste posibilitatea de reciclare, spunea un grup de experti la cel de-al XXII-lea forum Cleantech din Copenhaga. Criza economica a reinnoit accentul pus in sectorul eficientei energetice datorita capacitatii acesteia de a reduce…

    Citește mai departe

    Afumat, dar cu aroma

    Din cele mai vechi timpuri, afumarea, ca metoda de conservare a carnii, pestelui sau branzeurilor, se facea prin arderea lemnului. Cu timpul, nevoile de consum au crescut, padurile au fost transformate in mobilier si scobitori, astfel ca procesatorii din industria alimentara au fost nevoiti sa utilizeze aroma de fum. In plus, procesul putea fi mai…

    Citește mai departe

    Pentru o etichetare „Non OGM” a carnii, oualelor si pestilor

    Intr-un aviz facut public pe 27 mai, Consiliul National al Consumului (CNC), s-a declarat favorabil ca oualele, pestii si carnea( inclusiv bovinele si carnea de pasare) provenite din animale crescute fara OGM( organisme modificat genetic) sa poarte o eticheta specifica. Acest aviz este primul privind produsele animale. Pana in prezent in Franta, doar produsele vegetale…

    Citește mai departe

    Ce arunca romanii… unde nu trebuie?!

    Asociatia „Centrul National pentru Dezvoltarea Durabila a Societatii” lanseaza proiectul „Gunoiul din strada”, proiect care vizeaza determinarea cantitatilor de deseuri in functie de tipul acestora (hartie, carton, mucuri de tigarete, diferite ambalaje, sticle, plastic, etc.) si de locatii: parcuri, zone rezidentiale, zone comerciale dar si zone de interes turistic. Astfel, CNNDS realizeaza pentru prima data…

    Citește mai departe