Agricultura ecologică – naturală, sigură și oportună

Agricultura ecologica – naturala, sigura si oportuna

Avantajele agriculturii ecologice Aer, apa si produse agroalimentare mai putin contaminate. Prin extinderea agriculturii ecologice, aerul prezinta o calitate mai buna in principal prin faptul ca nu se mai utilizeaza produse chimice care se pulverizeaza. Prezenta pesticidelor in apa potabila a devenit o problema din ce in ce mai mare, agricultura conventionala fiind principala sursa…

Citește mai departe

Recolte record obtinute pe terenuri fertilizate organic

Reprezentantii companiei Smithfield Ferme au participat zilele acestea la recoltarea culturii de porumb realizata cu seminte Pioneer pe un lot fertilizat cu ingrasaminte organice provenit de la fermele Smithfield. Colaborarea dintre Smithfield Ferme, care a efectuat fertilizarea organica (concentratie ingrasamant – 60 mc/ha) si Pioneer care a pus la dispozitie hibrizii de porumb, a constat…

Citește mai departe

Resturile vegetale – o sursa sigura de bioenergie si materie organica pentru mentinerea si sporirea fertilitatii solului

Dupa incheierea campania de recoltare a culturilor paioase si a altor culturi agricole, institutiile responsabile de agricultura, dar si ecologice, ar trebui sa aplice masuri adecvate, in primul rand, cu cei ce practica arderea resturilor vegetale (care anul 2008 au fost foarte multe), ca metoda de igiena solului. Or, aceasta metoda nu are sustinere stiintifica….

Citește mai departe