Valoarea alimentara si terapeutica a ROSIILOR

Valoarea alimentara si terapeutica a rosiilor este data de continutul bogat in vitamine, glucide, acizi organici, saruri minerale si elemente energetice. Rosiile contin in proportie de 94% apa, fiind bogate in licopen, zaharuri solubile (glucoza, fructoza, zaharoza), acizi organici (malic, pectic, citric), vitaminele A, B, C, E, K, PP si saruri minerale (potasiu, fier, fosfor,…

Citește mai departe
Seminţele de chia, miraculoase pentru sănătate. Conţin de 5 ori mai mult calciu decât laptele

Semintele de chia, miraculoase pentru sanatate. Contin de 5 ori mai mult calciu decat laptele

Desi inca nu sunt foarte populare in dieta romanilor, semintele de chia au un continut bogat in fibre, acizi grasi omega-3 (scad colesterolul rau), proteine, vitamine (A, B, E, D), antioxidanti si minerale (calciu, fosfor, potasiu, sulf, fier, iod, cupru, zinc, sodiu, magneziu, mangan), care le recomanda a fi miraculoase pentru sanatate. Semintele de chia…

Citește mai departe
Sfecla roşie, de ajutor în leucemie

Sfecla rosie, de ajutor in leucemie

Sfecla este originara din bazinul Mediteranei si din vestul Asiei, iar astazi este raspandita pe toate continentele. Apreciata, in special in Europa, pentru calitatile sale nutritive si terapeutice exceptionale, ea este folosita in alimentatie de peste 2.000 de ani si reprezinta in primul rand un tonic pentru organism. Este o sursa naturala de zahar si…

Citește mai departe

Iodura de potasiu, eficienta doar in primele 3 ore dupa ce a avut loc un accident nuclear

Administratia Publica Cernavoda a luat noi masuri pentru siguranta cetatenilor in cazul unui accident nuclear. Desi instalatiile centralei nucleare sunt moderne, probabilitatea unui accident este luata in calcul de membrii Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta. Pe langa masurile de avertizare, adapostire si evacuare, ei au propus masurile de prevenire a contaminarii cu iod radioactiv…

Citește mai departe

Sarea si Cernobilul ne omoara!

Medicii de la Spitalul „Sf. Spiridon” trag un semnal de alarma asupra inmultirii cazurilor de gusa si cancer tiroidian * afectiunile sunt puse in special pe seama deficitului de iod din alimentatie, dar si de efectele exploziilor nucleare de la Cernobil sau Fukushima Chirurgii din cadrul Spitalului „Sf. Spiridon” trag un semnal de alarma asupra…

Citește mai departe

Germania ar prefera sa importe produse bio din Romania, in locul celor din China

Romania poate fi un furnizor important de produse ecologice pentru piata germana, una dintre cele mai mari consumatoare din lume de astfel de produse, au apreciat parlamentarii germani in intalnirea avuta cu reprezentatii Asociatiei Operatorilor din Agricultura Ecologica – ‘Bio Romania’. ‘Parlamentarii germani au cerut informatii despre agricultura ecologica din Romania si despre exporturile realizate…

Citește mai departe
OMS recomand? reducerea aportului de sare la mai pu?in de cinci grame pe zi pentru adul?i

Iodarea universala a sarii – atentat la sanatatea publica

Consumul de iod de catre romani trebuie limitat, din cauza riscurilor de imbolnavire la care este supusa populatia, fiind obligata sa consume exclusiv sare iodata. Presedintele Asociatiei Operatorilor din Agricultura Ecologica – Bio Romania, Marian Cioceanu, a anuntat ca va incepe demersurile pe langa institutiile abilitate, respectiv Ministerul Sanatatii si Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si…

Citește mai departe

Sarea – aliment indispensabil organismului

Nutritionistii recomanda consumul de sare imbogatita cu iod pentru a preveni tulburarile de natura endocrina Medicii nutritionisti spun ca sarea ajuta la mentinerea volumului lichidelor extracelulare, ceea ce o transforma intr–un aliment indispensabil organismului. „Doza optima este de 5 grame pe zi, considerand inclusiv sarea -ascunsa- in diferitele alimente, deoarece exista sare pana si in…

Citește mai departe

Cata sare este buna in bucate?

Specialistii atentioneaza ca excesul de sare influenteaza negativ starea de sanatate. Desi pentru buna functionare a organismului medicii recomanda doar sase grame de sare pe zi, multe persoane consuma mult peste limita admisa. Asta pentru ca sarea se „ascunde” in foarte multe alimente, chiar si in cele care nu ne-am astepta sa o contina (de exemplu,…

Citește mai departe

Sarea iodata e sanatoasa?

Ca urmare a unei hotarari de guvern, pe piata din Romania se gaseste numai sare iodata, fapt ce nu ne lasa prea multe optiuni in privinta consumului de sare obisnuita. Aceasta masura continua sa starneasca mari controverse in lumea medicala, controverse alimentate si de faptul ca la noi in tara foarte multe persoane sufera de…

Citește mai departe

Vindeca-te cu sare

Nimic nu este mai bun decat sarea in bucate, spune o vorba batraneasca. Dar sarea da nu numai gust bun mancarurilor, ci este si un remediu la care medicina traditionala apeleaza de sute de ani. Sarea ne ajuta sa pastram un echilibru al lichidelor in organism. Clorura de sodiu, dupa denumirea ei chimica, trebuie totusi…

Citește mai departe

Produsul zilei: Miez de nuca ecologic

Continutul bogat de vitamina E, vitamina C, complexul de B-uri, potasiu, seleniu si zinc confera nucilor proprietati imunostimulatoare. De asemenea, acestea au si rol cardioprotector. Nucile eco sunt mai sanatoase, pentru ca nu contin reziduuri de pesticide si alte chimicale toxice. 100 de grame de nuci uscate contin 70 de grame de grasimi, 21 grame…

Citește mai departe