stonehemp green homes

Premieră în România: O casă din cânepă, în construcție la Sibiel

Clădirile izolate cu cânepă devin din ce în ce mai populare în România. Din vara acestui an, însă, vom avea pentru prima dată pe piața românească o clădire construită chiar din cânepă. Va fi ridicată conform criteriilor caselor verzi și va obține certificarea Green Homes din partea Romania Green Building Council. Aflați cine sunt cei…

Citește mai departe
7 cauze penale pentru gestionarea greșită a mijloacelor financiare ale Fondului Ecologic de Stat

Republica Moldova: 7 cauze penale pentru gestionarea gresita a mijloacelor financiare ale Fondului Ecologic de Stat

Procuratura Generala a finalizat investigatia incalcarilor constatate de misiunea de audit a Curtii de Conturi, reflectate in Raportul auditului regularitatii managementului financiar pe anul 2012 in cadrul Ministerului Mediului si Fondului Ecologic National. Scopul controlului a fost de a evalua starea respectarii legislatiei la gestionarea mijloacelor financiare ale Fondului Ecologic National de catre factorii de…

Citește mai departe

Locuinta viitorului, ecologica si total independenta energetic, proiectata de doi elevi falticeneni

Cu toate ca locuintele ecologice sunt, in Romania, inca in perioada de pionierat, doi tineri falticeneni propun renuntarea la cladirile clasice, din beton si caramida, si inlocuirea lor cu altele eficiente, sanatoase si ecologice. Casa „verde”, gandita de Dimitrie Calin Cielecki si Lorena Davidel, autonoma din punct de vedere energetic, care foloseste surse de energie…

Citește mai departe
Viata sustenabila pe insula Lanai

Directorul executiv al Oracle vrea sa transforme insula Lanai intr-un model de viata sustenabila

Insula Lanai va deveni o versiune pamanteana a paradisului, transformandu-se intr-un laborator ecologic bazat pe energie solara, se vor folosi doar masini electrice care le vor inlocui pe cele traditionale (mari consumatoare de cantitati enorme de combustibil), iar apa de mare va fi desalinizata si transformata in apa potabila pentru industria de export a fermelor…

Citește mai departe
Ora?ul verde, Baia Mare

    Orasul verde, Baia Mare

    La Primaria Baia Mare a avut loc o intalnire cu societatea civila si administratia orasului pentru prezentarea unui proiect spectaculos. Parcul Public Central, un proiect care va demara in urmatoarea perioada. Au fost prezenti primarul, Catalin Chereches, directorul Directiei Ambient Urban, Eleonora Ghetie, directorul APM, Ioana Trifoi, din partea UAP, Ioan Anghel Negrean, consilieri locali,…

    Citește mai departe

    Ai taiat un arbore? Plantezi doi!

    Timisoara – Prin introducerea de specii noi de arbori si arbusti, specii din care in Timisoara existau doar 1-2 exemplare, prin schimbarile climatice, si nepotrivirea coeficientului C2, a dus la necesitatea inlocuirii valorii botanice cu rezistenta la noxe. Speciile nou introduse sunt rezistente la conditiile climatice din Timisoara, climat cu influente sub-mediteraneene. De exemplu din…

    Citește mai departe

    Sfecla rosie, arma secreta in lupta impotriva cancerului

    Sfecla rosie este unul dintre cei mai puternici antioxidanti naturali, vindeca anemia, curata sangele, previne si combate leucemia, dar si alte tipuri de cancer, scade tensiunea arteriala, este un adevarat energizant natural si detoxifica ficatul. Iata doar cateva dintre efectele miraculoase ale uneia dintre cele mai banale legume: sfecla rosie. Practic, atunci cand vorbim de…

    Citește mai departe
    Iriga?ii ?i ecologie: Facilit??i mici fa?? de nevoi

    Reabilitarea sistemului de irigatii s-ar putea realiza prin POS Mediu din 2014

    Reabilitarea sistemului de irigatii din Romania din fonduri europene a fost principalul subiect al discutiilor dintre ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin si comisarul european pentru dezvoltare regionala, Johannes Hahn, des-fasurate la Bruxelles, cu ocazia reuniunii Consiliului Uniunii Europene (Agricultura si Pescuit). Daniel Constantin a declarat la finalul intalnirii: „Am discutat despre punerea in…

    Citește mai departe
    Cât ne costă să ne tratăm de pe urma alimentelor cu pesticide

    Se pregateste un pachet legislativ pentru incurajarea consumului de legume romanesti

    Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pregateste un pachet legislativ pentru incurajarea consumului de legume romanesti. Pachetul se refera la aprovizionarea cu produse autohtone a hipermarketurilor, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. Ministrul a precizat ca saptamana viitoare vor avea loc discutii in acest sens cu reprezentantii hipermarketurilor. Daniel Constantin a adaugat ca produsele agricole din…

    Citește mai departe

    Lucrari de curatenie, ecologizare si infrumusetare ale orasului Beclean

    Directia de Gospodarie Comunala Beclean isi continua in fiecare saptamana lucrarile de curatenie, de ecologizare si cele de infrumusetare ale orasului. Lucratorii societatii beclenare lucreaza in permanenta la intetinerea in cele mai bune conditii a trotuarelor, a bordurilor si rigolelor stradale, precum si la intretinerea coronamentului copacilor si pomilor ornamentali. De asemenea, angajatii Directiei de…

    Citește mai departe

    R. Moldova investeste 522 de milioane de lei in fertilizarea solului

    Guvernul din Republica Moldova intentioneaza sa stopeze procesele de eroziune a solurilor si sa sporeasca gradul lor de fertilitate, investind 522 de milioane de lei in acest scop. Astfel, potrivit planului de valorificare a terenurilor noi si de sporire a fertilitatii solurilor pentru anul 2011, se urmareste desecarea terenurilor supraumede pe o suprafata de 200…

    Citește mai departe

    PepsiCo anunta ca unitatea sa de productie Frito Lay, situata in localitatea Azov, Rusia, a primit Silver LEED® din partea U.S. Green Building Council

    PepsiCo anunta prima certificare LEED® din Europa, compania ajungand astfel la un total de 27 de certificari la nivel mondial Azov, Rusia, 16 iunie –PepsiCo anunta ca unitatea sa de productie Frito Lay, situata in localitatea Azov, Rusia, a primit Silver  LEED® din partea U.S. Green Building Council. Fabrica este prima unitate PepsiCo din reteaua…

    Citește mai departe

    Schimbarile climatice vor distruge Africa

    Profesorul Sir Gordon Conway, important om de stiinta britanic, avertizeaza asupra faptului ca acest continent se va confrunta cu seceta intensa, foamete, boli si inundatii. Profesorul Sir Gordon Conway, cercetator de top al Departamentului pentru Dezvoltare Internationala al Regatului Unit si fost director al Fundatiei caritabile Rockefeller, a motivat printr-o noua lucrare stiintifica faptul ca…

    Citește mai departe

    Andrei Chiliman: Dupa 89, spatiile verzi au fost ocupate de smecheri, cu acceptul autoritatilor

    Andrei Chiliman a declarat pentru REALITATEA.NET ca Primaria Sectorului 1 incearca acum sa recupereze zonele verzi intrucat, in special dupa 89, foarte multe spatii verzi au fost ocupate, cu acceptul autoritatilor, de niste „smecheri care si-au facut restaurante si tot felul de constructii”. Andrei Chiliman a dat exemplul restaurantului Viena, care se afla pe Calea…

    Citește mai departe

    Timisoara are primul parc pentru picnic

    Administratia locala din Timisoara a inaugurat astazi primul parc special destinat picnicurilor. Zona a fost amenajata in Parcul Bihor, aproape de fostul abator al orasului, pe traseul tramvaielor 6 si 8. Alaturi de cativa parinti, edilii au inaugurat parcul, cu paturicile aferente, dand exemplu concetatenilor despre cum se face un picnic civilizat: fara gratare pe…

    Citește mai departe
    Energie electrica din miscare

    Cat de verde este fotbalul

    Putine sporturi se pot compara cu fotbalul in ceea ce priveste popularitatea si spatiul alocat terenurilor de joc. Din aceste motive, fotbalul ocupa un loc fruntas si in clasamentul sporturilor poluante, scrie CNN. Stadioanele de fotbal au un impact ecologic insemnat. Mentinerea unei suprafete de joc in conditii excelente necesita irigare regulata si incalzire subterana…

    Citește mai departe

    Mehedintiul, amenintat de desertificare

    Cele 80 de statii de irigare din judetul Mehedinti sunt, cu mici exceptii, nefunctionale. S-a furat aproape tot, de la motoare, uleiul din transformatoare, cablul de alimentare pana la conductele pentru irigatii si alte accesorii. Singura statie de pompare a apei functionala este in comuna Salcia. Factorii responsabili, Directia Agricola, ANIF, primariile, nu s-au im-plicat…

    Citește mai departe

    Cand clima scrie istoria omenirii

    Canicula din aceste zile ne face mai atenti la impactul fenomenelor meteorologice asupra vietii cotidiene. De fapt, deosebit de dependenta de modul de curgere a vremii, istoria umana a fost mereu influentata de evolutiile climatice. Aparitia primelor civilizatii precum cea sumeriana sau egipteana, cresterea si descresterea imperiului roman, vitregiile intunecatului Ev mediu, izbucnirea Revolutiei franceze…

    Citește mai departe