Central District, un ansamblu rezidential „invadat” de spatii verzi

În căutările noastre de locuințe mai bune și mai performante, am ajuns la ansamblul rezidențial Central District din București, la recomandarea România Green Building Council. Elena Rastei, coordonatorul certificării GREEN HOMES pentru Forty Management, ne-a prezentat proiectul ca fiind un model de bune practici în sectorul rezidențial: „Certificări precum GREEN HOMES/LEED/BREEAM și altele similare evaluează…

Citește mai departe
O noua era in agricultura: Tehnologii avansate pentru superproductii si din piatra seaca

O noua era in agricultura: Tehnologii avansate pentru superproductii si din piatra seaca

Companiile japoneze de tehnologie isi folosesc experienta in sistemele cloud si in tehnologiile cu consum redus de energie in incercarea de a ajuta agricultorii sa depaseasca schimbarile climatice. Panasonic, Fujitsu si alte companii cauta noi oportunitati de afaceri pentru a compensa scaderea cererii de pe piata electronicelor si se arata tot mai interesate de sere…

Citește mai departe
Costurile de amenajare a pepinierei care se va întinde pe 0,9 hectare la Râ?nov, estimate la 2,14 milioane de lei

Costurile de amenajare a pepinierei care se va intinde pe 0,9 hectare la Rasnov, estimate la 2,14 milioane de lei

Edilii rasnoveni au obtinut o finantare europeana pentru amenajarea unei pepiniere, astfel ca pe viitor sa nu mai fie necesara cumpararea de puieti pentru impaduririle necesare pe cele peste 6.300 de hectare de fond forestier si cele peste 500 de hectare de pasuni impadurite aflate in proprietatea orasului. Pepiniera ar urma sa fie amenajata in…

Citește mai departe

Lumina soarelui, apa, vantul si caldura pamantului pot fi folosite cu tehnologia potrivita drept sisteme alternative de energie

Unul dintre cei care a avut curajul sa investeasca in tehnologia verde este un neamt, stabilit la Pestis cu multi ani in urma. Plecata de la o idee proprie, cu ajutorul unui arhitect, tehnologie italiana si austriaca, Mathias Lembeck si-a construit in jumatate de an o casa neobisnuita, care are toate dotarile unui camin de…

Citește mai departe

Gradini verticale

Gradinile verticale ofera multe beneficii: de la partea decorativa pana la cea de imbunatatire a calitatii aerului. Pentru ca multi dintre noi nu stim cum se fac si cum se intretin, vom elucida misterul in acest articol In functie de dimensiune, realizarea lor poate fi usoara sau… complexa. Iata pasii esentiali pe care trebuie sa ii…

Citește mai departe

Politistii, pe urmele braconierilor

Politistii din cadrul Serviciului de Ordine Publica au desfasurat mai multe actiuni pe linie de transport de material lemnos si pe linie de braconaj piscicol. Astfel, oamenii legii au organizat o actiune in colaborare cu lucratori de la Ocolul Silvic Zarandul si I.T.R.S.V. Oradea, pe linia transportului de material lemnos pe raza comunei Tirnova. Aici,…

Citește mai departe

Gradinaritul in noiembrie

Primele semne in curti si gradini sunt caderea frunzelor la majoritatea speciilor de plante si transformarea nuantelor vesele in nuante de verde-galbui, galben-rosiatic sau chiar crem-maro. Aceasta schimbare ne indeamna sa incepem pregatirea gradinii pentru iarna, sezon care este aproape. In gradinile care mai au, inca, ramasite de specii floricole, acestea se indeparteaza, impreuna cu…

Citește mai departe

Sisteme inteligente de gestionare a resurselor de apa

In ultimii zeci de ani am fost martorii unor progrese si inovatii remarcabile, atat in industrie, cat si in agricultura. Au aparut noi practici menite sa satisfaca nevoile unei populatii aflate in crestere exponentiala. Toate acestea au devenit posibile datorita investitiilor private, imbunatatirilor tehnologice si globalizarii comertului, dar si unui alt ingredient vital, si anume…

Citește mai departe

BM: Agricultura romaneasca este fragmentata si invechita

Agricultura romaneasca este fragmentata si invechita, necesitand investitii majore la capitolul competitivitate, Politica Agricola Comuna (PAC) putand oferi multiple beneficii fermierilor romani, atat financiare, cat si de integrare si de stabilitate, considera Banca Mondiala (BM). BM -transmite Mediafax – arata, in Strategia de Parteneriat cu Romania pentru 2009 – 2013, ca, datorita PAC, Romania beneficiaza…

Citește mai departe

Seceta in Gorj

Culturile agricole sunt in pericol sa fie afectate de seceta. Constantin Ghinoiu, presedintele Asociatiei Producatorilor Agricoli din Gorj, a spus ca nivelul de umiditate al solului este deficitar, iar dezvoltarea culturilor va avea de suferit. Potrivit acestuia, pentru refacerea rezervei de apa ar fi nevoie sa ploua patru zile neincetat. Valeriu Petrica, directorul Directiei de…

Citește mai departe

Incalzirea globala ameninta economia Asiei

Una dintre cele mai vulnerabile regiuni din lume la schimbarile climatice este Asia de sud-est, care ar putea avea mult de suferit in cazul in care pierde recoltele de orez, dupa cum arata o Banca de Dezvoltara importanta in Asia. Economia regiunii ar putea pierde circa 6,7 procente din PIB pana in 2100, adica de…

Citește mai departe

Sistemele de irigatie, refacute

Primarii din 14 localitati valcene tranzitate de apele raului Olt impreuna cu inginerii agronomi din centrele agricole, specialistii in domeniul imbunatatirilor funciare si conducerea consiliului judetean vor sa repuna in functiune sistemele de irigatie care au existat in trecut. Acestia au avut o intalnire, in localitatea Prundeni, in cadrul careia au fost dezbatute problemele sistemelor…

Citește mai departe

Baraje pe raurile tibetane

HOTARARE. Autoritatile comuniste chineze sunt hotarate sa construiasca baraje pe toate raurile si lacurile din provincia Tibet, in pofida ingrijorarilor legate de impactul asupra mediului si a tarilor vecine. Printre altele, din Tibet izvorasc fluviile Yangtze si Indus, precum si raul Brahmaputra, unul dintre principalii afluenti ai Gangelui, mentioneaza „The Daily Telegraph”. Aproape jumatate din…

Citește mai departe

Sudul tarii se usuca vazand cu ochii

Cu toate ca iarna aceasta nu va mai la fel de uscata ca precedenta si nici anul 2008 nu se anunta la fel de fierbinte ca 2007, in sudul tarii va continua procesul de desertificare. Tendinta este ca in aceasta zona pur si simplu sa se usuce pamantul, din cauza secetei pedologice (a solului) extreme. Asta inseamna ca, fara niste sisteme de irigatie bine puse la punct, deja putem sa ne luam adio de la granele din sud.

Citește mai departe