Laleaua pestrita, salvata in laborator

Angajatii Centrului de Cercetari Biologice din Jibou au inceput inmultirea artificiala a lalelelor pestrite, pentru a contribui la salvarea speciei. Angajatii Centrului de Cercetari Biologice din Jibou au inceput un program care vizeaza inmultirea lalelelor pestrite in conditii de laborator. Acest program ar urma sa contribuie la salvarea acestei specii amenintate, inscrisa deja in Cartea…

Citește mai departe

Proiect de salvare a lalelei pestrite

Specialistii Centrului de Cercetari Biologice (CCB) Jibou au in derulare un proiect de salvare si conservare a unor specii rare de plante prin multiplicarea lor „in vitro”, pe lista aflandu-se actualmente laleaua pestrita, specie rara declarata monument al naturii in tara noastra, dar care a disparut dintr-o rezervatie de circa 10 hectare ce ii era…

Citește mai departe

Faimoasele si rarisimele lalele pestrite de pe Dealul Negru nu mai sunt pe cale de disparitie

Faimoasele si rarisimele lalele pestrite nu mai sunt pe cale de disparitie. Dimpotriva, de cand s-a gasit pentru ele un custode (Asociatia Proprietarilor de Padure Dealul Negru) o duc mult mai bine si se inmultesc. Oficial, lalelele pestrite se intind pe o suprafata de 6 hectare. In realitate, acestea sunt raspandite pe o suprafata mult…

Citește mai departe

Laleaua pestrita a inflorit in „Padurea din Ses” de la Orheiul Bistritei

Una dintre raritatile floristice ale Romania poate fi admirata, in aceste zile, in ,,Padurea din Ses” de la Orheiul Bistritei. Deosebit de atractiva, aceasta planta vegeteaza in conditiile unui sol imbibat cu apa, ce mentine o temperatura mai scazuta favorabila lalelei pestrite. Denumirea stiintifica a lalelei pestrite este ,,Fritillaria meleagris”, care in limba latina inseamna…

Citește mai departe