Ceaiul de hrean, consolideaza plamanii si reduce riscul de dezvoltare a diferite tipuri de cancer

Hreanul cel tamaduitor

Radacina de hrean este foarte bogata in vitamine (in special C si complexul B) si minerale , contine subsatnte antibiotice naturale, enzime, fitohormoni. Cunoscut inca din vremea antichitatii, leac pretuit de greci si romani, hreanul era o planta raspandita si la daci, care ii spueau usturonila. Frunzele crude, legate pe frunte alungau durerule si limpezeu…

Citește mai departe

O lamaie = Vitamina C, vitamina B, riboflavina, calciu, fosfor, magneziu, proteine si hidrati de carbon

Dintre toate citricele existente pe piata, lamaia este cea mai importanta sursa de substante nutritive, atat de necesare organismului, mai ales in aceasta perioada rece. Vitamina C, vitamina B, riboflavina, calciu, fosfor, magneziu, proteine si hidrati de carbon, toate acestea se gasesc din belsug in lamaie. Consumata dimineata, ca atare sau sub forma de suc,…

Citește mai departe

Semintele de marar si lamaia te ajuta sa scapi de durerea de dinti

Acidul citric ucide cu eficienta germenii, iar calmarea durerii se instaleaza instantaneu Cum durerile de dinti sunt greu de su-portat, medicii stomatologi recomanda cateva trucuri pentru a ameliora aceasta stare de disconfort fara a apela la medicamente. Astfel, sucul de ceapa va reduce considerabil durerea in doar catva minute, daca se vor picura cativa stropi…

Citește mai departe

Uleiul de masline regenereaza pielea

Persoanelor cu ten uscat li se recomanda cremele pe baza de ulei de masline, pentru ca acesta ajuta la hidratare si mentine pielea elastica Uleiul de masline este cunoscut pentru beneficiile aduse organismului, si in special pielii, dupa cum afirma specialistii in cosmetica. Potrivit acestora, uleiul de masline curata si inmoaie pielea, o hidrateaza si…

Citește mai departe

Migdalele dulci, tonice pentru inima

Migdalele contin cantitati importante de grasimi si de minerale, printre care magneziu, calciu, cupru si fier, dar sunt bogate si in vitamine: A, E, B1, B2 si PP. „Dintre toate oleaginoasele, migdalele dulci contin cel mai mult calciu”, precizeaza Eugen Giurgiu, doctor in biochimie, cu competente in fitoterapie si nutritie. Deoarece in compozitia migdalelor dulci…

Citește mai departe

Prunele uscate, o sursa de energie

Surse bogate de potasiu, cu un continut ridicat de calciu, fibre, fier si cantitati importante de vitamine: B3 (niacina), B6 si A, prunele uscate sunt energizante excelente, fiind usor de digerat. Fitoterapeutul Eugen Giurgiu, doctor in biochimie, le recomanda pentru efectul de reducere a tensiunii arteriale, a oboselii cronice, a constipatiei si de combatere a…

Citește mai departe
Beneficiile consumului de hri?c?

Hrisca, eficienta in caz de degeraturi

Hrisca are in compozitie numeroase substante nutritive, printre care proteine, zaharoza si dextroza, vitamina P, saruri minerale (calciu, magneziu, potasiu), aminoacizi si rutina, o substanta foarte valoroasa pentru sanatatea vaselor capilare. „Rutina intareste si tonifica peretii celor mai mici vase de sange, fiind utila in caz de degeraturi sau de fragilitate a capilarelor. De asemenea,…

Citește mai departe

E-uri in loc de vitamine

Vitamina C cu gust de lamaie, Additiva, ar trebui, dupa cum scrie pe eticheta, sa fie benefica tinerilor, sportivilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, fumatorilor, persoanelor varstnice si consumatorilor cronici de medicamente. Numai ca are in compozitie atat de multe substante chimice, incat celor mentionati de producator Vitamina C cu gust de lamaie le este…

Citește mai departe

Ceaiul, secretul respiratiei proaspete

Respiratia placut mirositoare este o carte de vizita excelenta la orice intalnire, dar, din pacate, nu mereu ai la indemana pasta si periuta de dinti. Totusi, exista numeroase solutii rapide pentru a avea o respiratie proaspata intreaga zi. Ceai Dupa fiecare masa copioasa, bea un ceai aromat, care te ajuta sa iti recapeti prospetimea respiratiei….

Citește mai departe

Iaurt cu mult zahar

Iaurtul Muller Froop contine o cantitate mare de zaharuri (zahar si glucoza), motiv pentru care nu este un produs care poate fi recomandat tuturor categoriilor de consumatori, cum s-ar intampla in cazul iaurturilor simple. Pe eticheta iaurtului Muller Froop scrie ca nu are conservanti si nici coloranti artificiali, ceea ce este adevarat. Insa, aceasta nu…

Citește mai departe

Bautura cu zahar si E-uri

Sucurile de fructe prezente in aceasta bautura racoritoare nu au nici o valoare biologica, fiind inecate in aditivi alimentari si zahar. Bautura racoritoare carbogazoasa cu suc natural de lamaie Giusto Lemon Bitter este un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional, fiind fabricat in principal din apa si zahar. Acesta din urma are index glicemic…

Citește mai departe

Este usor sa fii „verde”

Cateva sfaturi pentru protectia mediului inconjurator: 1. Foloseste transportul in comun! Autobuzele si trenurile sunt de trei ori mai eficiente din punct de vedere energetic decat masinile proprietate personala. Mersul pe jos sau cu bicicleta te mentine in forma si nu dauneaza mediului. 2. Folositi becuri economice (fluorescente). Chiar daca sunt mai scumpe decat becurile…

Citește mai departe

Desert din aditivi

Desertul pentru inghetata Polaretti este un amestec din apa, zahar, substante chimice si sirop de fructe care se pune la congelator pentru cateva ore, devenind apoi un desert rece. Polaretti contine o cantitate mare de zahar si de aceea consumatorul doar va avea impresia ca s-a racorit. In realitate, nu face altceva decat sa isi…

Citește mai departe