Toxinele ne fac mai pro?ti!

Legume si fructe importate din Turcia si contaminate cu pesticide, pe tarabele din Romania

Inspectorii Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor au depistat legume si fructe aduse din Turcia, contaminate cu pesticide. Directorul ANSVA, Sorin Mitrea, a declarat ca un lot de 6.100 de kilograme de ardei capia, importat din Turcia si contaminat cu pesticide, a fost in intregime distrus. Potrivit lui Mitrea, alte cateva tone de pere,…

Citește mai departe
Flavonoidele din legume ?i fructe protejeaz? fum?torii de cancer

Flavonoidele din legume si fructe protejeaza fumatorii de cancer

O dieta bogata in flavonoide contribuie la reducerea riscului de cancer pulmonar la fumatori cu 50%. Si cancerul pancreatic are un risc redus cu 59%. Ce sunt flavonoidele? Flavonoidele sunt compusi chimici ce se gasesc in legume, fructe, ceai sau vin si au activitate antioxidanta, antimicrobiana, anticanceroasa si antiinflamatorie. Existenta acestor substante in legume este…

Citește mai departe
UE a ajuns la un compromis în privin?a cultiv?rii organismelor modificate genetic

Americanii se resemneaza cu plantele modificate genetic, “dar macar sa scrie mare pe eticheta”

O initiativa cetateneasca a locuitorilor statului Washington (SUA) a reusit sa impuna in pachetul de legi luat in discutie de parlamentul local un nou set de reglementari privind dreptul la informare al consumatorului vizand produsele agro-alimentare ce contin Organisme Modificate Genetic (OMG). Organismele Modificate Genetic vazute de numerosi specialisti din agricultura drept solutia viitorului pentru…

Citește mai departe
daca am probleme de

Sufratele de teren cultivate in sistem ecologic au crescut in 2012 cu 45% fata de 2011

Conform datelor publicate de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), in anul 2012 sufratele de teren cultivate in sistem ecologic au crescut cu 45% fata de 2011, reprezentand circa 3,38% din totalul suprafetei agricole a Romaniei. “Agricultura ecologica este un sistem dinamic in Romania cu un ritm mediu ponderat de crestere anuala de 23 %….

Citește mai departe
Cât ne costă să ne tratăm de pe urma alimentelor cu pesticide

Consumul regulat de fructe si legume iti influenteaza comportamentul

O serie de studii efectuate recent demonstreaza ca persoanele care consuma in mod regulat legumesi fructe dezvolta un comportament diferit fata de cele care consuma putine astfel de alimente. Cercetatorii au descoperit ca un consum regulat de legume si fructe genereaza un comportament mult mai optimist pentru persoanele care au in meniul zilnic suficiente plante sau produse vegetale. Potrivit ultimelor studii, un…

Citește mai departe

Dieta americana ( western-american diet) creste riscul de cancer!

Mancati adesea dulciuri? Dar cartofi prajiti? Hamburgerii, carnea rosie, mezelurile (carne rosie procesata), painea alba, sucurile dulci se afla zilnic pe masa dumneavoastra? Sau poate pateurile, fursecurile, prajiturile, inghetata, placintele sau alte produse de patiserie sau cofetarie? Daca raspunsul este da, atunci este momentul sa va revizuiti atitudinea in legatura cu dieta si stilul de viata!…

Citește mai departe
Cât ne costă să ne tratăm de pe urma alimentelor cu pesticide

Ministerul agriculturii da ”unda verde” pentru construirea depozitelor private de legume si fructe

Pana la data 18 ianuarie 2013, agricultorii pot depune cereri pentru infiintarea depozitelor locale de legume si fructe, investitii finantate cu 80 de milioane de euro, din fonduri europene. Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) anunta ca au fost demarate sesiunile de depunere a proiectelor in cadrul masurii 123 – Cresterea valorii adaugate a produselor…

Citește mai departe
Cresterea consumului de fructe

Consiliere gratuita pentru producatorii de legume-fructe care vor sa infiinteze centre de colectare si procesare prin PNDR

Producatorii de legume si fructe din vestul tarii vor primi sprijin si consiliere gratuita pentru accesarea Masurilor 121 si 123 din PNDR in vederea infiintarii centrelor de colectare si procesare. Ministerul Agriculturii va lansa in perioada 26 noiembrie 2012 – 18 ianuarie 2013 noi sesiuni de depunere de proiecte pentru masurile 121 „Modernizarea exploatatiilor agricole”,…

Citește mai departe

Sprijin pentru fermieri

Producatorii de legume si fructe din vestul tarii vor primi sprijin si consiliere gratuita pentru accesarea masurilor 121 si 123, in vederea infiintarii centrelor de colectare si procesare a fructelor si legumelor. In acest scop, in toate comunele recunoscute drept bazine legumicole vor avea loc sedinte de lucru organizate de Biroul Regional Vest al Unitatii…

Citește mai departe
Cât ne costă să ne tratăm de pe urma alimentelor cu pesticide

Ministerul Agriculturii vrea sa spuna adio legumelor si fructelor transportate fara factura fiscala

Ministerul Agriculturii a conceput modelul carnetelor de producator, in baza carora se permite accesul in pietele organizate. Acestea vor fi eliberate de primari si avizate de catre asociatii sau organizatii profesionale din agricultura, constituite la nivel teritorial sau local. Ministerul Agriculturii a elaborat un proiect de hotarare pentru stabilirea unor masuri de reglementare a filierei…

Citește mai departe

Tomatele, esentiale in regimul alimentar al bolnavilor cu blocaj renal

Alimentatia bolnavului de blocaj renal, in diferite stadii, trebuie sa fie modificata pentru a da organismului suficienta energie de a lupta cu boala, dar fara a forta rinichiul slabit. Serinela F., Suceava: „Ce regim alimentar trebuie sa urmeze un pacient cu blocaj renal?“ Prof. Constantin Milica: Alimentatia bolnavului de blocaj renal, in diferite stadii, trebuie…

Citește mai departe

Terapia cu fructe si legume rosii

Culoarea rosie a legumelor si fructelor este data de licopen, cel mai puternic antioxidant natural Legumele si fructele rosii sint printre cele mai valoroase alimente pentru ca au in compozitia lor licopen, un colorant rosu, natural, anticancerigen, puternic antioxidant. Misteriosul licopen, descoperit abia acum doua decenii, e in centrul a numeroase studii, cu fiecare noua…

Citește mai departe
Sprijinul oferit fermierilor care au produse ecologice poate ajunge la 600 de euro/ha în 2015

Produsele agroalimentare bio castiga teren si in Romania, chiar daca pretul lor este mai mare

Produsele agroalimentare bio castiga teren si in Romania, chiar daca pretul lor este mai mare, deoarece tot mai multi dintre romani doresc sa manance cat mai sanatos. Diferenta dintre produsele ecologice si cele obisnuite este data de substantele folosite pentru producerea acestora, la cele din prima categorie fiind utilizat gunoiul traditional de grajd (bogat mai…

Citește mai departe

Fructe si legume care pot reprezenta un pericol pentru sanatate, in functie de urmele de pesticide depistate

Merele sau spanacul se presupune ca se numara printre alimentele recomandate pentru o viata sanatoasa de orice medic. Totusi, o organizatie ecologica a Statelor Unite ale Americii a intocmit doua „liste negre” cu legume si fructe periculoase pentru sanatate. Ce le poate face pe legume sau pe fructe nocive pentru om? Pesticidele, sustine o echipa…

Citește mai departe

Liga Internationala a Fructelor si Legumelor Defecte comploteaza in underword-ul legumelor refuzate de supermarketuri

Deformate, nefiresti, nepotrivite, anormale, ciudate … Acestea sunt cateva adjective ale unui grup de legume si fructe care parte dintr-o organizatie „underground” numita Liga Internationala a Fructelor si Legumelor Defecte. Si numarul lor creste in fiecare zi … Le-am condamnat. Toate supermaktele si pietele au facut-o… supunand pe fiecare dintre ele unui control sever in…

Citește mai departe

Hai sa dam mana cu mana toti agrarii din comuna

Anul 2012 este, printre altele, Anul International al Cooperativelor. Asta a stabilit ONU toamna trecuta, promovand aceste forme asociative drept un model de business capabil sa reduca saracia, sa genereze joburi si sa faciliteze integrarea sociala, sa echilibreze nevoia de profit cu satisfacerea nevoilor si intereselor membrilor sai si ale comunitatilor din care acestia fac…

Citește mai departe

Zece moduri de a reduce riscul de cancer

Cercetarile recente au demonstrat ca anumite comportamente, considerate sanatoase, pot preveni circa jumatate din totalul deceselor provocate de cancer, potrivit Societatii Americane de Cancer. Iata zece schimbari ale stilului de viata, recomandate de un cercetator in domeniul prevenirii cancerului de la Centrul de Cercetare a Cancerului din Seattle, dr. Anne McTiernan: 1. Nu fuma si…

Citește mai departe

Targ de produse traditionale la Suceava de Sf. Ilie la Suceava

Camera de Comert si Industrie Suceava in parteneriat cu Institutia Prefectului Suceava si Shopping City Suceava, organizeaza cea de-a VII-a editie a targului national de industrie alimentara si produse traditionale BIO ALIMENTA BUCOVINA. Manifestarea  este specializata in carne si produse din carne; peste si produse din peste; paine si produse de panificatie; lapte si produse…

Citește mai departe

Agentia Europeana pentru Securitatea Alimentara: 60% din legume si 30% din fructe contin pesticide

Agentia Europeana pentru Securitatea Alimentara informeaza consumatorii ca 60 la suta din legume si 30 la suta din fructe contin pesticide. Procentele sunt ingrijoratoare, pentru ca aceste substante ne pun in pericol sanatatea! Mai mult decat atat, cercetatorii sustin ca substantele chimice folosite de agricultori pentru a creste productia la unele fructe si legume duc…

Citește mai departe