33 de tineri fermieri au înv??at cum s? fac? o agricultur? ecologic? ?i eficient?

33 de tineri fermieri au invatat cum sa faca o agricultura ecologica si eficienta

33 de tineri fermieri din cele 14 localitati care compun Grupul de Actiune Locala (G.A.L.) Colinele Olteniei – comunele Almaj, Argetoaia, Brabova, Carpen, Cernatesti, Cotofenii din Dos, Gogosu, Grecesti, Isalnita, Predesti, Scaiesti, Seaca de Padure si Sopot (Dolj), si comuna Bacles (Mehedinti) – au avut ocazia sa afle ultimele noutati cu privire la managementul fermei,…

Citește mai departe
7 secrete pentru cultivarea legumelor in balcon

Cate familii din Timisoara s-au abonat la cosuri cu legume ecologice?

Timisorenii dornici sa consume legume proaspete, cultivate fara chimicale, s-au grupat intr-o asociatie care sprijina micii producatori agricoli. Acestia din urma au avantajul ca au asigurata piata de desfacere, iar clientii sunt siguri ca pun pe masa hrana de calitate. Se prezinta, cu mandrie, ca “Asatieni” – de la numele asociatiei ASAT – adica facand…

Citește mai departe

Alternativa BIO la pesticide

Duminica, de la ora 18.30, la Digi24, un amplu reportaj despre alternativa biologica la consumul de pesticide, solutie gasita de cercetatorii romani in anii ’80, dar abandonata acum din lipsa de fonduri. Realitatea de la care porneste reportajul Digi24 este aceea ca in fiecare an peste 30% din recoltele mondiale sunt distruse de insecte si…

Citește mai departe

Iernutul lupta in continuare pentru a pastra fondul genetic al legumelor romanesti

Singura institutie de gen din Ardeal, Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultura Iernut, in ciuda greutatilor financiare, lupta in continuare pentru a pastra fondul genetic al legumelor romanesti. Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultura Iernut, infiintata in anul 1980, apartine Ministerului Agriculturii si face parte din Academia de Stiinte Agricole si Silvice ”Gheorghe Ionescu Sisesti”. Forul superior…

Citește mai departe

Ploiesti: Legumicultura, afacere de familie la Balta Doamnei

Forfota mare in aceasta perioada in comuna prahoveana Balta Doamnei, unde 90% dintre locuitori se ocupa cu legumicultura. Solariile se intind pe suprafete generoase, in fiecare gospodarie inaltandu-se constructiile acoperite cu folie transparenta. Din vanzarea rosiilor, a castravetilor si a ardeilor traiesc mai toti din localitate. Produsele lor ajung pe tarabele comerciantilor din toata tara….

Citește mai departe

Raport UE: 50% din fructe si legume contin pesticide

Dupa ce am aflat ca puii sunt plini cu hormoni, conservele de ton sunt contaminate cu toxina botulinica, iar unele condimente contin aflatoxina, un raport al UE provoaca ingrijorare: 49,5% din fructele, legumele si cerealele produse in spatiul european contin pesticide. Potrivit specialistilor, producatorii din Romania nu-si permit sa foloseasca pesticide, fiindca sunt prea costisitoare….

Citește mai departe