Plante ca indicatori de fertilitate si aciditate a solului

Pentru o evaluare rapida a principalelor caracteristici ale solului pe teren exista mai multe metode, si una dintre ele – plantele salbatice. Datorita lor putem identifica vizual aciditatea, compozitia mecanica sau textura, valoarea nutritiva, densitatea si umiditatea solului. Majoritatea plantelor cultivate in gradina sunt adaptate la o gama larga de pH si pier numai la…

Citește mai departe
Surse de calciu nebanuite

Fasolea, lintea, nautul si mazarea previn diabetul zaharat

Studiile cercetatorilor din Canada sustin ca fasolea, lintea, nautul si mazarea previn diabetul zaharat. Oamenii de stiinta din Canada sustin ca un consum ridicat de leguminoase poate sa previna diabetul zaharat de tip 2. Lista alimentelor „magice” contine fasole, mazare, naut si linte. Leguminoasele pot reduce in mod semnificativ tensiunea arteriala, nivelul de glucoza din…

Citește mai departe

Alimente care protejeaza pielea de soare

Actiunea razelor ultraviolete asupra pielii reprezinta una dintre cauzele imbatranirii premature a acesteia. Un lucru mai putin cunoscut este faptul ca, in afara cremelor de protectie solara, exista si alimente care ajuta organismul sa faca fata mai bine agresiunii soarelui. Odata cu sosirea verii, creste si preocuparea pentru o piele frumoasa, deoarece imbracamintea de vara ne…

Citește mai departe

Fasolea fara gaze, vanata alba si pepenele

Dupa sute de experimente, cercetatorii romani au reusit sa obtina soiuri de fructe si legume care ies din tiparele formelor obisnuite. Inventiile in alimentatie cu rezultate, daca nu bizare, cel putin nastrusnice si-au facut aparitia si in urma muncii de cercetare a specialistilor romani. Zeci de ani petrecuti prin laboratoare, apoi in camp, la cules…

Citește mai departe

Retete pentru „agricultura curata” de la Institutul Fundulea

La Institutul de Cercetare-Dezvoltare Agricola se testeaza cele mai bune metode de-a cultiva plantele fara chimicale.Cerealele, plantele tehnice sau cele furajere cresc foarte bine si fara pesticide. Suprafata agricola a tarii noastre depaseste 14 milioane de hectare. Fiecarui roman ii revin astfel 0,42 hectare de teren arabil, valoare aproape dubla fata de media europeana. Romania…

Citește mai departe

Romania a inceput sa se incalzeasca ecologic

Orasele s-ar putea incalzi cu lemne, rumegus, paie si chiar cu balega de animale. Deja 70% din populatia din Vatra Dornei primeste caldura produsa prin arderea deseurilor lemnoase. Tot mai multe orase cauta solutii pentru a putea produce energie termica din surse regenerabile. Potrivit unui studiu realizat de Ministerul Mediului si de Ministerul Economiei, biomasa…

Citește mai departe

Sunt sanatoase alimentele congelate?

De cativa ani, alimentele congelate au navalit practic in congelatoarele bacaniilor. Se gasesc sub forme diferite (paste, carne sau feluri vegetariene), in ambalaje practice si atragatoare. La prima vedere, alimentele congelate pot reprezenta o solutie rapida si avantajoasa pentru oamenii grabiti sau pentru copiii care iau pranzul la scoala. Totusi, valoarea nutritiva a acestor mese…

Citește mai departe

Tunul Romsilva

Premierul Calin Popescu Tariceanu pregateste emiterea unei Hotarari de Guvern prin care se urmareste stergerea urmelor jafului la care a fost supusa in ultimii trei ani Regia Nationala a Padurilor (RNP) Romsilva si care poate distruge silvicultura romaneasca

Citește mai departe