Banca Mondiala: Incalziea climatica risca sa agraveze saracia pe glob

Incalzirea climatica risca sa agraveze „considerabil” saracia pe glob, afectand recoltele agricole si amenintand securitatea alimentara a milioane de persoane, avertizeaza Banca Mondiala, relateaza AFP, citata de Mediafax. terra planeta„Fara o actiune puternica si rapida, incalzirea (…) si consecintele ei ar putea agrava considerabil saracia in numeroase regiuni de pe glob”, avertiza BM intr-un raport…

Citește mai departe
Securitatea alimentară, în pericol din cauza încălzirii climatice

Banca Mondiala: Milioane de oameni vor suferi de foame din cauza incalzirii climatice. Trebuie sa luam masuri rapide

Banca Mondiala avertizeaza ca incalzirea climatica risca sa agraveze „considerabil” saracia pe glob, afectand recoltele agricole si amenintand securitatea alimentara a milioane de persoane, relateaza AFP. „Fara o actiune puternica si rapida, incalzirea (…) si consecintele ei ar putea agrava considerabil saracia in numeroase regiuni de pe glob”, avertizeaza institutia intr-un raport. Evenimente climatice „extreme”…

Citește mai departe
Tehnologia CSC, propus? la Reuniunea G7. Care sunt avantajele în captarea ?i stocarea carbonului

Tehnologia CSC, propusa la Reuniunea G7. Care sunt avantajele in captarea si stocarea carbonului

Securitatea energetica a fost principalul subiect dezbatut la Reuniunea G7 de la Roma, la inceputul lunii mai. Ministrii energiei din cele mai mari puteri economice ale lumii si comisarul european pentru energie au convenit asupra unui numar de activitati care trebuie realizate in vederea consolidarii securitatii energetice colective. Avand in vedere situatia actuala din Ucraina,…

Citește mai departe
Republicare oficiala. Legea nr. 101/2011 pentru prevenirea ?i sanc?ionarea unor fapte privind degradarea mediului

Republicare oficiala. Legea nr. 101/2011 pentru prevenirea si sanctionarea unor fapte privind degradarea mediului

In M. Of. nr. 223 din 28 martie 2014 a fost republicata Legea nr. 101/2011 pentru prevenirea si sanctionarea unor fapte privind degradarea mediului. Din cuprins: *) Republicata in temeiul art. 248 din Legea nr. 187/2012 pentru punerea in aplicare a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I,…

Citește mai departe

Garda de Mediu incalca legea accesului la informatii de interes public intr-un caz de poluare repetata din sudul Ploiestiului

Garda Nationala de Mediu – Comisariatul Judetean Prahova incalca Legea nr. 544/2001, privind liberul acces la informatii de interes public, nedand curs unei solicitari primite din partea presei referitoare la repetate actiuni de poluare care au avut loc in zona de sud a municipiului Ploiesti, generata de sesizarea unor persoane care locuiesc in zona si…

Citește mai departe
Adjunctul sef Garzii Nationale de Mediu urmarit penal pentru trafic de influenta si luare de mita

HOTARAREA nr. 1005/2012 privind organizarea si functionarea Garzii Nationale de Mediu

In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata, si al art. V din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 58/2012 privind modificarea unor acte normative din domeniul protectiei mediului si padurilor, Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare. CAPITOLUL I: Dispozitii generale – Art. 1 (1)Garda Nationala de Mediu, denumita in continuare GNM, este institutie publica si…

Citește mai departe

Incalzirea globala continua si nimeni nu stie cum s-o opreasca

La sfarsitul lunii noiembrie, in capitala Qatarului, Doha, va incepe Conferinta Natiunilor Unite privind Schimbarile Climatice. Incalzirea globala continua si nimeni nu stie cum s-o opreasca. Totodata, printre oamenii de stiinta exista si persoane care considera ca nu trebuie sa ne luptam cu incalzirea globala. Expertii in capriciile naturii si-au impartasit punctele lor de vedere…

Citește mai departe

Contractorul EPC Egnatia Romania a finalizat lucrarile la parcul fotovoltaic de 1,7 MW al companiei Casa de Investitii ALIANTA

Contractorul EPC Egnatia Romania, furnizor de servicii la cheie pentru proiecte fotovoltaice, anunta ca a finalizat lucrarile si conectarea la retea a parcului fotovoltaic de 1,7 MW al companiei cu capital privat romanesc ‘Casa de Investitii ALIANTA’. Proiectul – care este situat in localitatea Lechinta, judetul Bistrita-Nasaud – a fost conectat la reteaua nationala de…

Citește mai departe

Parcul fotovoltaic de la Lechinta, conectat la reteaua nationala de electricitate

Contractorul EPC Egnatia Romania anunta ca a finalizat lucrarile si conectarea la retea a parcului fotovoltaic de 1,7 MW al companiei cu capital privat romanesc ‘Casa de Investitii ALIANTA’. Proiectul, care este situat in localitatea Lechinta, a fost conectat la reteaua nationala de electricitate in urma cu doua saptamani. Egnatia Romania, contractor EPC pentru acest…

Citește mai departe

Inegalitatea dintre natiunile bogate si cele sarace ameninta sa saboteze summit-urile Natiunilor Unite

Cea de-a 15-ea conferinta a Natiunilor Unite referitoare la schimbarile climatice (COP15) de la Copenhaga despre care se spunea ca ar reprezenta ultima oportunitate de a lua atitudinte in fata „celei mai mari amenintari cu care umanitatea s-a confruntat vreodata” a fost un mare esec. Peste 15 delegati si politicieni din intreaga lume au discutat…

Citește mai departe

Copenhaga baga planeta la control

Summitul pentru combaterea schimbarilor climatice, intre promisiuni si esec Peste 190 sefi de stat si de guvern vor sta, incepand de luni, la aceeasi masa, timp de 11 zile, la summitul consacrat schimbarilor climatice,de la Copenhaga. Pentru majoritatea comentatorilor, aceasta reuniune – considerata drept cea mai importanta intalnire din istorie a mai-marilor lumii pe tema…

Citește mai departe

Expert NASA: Summitul de la Copenhaga pe tema incalzirii globale este o farsa

Un om de stiinta considerat promotorul teoriei privind incalzirea globala a criticat summitul care se va desfasura, saptamana viitoare, la Copenhaga pe aceasta tema ca fiind o farsa, relateaza The Times in editia electronica. James Hansen, directorul Institutului Goddard pentru Studii Spatiale din cadrul NASA, a declarat ca va boicota conferinta ONU, intrucat aceasta urmareste…

Citește mai departe

Viitorul Pamantului depinde de o cifra

Mentinerea sub control a emisiilor de dioxid de carbon este vitala pentru soarta omenirii, sunt de parere expertii internationali. Agentia Internationala pentru Energie (AIE) a prezentat public un scenariu privind reducerea emisiilor de carbon din zona cu cel mai mare impact: producerea energiei. Scenariul a fost elaborat in vederea Conferintei ONU asupra schimbarilor climatice, care…

Citește mai departe

David J. Rothkopf: „O lume mai -verde- nu este neaparat o lume mai sigura”

Consultantul american pe politici externe si investitii sustine, in editia curenta a revistei Foreign Policy Romania, ca ecologizarea la nivel global ar putea supune populatia la riscuri grave. Producerea in masa a masinilor electrice ar putea da startul unei competitii pentru litiu, o alta resursa limitata. Aceasta este doar una dintre amenintarile unui viitor eco….

Citește mai departe

Masuri de prevenire si reducere a poluarii atmosferei cu NOx la CE Turceni

Sectorul energetic este un sector de importanta strategica pentru economia nationala. Strategia de dezvoltare durabila a sectorului energetic cuprinde obiective pe termen lung, care reflecta cererile economiei nationale referitoare la asigurarea resurselor, sigurantei si eficientei energetice, utilizarea resurselor regenerabile si protectia mediului. In prezent, omenirea se confrunta cu trei provocari majore: º cresterea economica; º…

Citește mai departe

Ministrii mediului din G8 incearca sa gaseasca un compromis intre criza economica si cea climatica

Ministrii mediului din G8 si din tarile emergente, reuniti la Siracusa, in Sicilia, au incercat joi sa gaseasca o solutie de compromis intre criza economica mondiala, pe de o parte, si lupta impotriva incalzirii climatice si pastrarea biodiversitatii, de cealalta, relateaza AFP. Reuniunea vizeaza adoptarea, vineri, a unei „Carte de la Siracusa” pentru a identifica…

Citește mai departe

Populatia Pamantului a ajuns la punctul critic

Populatia mondiala a atins deja pragul maxim pe care planeta il poate sustine in raport cu resursele disponibile in prezent, a avertizat un consilier influent al administratiei Obama. Nina Fedoroff, consilier pe probleme de stiinta si tehnologie al secretarului de Stat, Hillary Clinton, a declarat pentru BBC ca populatia umana a depasit deja „limitele sustenabilitatii”…

Citește mai departe

Romania risca sa inchida unele capacitati energetice din 2010, daca nu investeste in mediu

Romania risca sa inchida unele capacitati din sectorul energetic sau sa plateasca amenzi enorme din 2010 daca nu face investitii de mediu, potrivit angajamentelor luate in cadrul negocierilor de aderare, la Capitolul Energie, a declarat duminica Adriean Videanu. Ministrul Economiei Adriean Videanu a subliniat ca pana acum in acest domeniu nu s-a facut nimic. Potrivit…

Citește mai departe

Cea mai mare arie protejata, in Pacific

Zona de protectie marina infiintata de presedintele Bush are o suprafata totala echivalenta cu cea a Frantei. „Monumentele maritime nationale” cuprind Groapa Marianelor, atolul Rose din Samoa americana si un lant de insule din centrul Pacificului. America tocmai a stabilit „cea mai mare arie marina protejata din lume” in jurul insulelor sale din Pacific. Zona…

Citește mai departe

Parlamentul de la Strasbourg valideaza deciziile CE – „Energie-clima”, adoptat

PE a adoptat ieri pachetul privind schimbarile climatice, obiectivul UE pana in anul 2020 fiind reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera cu 20%, cresterea ponderii energiilor regenerabile la 20% din mixul energetic si imbunatatirea eficientei energetice cu 20%. Prima propunere vizeaza revizuirea sistemului european de comercializare a cotelor de emisii (ETS). In prezent,…

Citește mai departe

Reuniune la varf pentru salvarea planetei

In aceste zile, in orasul polonez Poznan are loc conferinta ONU privind schimbarile climatice. Stagnarea investitiilor si scaderea pretului la petrol pot descuraja realizarea marilor proiecte de mediu. Cea de-a XIV-a conferinta a Natiunilor Unite privind schimbarile climatice a inceput luni si va dura pana pe 12 decembrie. In tot acest timp, cei aproximativ 9.000…

Citește mai departe