Poluare pe Dunare, in Portul Drobeta Turnu Severin. Suprafata afectata este de aproximativ un kilometru si jumatate

Dunarea a fost poluata, luni dimineata, in zona Portului Drobeta Turnu Severin, unde sunt irizatii de petrol pe o suprafata de aproximativ un kilometru si jumatate, angajatii Garzii de Mediu Mehedinti spunand ca au inceput o ancheta pentru a depista sursa poluarii, care este inca necunoscuta, informeaza Mediafax. Poluarea a fost depistata de angajatii Sistemului…

Citește mai departe
Galati: APM vorbe?te de 2,67 mp de spatii verzi pe cap de locuitor, din calculele prim?riei reies 31 mp

Galati: APM vorbeste de 2,67 mp de spatii verzi pe cap de locuitor, din calculele primariei reies 31 mp

In prima parte a acestui an vor fi incheiate recensamantul spatiilor verzi din Galati si inscrierea acestora in „Registrul spatiilor verzi“, operatiune la finalul careia va fi clarificata o controversa, aceea a suprafetei pe cap de locuitor. Daca potrivit statisticilor Agentiei de Protectia Mediului ar fi 2,67 mp pe cap de locuitor, in statisticile Primariei…

Citește mai departe

    De ce a fost suspendata licitatia privind ecologizarea polderului Zaghen

    La inceputul saptamanii trecute, in urma unei contestatii ajunse la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor, licitatia privind lucrarile de ecologizare a zonei Zaghen a fost blocata Conform celor declarate de reprezentantii administratiei pu­blice locale, a fost contestat caietul de sarcini pentru aceasta ampla investitie. „Contestatia a fost depusa ca urmare a obligativitatii impuse in…

    Citește mai departe

    Fermierii ieseni au descoperit o noua metoda pentru a supravietui crizei: agricultura ecologica.

    Reprezentantii Directiei pentru Agricultura Judeteana (DAJ) lasi au inregistrat o suprafata cultivata in sistem ecologic de 6.745 de hectare. Cei mai multi dintre fermieri cultiva cereale, pomi fructiferi sau cresc animale Tot mai multi fermieri ieseni aleg sa practice un tip de agricultura cu produse care, desi mai costisitoare, sunt din ce in ce mai…

    Citește mai departe

    Culisele unei afaceri de succes! Iata cum se pot obtine bani buni din agricultura

    Fermierii ieseni au descoperit o noua metoda pentru a supravietui crizei: agricultura ecologica • Reprezentantii Directiei pentru Agricultura Judeteana (DAJ) Iasi au inregistrat o suprafata cultivata in sistem ecologic de 6.745 de hectare • Cei mai multi dintre fermieri cultiva cereale, pomi fructiferi sau cresc animale Tot mai multi fermieri ieseni aleg sa practice un…

    Citește mai departe

    Dezastru ecologic – Lacul Techirghiol

    De ceva vreme, pe malul lacului Techirghiol, in zona de protectie a acestui lac, firme de salubrizare si de constructii au aruncat fara aprobare si fara discernamant, gunoaie menajere, deseuri si moloz dupa cum se poate vedea din fotografiile anexate. Apele rezultate din ploi trec prin aceste gunoaie depozitate ilegal pe terenuri avand initial destinatia de pasune si…

    Citește mai departe

    Hunedoara: Un kilometru de luciu de apa „sufocat” de zeci de tone de gunoaie a fost curatat de voluntari

    Asociatia pentru Integrarea Dezvoltarii Durabile (AIDD) „da exemplu” Un kilometru de luciu de apã „sufocat” de zeci de tone de gunoaie a fost curãþat de voluntari Inca de la primele ore ale diminetii peste o suta de voluntari au participat la o actiune ampla de ecologizare a Canalului Strei, situat pe strada Traian din aceasta…

    Citește mai departe

    Incepe reconstructia ecologica la Murighiol!

    Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii intentioneaza sa investeasca bani in reconstructia ecologica a amenajarii Murighiol. Se va realiza aici si o ecluza care sa lege ghiolul de Dunare. Investitia costa 5,3 milioane de lei si va fi achitata din fonduri de la Ministerul Mediului. In aceasta zona economica se desfasoara activitati precum pescuitul industrial si…

    Citește mai departe

    La Sf. Gheorghe, braconierii au parcelat luciul de apa, pentru decimarea resurselor piscicole

    Controalele efectuate de Garda de Mediu pe cordonul litoralului de la Sulina la Gura Portitei arata ca braconierii nu se mai tem de nimic. O descindere-surpriza a Comisariatului din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii (RBDD) al Garzii de Mediu in zona Melea-Sacalin, din vecinatatea satului Sf. Gheorghe, a scos la iveala ca braconierii pescuiesc fara teama…

    Citește mai departe

    Revin inundatiile pe Dunare

    Dunarea a inundat deja cateva sute de hectare de terenuri din Dolj, o buna parte din paguba producandu-se deoarece apele fluviului ies printr-o bresa a unui dig ce nu a fost reparata din 2006, de la inundatiile devastatoare care au inghitit atunci localitatea Rast. Autoritatile judetene se feresc sa raporteze vreo paguba, in timp ce…

    Citește mai departe

    Poluarea si braconajul ne lasa fara peste

    Productia interna de peste a scazut dramatic in ultimii ani. Consumul se bazeaza in mod covarsitor pe importuri.Productia interna de peste acopera circa 15% din consum. Restul este suplinit din importuri. Considerat „mancarea saracului” inainte de Revolutie, pestele nu mai este acum un produs consumat cu regularitate de romani. Daca pana in „90, fiecare roman…

    Citește mai departe

    Zambila acvatica, „vraciul” apelor poluate

    Utilizarea zambilei de apa pentru epurarea apelor uzate este considerata o tehnologie simpla care nu necesita masini si echipamente costisitoare Zambilele de apa sunt plante acvatice potrivite pentru indepartarea nutrientilor poluatori din ape, datorita cresterii rapide si a faptului ca plutesc. Problema curatarii apelor poluate cu ajutorul zambilei de apa (Eichhornia Crassipes) a facut obiectul…

    Citește mai departe