Beneficiile mosmoanelor, fructele care pot fi lasate in pom in lunile de iarna

Mosmoanele se numara printre fructele mai putin cultivate si consumate in Romania, iar un detaliu si mai putin cunoscut este ca sunt folosite si in multe retete de medicina naturista. Dizolvarea pietrelor la rinichi, mentinerea sanatatii ochilor si combaterea dizenteriei sunt doar cateva dintre beneficiile mosmoanelor. Mosmonul este cultivat in sud-estul Europei de peste 3.000…

Citește mai departe

Tantarul modificat genetic, care inoculeaza un vaccin atunci cand inteapa, a fost creat de japonezi

Tantarul modificat genetic, care atunci cand inteapa inoculeaza omului un vaccin, a fost realizat de cercetatorii japonezi care cred ca „vaccinatorii zburatori” ar putea fi folositi ca o noua modalitate de a combate malaria, informeaza The Telegraph. Noua abordare a japonezilor are ca obiectiv glandele salivare ale tantarului anofel. Cercetatorii japonezi au proiectat o insecta…

Citește mai departe

Intreruperea imperecherii tantarilor poate distruge malaria

Cercetatorii britanici sunt de parere ca studierea indeaproape a vietii sexuale a tantarilor ar putea ajuta la oprirea raspandirii malariei, informeaza Reuters. Studiul unor specii de tantari care sunt responsabili de transmiterea malariei in Africa arata ca intreruperea actului sexual ar putea duce la disparitia lor, intrucat se imperecheaza o singura data pe an. Cercetatorii…

Citește mai departe

Tantari modificati genetic, folositi in lupta contra malariei

Primii tantari modificati genetic, al caror organism distruge parazitul vinovat de declansarea malariei, Plasmodium falciparum, ce se dezvolta de regula in corpul acestor insecte, au fost creati de cercetatorii americani. „Acestia sunt primii tantari modificati genetic pentru a fi rezistenti la parazitul Plasmodium, gratie unei transformari a sistemului lor imunitar”, a declarat George Dimopoulos, profesor…

Citește mai departe

Fumatul ucide cel mai mult

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si reprezentantii luptei impotriva fumatului atrag atentia, inca o data, asupra pericolului pe care il reprezinta tabagismul pentru sanatate. Ei au inaugurat „orologiul mortii”, care va inregistra numarul persoanelor decedate din cauza unei boli provocate de fumat. Numaratoarea a inceput in octombrie 1999, o data cu lansarea negocierilor asupra Conventiei…

Citește mai departe