Ministrul Mediului, dupa intalnirea cu reprezentantii industriei alimentare: Romania nu mai poate mima reciclarea

Autoritatile sunt deschise la identificarea de solutii privind problemele ridicate de catre producatorii din industria alimentara, iar in acest sens va fi infiintat un Grup de lucru pentru regandirea intregului sistem de reciclare din Romania, a carei prima intalnire ar putea avea loc deja in aceasta saptamana, a declarat, luni, pentru AGERPRES, ministrul Mediului, Apelor…

Citește mai departe

Palmer, despre taxa pe reciclarea ambalajelor: Discutam cu ministerele, cu producatorii, pentru identificarea de solutii

Ministrul Mediului, Cristina Pasca Palmer, a declarat, miercuri, referitor la scandalul reciclarii ambalajelor, ca va avea loc o intalnire tehnica intre ministere si discutii cu producatorii in vederea identificarii unor solutii pe acest subiect, potrivit Agerpres. Palmer, despre taxa pe reciclarea ambalajelor: Discutam cu ministerele, cu producatorii, pentru identificarea de solutii Palmer, despre taxa pe…

Citește mai departe

Biosilva cere CJ un plan de reconstructie ecologica a Vf. Mestecanis

Asociatia Biosilva solicita Consiliului Judetean Suceava sa prezinte un plan de reconstructie ecologica a Varfului Mestecanis – grav afectat de constructia “depozitului ecologic de deseuri” si sa propuna noi solutii pentru implementarea Sistemului Integrat de Management al Deseurilor in Judetul Suceava asumat prin proiectul finantat prin Programul Operational Sectorial – Mediu in valoare de peste…

Citește mai departe

Recuperarea deseurilor din ambalaje: Propunerile producatorilor, in analiza autoritatii MMAP

Ieri, 21 ianuarie 2016, la sediul Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor (MMAP) s-a desfasurat o intalnire intre conducerea MMAP, a Administratiei Fondului pentru Mediu (AFM) si reprezentantii industriilor din Romania, pe tema recuperarii de pe piata a deseurilor rezultate din ambalaje. Intalnirea a vizat riscul la care tara noastra se supune in cazul neatingerii tintelor…

Citește mai departe

COMUNICAT: Cantitatea de gunoaie din Cluj poate fi redusa cu 58%

La prima sedinta a Consiliului Consultativ pe tema gestionarii deseurilor in jud. Cluj au fost identificate urmatoarele solutii: separarea deseurilor la sursa pe trei fractii (biodegradabil, reciclabil, rezidual), colectarea separata a acestor deseuri, in zile diferite, implementarea sistemului PAYT (platesti-pentru-cat-arunci), tratarea fractiei biodegradabile colectate separat, prin compostare si/sau digestie anaeroba pentru producerea de biogas. Totodata,…

Citește mai departe

Societatea civila propune solutii durabile pentru gestionarea deseurilor in orasul Cluj Napoca

Peste zece organizatii neguvernamentale clujene vor depune Vineri, 17 iulie, o petitie la Primaria Municipiului Cluj Napoca, respectiv Consiliul Judetean Cluj, prin care vor solicita adoptarea urgenta a unor masuri menite sa imbunatateasca, in mod real, sistemul actual de gestionare al deseurilor, inca nefunctional, precum si reducerea costurilor cu gestionarea deseurilor in aceasta perioada de…

Citește mai departe

    Cluj Napoca: Sistemul de Management Integrat al Deseurilor amanat. Dirigentie la DNA

    Inginerul desemnat de Atzwanger pentru a asigura dirigentia de santier, Tahal Consulting Engineers, a incasat aproape doua milioane de lei pentru supravegherea lucrarilor din contractele pentru Sistemul de Management Integrat al Deseurilor, desi obligatiile sale au fost realizate numai in proportie de aproximativ 75%. Conducerea Consiliului Judetean Cluj a declarat ca Tahal a trimis o…

    Citește mai departe
    Depozitul ecologic de la Moara, judetul Suceava

    Depozitul ecologic de la Moara, judetul Suceava

    Depozitul ecologic de la Moara prima investitie din cadrul proiectului “sistem integrat de management integrat al deseurilor” finantat din fonduri europene este aproape de finalizare. Lucrarile au fost demarate in vara anului 2010 si au fost preluate din toamna anului 2012 de consortiul format din firma suceveana „General Construct”, grupul „Efacec” din Portugalia si filiala…

    Citește mai departe

    Moldovan: Multe lucruri de corectat in proiectul de management al deseurilor din Bistrita, unul prost gandit

    Proiectul de management integrat al deseurilor la nivelul judetului are multe lipsuri, a spus presedintele CJ Radu Moldovan, care a adaugat ca la Bistrita sunt cele mai mari probleme legate de colectare si ca trebuie facute corecturile necesare, inclusiv suplimentarea numarului de platforme cu containere. Presedintele CJ Radu Moldovan a vorbit in sedinta CJ despre…

    Citește mai departe

    La depozitul ecologic de la Tarpiu se va construi o statie de tratare mecanico-biologica

    CJ a comandat elaborarea studiului de fezabilitate, a cererii de finantare si a caietului de sarcini pentru construirea unei statii de tratare mecanico-biologica la Centrul de Management Integrat al Deseurilor de la Tarpiu. Obiectivul este reducerea la depozitare a cantitatii de deseuri biodegradabile. Lucrarile vor dura sase luni din momentul emiterii ordinului de incepere. Construirea…

    Citește mai departe
    Deșeurile: cum pot fi administrate inteligent

    Deseurile: cum pot fi administrate inteligent

    Conduceti o firma care prelucreaza deseuri? Atunci cu siguranta aveti nevoie de un sistem informatizat care sa va asigure o evidenta riguroasa a gestionarii acestora. Componenta de Management al Deseurilor face parte din pachetul integrat SIVECO Applications 2020, realizat de specialistii IT de la SIVECO Romania. Aplicatia are o interfata complexa, dar facila, proiectata pentru…

    Citește mai departe
    Cristian Taloş - AVE Eco Serv: „Cerem sprijin şi implicare din partea cetăţenilor municipiului Zalău”

    Si fara pubele de colectare selectiva, si cu taxe de salubrizare de opt ori mai mari

    In perioada 2009-2012, municipalitatea galateana a implementat un proiect ISPA, in valoare de 23 de milioane de euro (finantat in proportie de 75% din fonduri europene) prin care se dorea crearea unui nou sistem de management al deseurilor. Galatiul urma sa se alinieze oraselor din lumea civilizata, din punct de vedere al gestionarii gunoaielor: s-a facut…

    Citește mai departe
    Construcţia depozitului ecologic de la Ciocăneşti se află în desfăşurare

    Constructia depozitului ecologic de la Ciocanesti se afla in desfasurare

    Ieri, in sala de sedinte a Consiliului Judetean Calarasi s-a desfasurat conferinta de presa dedicata derularii contractului de lucrari „Constructia depozitului de la Ciocanesti, judetul Calarasi (partea 1 – prima celula si instalatii auxiliare) si proiectarea, constructia si punerea in functiune a statiei de sortare si compostare si a statiei de tratare a levigatului in…

    Citește mai departe
    Construcţia depozitului ecologic de la Ciocăneşti se află în desfăşurare

    Faras european pentru deseurile din judet

    Consiliul Judetean deruleaza, prin POS de Mediu, proiectul „Sistem de management integrat al deseurilor in judetul Constanta“, cu termen de finalizare la sfarsitul anului 2015 » Potrivit proiectului, pana in 2015, autoritatile locale trebuie sa inchida depozitele neconforme de deseuri, in acest sens CJC realizand un plan, inca din 2008, prin care cele mai mari,…

    Citește mai departe
    Locuitorii raionului Flore?ti opteaz? pentru un mediu mai curat

    Locuitorii raionului Floresti opteaza pentru un mediu mai curat

    Organizatorii campaniei de sensibilizare si informare cu genericul „Pentru sanatate si un mediu mai curat, colecteaza deseurile separat”, demarata in luna ianuarie a.c., au prezentat comunitatii rezultatele obtinute pana acum, in contextul unei conferinte de presa. Cu aceasta ocazie, a fost lansata societatea pe actiuni „Servicii Salubrizare Floresti”. Campania de sensibilizare si informare are loc…

    Citește mai departe

    Trebuie sa invatam sa selectam gunoiul. Au inceput sa vina banii pentru sistemul ecologic de colectat deseurile

    Joi, 6 noiembrie, la sediul CJ Hunedoara, a fost facuta o prezentare la zi a stadiului in care se afla proiectul privind sistemul de management integrat al deseurilor in judetul Hunedoara. Concluzia momentului este ca nu numai ca se lucreaza pe toate planurile, dar au inceput sa intre si banii pentru constructori Prezentarea a fost…

    Citește mai departe
    Statul obligă firmele să angajeze specialist în gunoaie. Amenzi de până la 30.000 lei pentru cei care nu respectă prevederile

    96.730 de recipiente pentru deseuri, livrate in Sibiu. Pana la jumatatea lui 2015, colectam selectiv

    Autoritatile judetene anunta incheierea uneia din ultimele etape din cadrul proiectului care va schimba modul in care locuitorii judetului Sibiu isi arunca deseurile: la finele acestei luni a avut loc receptia finala a contractului de livrare a recipientelor pentru colectarea selectiva, al caror numar total este de 96. 730 de bucati. Containerele, pubelele si unitatile…

    Citește mai departe
    Colectare deşeuri electrice şi electronice cu bonuri valorice şi tombolă in Resita

    Firmele trebuie sa colecteze selectiv deseurile electrice – e lege, nu-i tocmeala!

    Asociatia RoRec ofera persoanelor juridice suport in vederea colectarii selective a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), ingrijindu-se de gestionarea corespunzatoare a acestora. Legislatia in vigoare obliga persoanele juridice sa aiba un sistem coerent de management al deseurilor electrice, atat prin colectare selectiva, cat si prin predarea lor spre reciclare catre operatori autorizati. Insa…

    Citește mai departe
    Înc?lzirea climatic? risc? s? agraveze "considerabil" s?r?cia pe glob

    Parteneriat germano-roman pentru prevenirea schimbarilor climatice

    In data de 5 iunie, cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, Excelenta Sa, Domnul Werner Hans Lauk, Ambasadorul Republicii Federale Germania in Romania, si presedintele Asociatiei Environ, Andrei Orban au semnat contractul de finantare pentru primul proiect comun privind cresterea gradului de constientizare a populatiei din Romania cu privire la schimbarile climatice. Proiectul ,,Redu amprenta…

    Citește mai departe
    Lafarge incepe constructia unei sta?ii de co-procesare a de?eurilor solide

    Lafarge incepe constructia unei statii de co-procesare a deseurilor solide

    Lafarge Romania a inceput constructia proiectului unei statii de co-procesare deseuri solide municipale si utilizarea lor ca si combustibili alternativi in procesul de fabricatie, in vederea eficientizarii productiei de ciment, un proiect co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala. Valoarea totala a proiectului ce va fi implementat in fabrica de ciment Lafarge din Medgidia este…

    Citește mai departe

    Proiectele de mediu vor trece sub coordonarea Ministerului Fondurilor Europene

    POS Mediu are un grad de supraangajare de aproximativ 120% Investitiile de mediu au fost incluse, pentru perioda 2014-2020, in cadrul Programului Operational Infrastructura Mare, conform Acordului de Parteneriat aflat inca in faza de negociere, dupa cum ne-a spus Ciprian Ghioc, director general in cadrul Ministerul Mediului si Padurilor – Autoritatea de Management pentru Programul…

    Citește mai departe
    Acţiune de colectare a deşeurilor electrice şi electronice în Crasna, Bâlteni şi Novaci, judetul Gorj

    Ecotic a sarbatorit Ziua Mondiala a Mediului la uzina de reciclare DEEE GreenWEEE

    In data de 5 iunie 2014, cu prilejul Zilei Mondiale a Mediului, ECOTIC a organizat Ziua Portilor Deschise la Reciclarea DEEE. Evenimentul a fost dedicat producatorilor si importatorilor de echipamente electrice si electronice afiliati ECOTIC. Prin aceasta actiune ECOTIC impreuna cu GreenWEEE din Buzau au adus mai aproape de producatori si mass media aspecte concrete…

    Citește mai departe

    ECOLLECT, primul serviciu de colectare separata a deseurilor de la birou din Romania

    Eco-Rom Ambalaje lanseaza ECOLLECT: primul serviciu de colectare separata a deseurilor de la birou din Romania. 100 de companii inscrise in proiect si peste 6 tone de deseuri de ambalaje colectate separat in primele 3 luni de la lansarea programului Eco-Rom Ambalaje, cea mai importanta organizatie de preluare de la agentii economici a obligatiei de reciclare si…

    Citește mai departe

    Razboi al nervilor pe o investitie de 70 de milioane de euro. Proces pe avizul de mediu la deponeul ecologic

    In ciuda faptului ca marele proiect al sistemului integrat de management al deseurilor din judetul Hunedoara a primit verde la finantare din partea Comisiei Europene, un ONG din Cluj si o asociatie composesorala au dat in judecata Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Hunedoara, cerand anularea avizului de mediu dat pentru aceasta investitie. Cer anularea avizului…

    Citește mai departe
    Hunedoara: Prefectul Vasilescu intervine la ministrul Mediului în problema deşeurilor de plumb

    Rovana Plumb a semnat contractul de finantare pentru depozitul de deseuri din Maramures

    Valoarea totala a proiectului este de 229.148.934 de lei fara TVA. Valoarea eligibila a proiectului conform POS Mediu – 208.315.172 lei – fara TVA.Pana la aceasta ora, in cadrul acestui proiect, Consiliul Judetean Maramures, in calitate de Beneficiar a incheiat doua contracte: Servicii de proiectare pentru depozitul ecologic din cadrul Centrului Integrat de Management al…

    Citește mai departe

    Baia Mare si doua orase din Ucraina vor sa-si faca statii de reciclare a deseurilor

    Baia Mare impreuna cu alte doua orase din Ucraina, respectiv Ivano-Frankivsk si Kolomyia Ucraina, vor realiza un proiect privind managementul deseurilor biodegradabile, prin Programul de cooperare transfrontaliera ENPI CBC Ungaria – Slovacia – Romania – Ucraina 2007 – 2013. Prin acest proiect se urmareste cresterea calitatii mediului inconjurator in municipiul Baia Mare si cele partenere, prin implementarea…

    Citește mai departe

    Ministerul Mediului: „Proiecte de 700 milioane de euro, parafate in 2013 prin POS Mediu”

    Valoarea proiectelor semnate in 2013 in cadrul Programului Operational Sectorial „Mediu” (POS Mediu) s-a ridicat la 700 de milioane de euro, cea mai mare parte din suma indreptandu-se catre infrastructura de deseuri, potrivit datelor Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice (MMSC), remise AGERPRES. Din totalul celor 11 proiecte aprobate, doua au vizat Axa Apa-Canal, iar noua…

    Citește mai departe

    Centrul integrat de management al deseurilor de la Stauceni a fost inaugurat

    Centrul integrat de management al deseurilor de la Stauceni, realizat din fonduri europene, a fost pus in functiune miercuri in prezenta prefectulului Costica Macaleti si a presedintele Consiliului Judetean Botosani, Florin Turcanu. De asemenea au fost prezenti si seful de la Agentia pentru Protectia Mediului, Eugen Mateciuc, dar si Razvan Rotaru, comisarul sef al Garzii…

    Citește mai departe
    Eco-Rom Ambalaje: Cantităţile de deşeuri reciclate de la populaţie au crescut anul trecut cu 55%

    Eco-Rom Ambalaje lanseaza, in premiera, procedura de achizitie pentru gestionarea a 400.000 tone deseuri de ambalaje

    Aproximativ 400.000 de tone de deseuri de ambalaje urmeaza sa fie contractate, in 2014, de operatorii economici specializati in gestionarea deseurilor, contractele de achizitie pentru aceste servicii urmand sa se faca prin intermediul unei proceduri transparente, lansata in premiera, in Romania, de catre Eco-Rom Ambalaje. Conform informatiilor remise, vineri, AGERPRES, de organizatia de mediu, contractele…

    Citește mai departe
    Maramure?ul a primit und? verde pentru finan?area proiectului „Sistem de Management Integrat al De?eurilor”

    Romania, pasibila de sanctiuni ale UE in privinta deseurilor

    Romania are probleme in indeplinirea angajamentelor fata de Uniunea Europeana in ceea ce priveste deseurile, a declarat, la Drobeta-Turnu Severin, ministrul Mediului, Rovana Plumb. Ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, Rovana Plumb, a avertizat firmele implicate la nivel national in executia unor lucrari prevazute in proiectele finantate prin Programul Operational Sectorial (POS) Mediu, ca se va…

    Citește mai departe
    Maramure?ul a primit und? verde pentru finan?area proiectului „Sistem de Management Integrat al De?eurilor”

    Mehedintiul a atras 22 milioane de euro fonduri nerambursabile pentru sistemul de management integrat al deseurilor solide

    Ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, Rovana Plumb, a semnat astazi la Drobeta-Turnu-Severin contractul de finantare pentru proiectul „Sistem de management integrat al deseurilor solide in judetul Mehedinti”. Proiectul este finantat prin POS Mediu, Axa 2, are o valoare totala de aproximativ 22 milioane de euro, iar beneficiarul este Consiliul Judetean Mehedinti, care contribuie la randul…

    Citește mai departe
    În doi ani, la Timi?oara se va produce energie prin arderea de?eurilor

    Sistem integrat de management al deseurilor solide in judetul Calarasi

    Consiliul Judetean Calarasi a organizat miercuri 21 august 2013, in sala de sedinte a institutiei, conferinta de lansare a proiectului „Sistem integrat de management al deseurilor solide in judetul Calarasi”, cofinantat de Uniunea Europeana prin Programul Operational Sectorial „Mediu” (POS Mediu) – Axa Prioritara 2, Domeniul Major de Interventie 1 „Dezvoltarea sistemelor de management integrat…

    Citește mai departe
    Compania de Salubritate Câmpia Turzii îndeamn? popula?ia s? colecteze selectiv de?eurile menajere

    Compania de Salubritate Campia Turzii indeamna populatia sa colecteze selectiv deseurile menajere

    Beneficiarii serviciului de salubritate din Campia Turzii sunt antrenati in campania declansata de Compania de Salubritate privind colectarea selectiva a deseurilor. Societatea a demarat o actiune ampla de refacere si inscriptionare a recipientelor pentru colectarea selectiva a deseurilor, precum si dezinfectia punctelor de colectare selectiva a deseurilor, avand drept obiectiv implementarea sistemului de colectare selectiva…

    Citește mai departe