Primăria Sălacea vrea să trimită cu 80% mai puține deșeuri la groapa de gunoi, până în 2019

Angajamentul face parte dintr-o strategie asumată recent de Primăria Sălacea, prin care comuna bihoreană se alătură rețelei internaționale „Orașe Zero Waste”. Deocamdată, deșeurile sunt colectate separat doar la nivel redus, căci locuitorii nu sunt motivați să sorteze. Însă, prin introducerea unui tarif diferențiat, lucrurile s-ar putea schimba. Până în 2020, Primăria vrea să adopte și…

Citește mai departe

GreenTech Film Festival, primul festival dedicat tehnologiei verzi, si-a anuntat programul

GreenTech Film Festival, primul festival de filme documentare dedicat tehnologiei verzi, se desfasoara in aceasta toamna in Bucuresti, la Cinema Elvira Popescu, in perioada 9-12 octombrie. Primul festival Zero Carbon – Organizatorii isi propun sa elimine complet amprenta de carbon rezultata din activitatile organizatorice pe care le implica in general un festival de film. Programul…

Citește mai departe

‘CARTEA DELTEI DUNARII’ – un model de educatie pentru mediu

Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD) Tulcea a lansat in 22 noiembrie 2014 programul educational intitulat ‘CARTEA DELTEI DUNARII’ implementat in parteneriat cu Asociatia Euro Tulcea. Programul a primit avizul Inspectoratului Scolar Judetean Tulcea si s-a derulat, pe parcursul anului scolar 2014 – 2015, cu participarea a peste 500 de elevi, de toate varstele, din…

Citește mai departe

San Francisco este cel mai mare oras Zero Waste/Zero Deseuri din lume

Miscarea Zero Waste trece dincolo de granite fiind sustinuta de oameni cu etnii, culturi, religii, stari materiale diferite. Oameni a caror viziune este transmiterea catre noile generatii a unei planete curate, sanatoase, fara deseuri. Oameni care cred cu adevarat in principiul sustenabilitatii si, din acest motiv, vor sa mentina capitalul natural al planetei, astfel incat…

Citește mai departe

Reciclarea hartiei in judetul Alba

Este deja cunoscut faptul ca in Romania sunt foarte multe lucruri de pus la punct in foarte multe domenii. Asa ca, sa o luam pe rand. La capitolul reciclare ne-am dezvoltat destul de mult in ultimii ani, desi suntem inca in urma. Haideti sa vedem cum stau lucrurile in judetul Alba la capitolul reciclarea hartiei…

Citește mai departe

Educatia ecologica, responsabilitatea educatorilor de azi si a celor de maine

Gradinita cu P.P. Nr.14 Botosani, Structura a Scolii Gimnaziale Nr.11 Botosani, in parteneriat cu Agentia pentru Protectia Mediului Botosani, deruleaza proiectul judetean „Natura, carte deschisa pentru minte si suflet”, inscris in CAEN I.S.J. Botosani, proiect educational menit sa constientizeze prescolarii cu privire la problemele mediului inconjurator si sa formeze o mentalitate sanatoasa privind calitatea vietii…

Citește mai departe

Incinerarea deseurilor municipale – o tehnologie esuata!

Daca in timpul celui de-al doilea razboi mondial nazistii foloseau incineratoarele pentru a pierde urma unei „probleme”, azi incineratoarele sunt folosite pentru a sterge urmele si pentru a camufla dovezile industriilor murdare si nesustenabile si lipsa de performanta in administrarea cantitativa a deseurilor de catre generatori si administratiile publice locale, volumele de deseuri generate fiind distruse fizic si, deci, imposibil de monitorizat si verificat.

Citește mai departe
Romania Green Building Council lansează inițiativa „cel mai verde loc de joacă din București”

Romania Green Building Council lanseaza initiativa „cel mai verde loc de joaca din Bucuresti”

Romania Green Building Council lanseaza initiativa de a dezvolta cel mai verde si educational loc de joaca din Bucuresti, intr-un efort de a atrage atentia asupra necesitatii de a dezvolta proiecte sustenabile cu o componenta educativa pentru copii. Furnizorii de solutii verzi sunt invitati sa se alature initiativei. Organizatia a facilitat organizarea unui “atelier de…

Citește mai departe

Liceul din Rovinari provoaca tinerii la un concurs de reciclare

Colegiul „Gheorghe Tatarescu” Rovinari organizeaza in data de 08 aprilie concursul judetean de creare de obiecte din materiale recuperate intitulat “Uimeste-ma!”. Scopul proiectului il reprezinta cultivarea imaginatiei elevilor si organizarea unei activitati comune privind protectia mediului. Unele dintre obiectivele concursului sunt reducerea cantitatii de deseuri prin refolosirea materialelor ce in mod obisnuit ajung la gunoi,…

Citește mai departe

Earth Hour 2015 la Sighisoara

In fiecare an, in ultima sambata din luna martie, milioane de oameni, institutii si companii sting luminile timp de o ora, alaturandu-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie – Earth Hour. Municipiul Sighisoara raspunde solidar eforturilor pentru un mediu mai sanatos, programand pentru 28 martie 2015 mai multe actiuni care sa marcheze Earth…

Citește mai departe
Portul vinde de?euri reciclabile

Portul vinde deseuri reciclabile

Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime a lansat recent o cerere de oferte pentru valorificarea mai multor tipuri de deseuri reciclabile. Potrivit anului, compania nu produce cantitati semnificative de deseuri: cate 8-10 tone de deseuri din hartie, 300-400 kg de deseuri electronice/electrice si cantitati mai mici de mase plastice, sticla, deseuri din constructii. Ofertele celor interesati…

Citește mai departe
Vrei sa fii eco-responsabil dar nu stii unde sa duci deseurile? Consulta Harta Reciclarii!

Vrei sa fii eco-responsabil dar nu stii unde sa duci deseurile? Consulta Harta Reciclarii!

Stiai ca Romania colecteaza anual pentru reciclare doar 1% din deseuri? Tinta tarilor membre ale Uniunii Europene este de a recicla 50% din deseurile municipale pana in 2020. ViitorPlus – asociatia pentru dezvoltare durabila a initiat proiectul Harta Reciclarii care vine in ajutorul celor care vor sa recicleze deseuri corect si constant si sa contribuie direct la pastrarea un mediu…

Citește mai departe
Mare Nostrum v? invit? s? afla?i cum arat? “Marea în acvariu!”

Mare Nostrum va invita sa aflati cum arata “Marea in acvariu!”

Cu ocazia “Zilei Internationale a Mediului”, pe data de 6 iunie 2014, ONG Mare Nostrum va invita sa celebrati cea de a 42-a aniversare a acestui eveniment, alaturi de voluntari dar si de iubitori ai mediului, in  Parcul Tabacarie, langa zona “Tara Piticilor”, intre orele 16:00 – 18:00! Stabilita in anul 1972 in cadrul Adunarii Generale a Natiunilor Unite, cu…

Citește mai departe
20 de milioane de lei pentru implicarea ONG-urilor în con?tientizarea public? a problematicii de mediu

“Gradinita Verde pentru prescolari”, proiect de educatie ecologica

In prima jumatate a lunii in curs, la Gradinita nr.7 din Alexandria, au demarat activitatile de implementare a proiectului “Gradinita Verde pentru prescolari“, aflat sub egida Programului Spatii Verzi 2014, initiat de Asociatia Pro Mediu Teleorman. Scopul principal al proiectului il constituie ecologizarea si amenajarea unei zonei verzi (parc si locuri de joaca), pentru recreere…

Citește mai departe
Casa de Cultura “Traian Demetrescu” Craiova: Concurs de creatie “Mediul de azi pentru ziua de mâine”

Casa de Cultura “Traian Demetrescu” Craiova: Concurs de creatie “Mediul de azi pentru ziua de maine”

Ziua Mondiala a Mediului (Ecologiei) – 5 Iunie –a fost instituita in 1972 de Adunarea Generala a Natiunilor Unite pentru celebrarea Conferintei “Ecologia Umana” de la Stockholm. Aceasta zi se sarbatoreste in data de de 5 iunie a fiecarui an si constituie un prilej pentru institutiile guvernamentale, administratiile locale, asociatiile de tineri, organizatiile nonguvernamentale, intreprinzatori,…

Citește mai departe
Asociatia de Tineret pentru Protectia Mediului organizeaza o noua editie de coborare cu plute din PET-uri pe raul Somes

Asociatia de Tineret pentru Protectia Mediului organizeaza o noua editie de coborare cu plute din PET-uri pe raul Somes

Se cauta voluntari dornici de aventura pentru coborarea anuala de plute din materiale reciclabile de pe raul Somes. Actiunea, aflata la editia a-4-a, este menita in primul rand sa faca cunoscut publicului larg problema poluarii apelor curgatoare cu materiale plastice, dar si sa ofere o alternativa amuzanta a petrecerii timpului in aer liber. De asemenea,…

Citește mai departe

Incendiu la un depozit de deseuri de pe platforma Aro Campulung, unde sunt inclusiv cianuri

Zeci de pompieri intervin, miercuri, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de materiale reciclabile si deseuri de pe platforma fostei fabrici Aro din Campulung Muscel, unde sunt depozitate inclusiv deseuri chimice, locuitorii din zona plangandu-se ca le este pusa sanatatea in pericol. Incendiu la un depozit de deseuri de pe platforma Aro Campulung,…

Citește mai departe

Sistem de colectare a deseurilor la Sf.Gheorghe dupa model spaniol

Societatea de salubritate Tega din Sfantu Gheorghe si-a propus ca de anul viitor sa introduca un nou sistem de colectare selectiva a deseurilor reciclabile, inspirat dupa un model spaniol. Directorul societatii, Toth Birtan Csaba a declarat luni ca proiectul vizeaza colectarea materialelor reciclabile in sistem door-to-door, asa cum se face in localitatea Hernani din Tara…

Citește mai departe

Deseurile reciclabile. Tipul operatiunilor si mod de facturare

Din categoria operatiunilor cu taxare inversa, in cadrul masurilor simplificate, reglementate in conformitate cu art.160 alin. 2 lit. a) din Codul fiscal Legea 571/2003 cu completarile ulterioare (in speta cele regasite in OUG 30/2011 si care se refera la masurile simplificate) livrarile de deseuri materiale reciclabile fac obiectul extinderii ariei de acoperire a aplicabilitatii operatiunii…

Citește mai departe

Programe de reciclare si reutilizare a materialelor folosite, la Muzeul K.H. Zambaccian

Programe ce privesc reciclarea si reutilizarea materialelor folosite vor fi organizate sambata si duminica de Muzeul National de Arta al Romaniei la Muzeul K.H. Zambaccian, informeaza un comunicat remis AGERPRES. Familiile cu copii cu varste cuprinse intre 6 si 13 ani sunt invitate sa participe la programele realizate in cadrul proiectului „Povestile biroului” initiat de…

Citește mai departe
O zi ECO la ?coala Boc?a

O zi ECO la Scoala Bocsa

Programul ,,Sa stii mai multe, sa fii mai bun” ne-a dat ocazia sa desfasuram o serie de activitati pe teme ecologice, activitati care au avut un impact pozitiv asupra tuturor elevilor scolii noastre. Aceste activitati au fost organizate si datorita participarii scolii noastre, alaturi de Colegiul Tehnic A.P.I. Zalau si Scoala Gimnaziala Hereclean, la Competitia…

Citește mai departe

CIED Braila organizeaza Campania “Europa Verde”

In perioada 15 martie – 31 mai 2013, „Centrul de Informare Europe Direct” Braila, organizeaza Campania „Europa Verde” * Actiunea este dedicata elevilor claselor V-VIII din orice unitate de invatamant, atat din mediul rural cat si din mediul urban. Campania vizeaza informarea si constientizarea elevilor cu privire la schimbarile climatice si actiunile nefaste ale omului…

Citește mai departe
Proiectul pentru de?euri, la 6% în loc s? fie gata

Aproximativ 600 de centre care colecteaza deseuri industriale reciclabile, amendate cu peste 1,1 milioane de lei

Aproximativ 600 de centre care colecteaza deseuri industriale reciclabile au fost amendate cu peste 1,1 milioane de lei in urma controalelor facute joi si vineri de catre politisti, care au descoperit peste 200 de infractiuni si au confiscat 93 de tone de materiale reciclabile. Echipele de control au verificat, in cele doua zile, 2.613 centre…

Citește mai departe

Natura ne invata sa fim ECO!

Cu totii trebuie sa intelegem ca, respectand natura, ne respectam, de fapt, pe noi, iar, prin insusirea unui comportament responsabil fata de mediu, nu facem decat sa convietuim armonios cu mediul inconjurator. Doar de oameni depinde viitorul planetei. Trebuie sa ne schimbam atitudinea in ceea ce priveste mediul inconjurator si sa incercam sa mentinem echilibrul…

Citește mai departe
Peste 20 de companii "adopta" copii in cadrul unui proiect al Stop Hunger

Copiii din Giulesti-Sarindar vor sa produca energie electrica din gunoaiele care le-au impanzit cartierul

Proiectul lor ingenios a fost premiat de Enel in cadrul a doua programe educationale destinate elevilor Desi invata in cele mai cumplite conditii si traiesc intr-unul dintre cele mai defavorizate cartiere ale Capitalei, Giulesti-Sarindar, elevii Scolii nr. 153 dau dovada de multa imaginatie si spirit civic. Ei i-au impresionat pe cei mari cu proiectul lor…

Citește mai departe

Eficientizarea resurselor

Articol de Aida Szilagyi Articolul isi propune sa dezbata situatia generala si cadrul politic existent in vederea stimularii unui consum mai eficient de resurse in economia romaneasca, concentrandu-se asupra oportunitatilor dar  si a barierelor existente, precum si asupra unor solutii posibile pentru depasirea acestor bariere. Romania este a doua tara ca dimensiune dupa Polonia, membra…

Citește mai departe
Tehnologie de separare a de?eurilor menajere

Tehnologie de separare a deseurilor menajere

La Complexul de educatie ecologica “Casa Verde” a avut loc, ieri, o prezentare a unei tehnologii proiectata si patentata de tratare a deseurilor menajere prin igienizare activa, care produce energie electrica, iar materialele din compozitia deseurilor menajere sunt transformate in materiale curate. La aceasta intalnire au participat presedintele Consiliului Judetean Satu Mare, Adrian Stef, vicepresedintele…

Citește mai departe