Isteria OMG-urilor – avem motive să ne temem de organismele modificate genetic?

Isteria OMG-urilor – avem motive sa ne temem de organismele modificate genetic?

Auzim din ce in ce mai vocal grupuri de oameni care scandeaza lozinci impotriva producatorilor de alimente care utilizeaza tehnici de inginerie genetica pentru a intari rezistenta plantelor impotriva daunatorilor si pentru o mai buna productivitate, insa nu putem sa nu ne intrebam. Sunt aceste tehnici periculoase pentru sanatatea omului si a mediului? Pot OMG-urile…

Citește mai departe

Otrava ascunsa din somon

Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi sustine ca trebuie sa evitam somonul norvegian cu pesticide si sa mancam pastrav, care este, de fapt, un somon mai mic. Nutritionistul atrage atentia asupra otravurilor acumulate in grasimea pestilor, care afecteaza in special sanatatea copiilor si a gravidelor. Directorul Institutului de Cercetari Alimentare, prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, ne spune ca…

Citește mai departe

Exista BIO in Romania? Reputatul profesor Gheorghe Mencinicopschi ne dezvaluie ce se poate ascunde sub aceasta sigla

Ne dorim, cu totii, sa consumam alimente cat mai naturale, fara pesticide, conservanti sau hormoni. Iar cele bio, chit ca au preturi piperate, par sa raspunda acestui deziderat. Dar oare chiar asa este? Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, ne avertizeaza ca sub eticheta “bio” putem cumpara produse cu pana la 48…

Citește mai departe
Isteria OMG-urilor – avem motive s? ne temem de organismele modificate genetic?

Isteria OMG-urilor – avem motive sa ne temem de organismele modificate genetic?

Auzim din ce in ce mai vocal grupuri de oameni care scandeaza lozinci impotriva producatorilor de alimente care utilizeaza tehnici de inginerie genetica pentru a intari rezistenta plantelor impotriva daunatorilor si pentru o mai buna productivitate, insa nu putem sa nu ne intrebam. Sunt aceste tehnici periculoase pentru sanatatea omului si a mediului? Pot OMG-urile…

Citește mai departe

Prof. Mencinicopschi: „Otrava din pesticide se acumuleaza in grasimea somonilor”

Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi sustine ca trebuie sa evitam somonul norvegian cu pesticide si sa mancam pastrav, care este, de fapt, un somon mai mic. Nutritionistul atrage atentia asupra otravurilor acumulate in grasimea pestilor, care afecteaza in special sanatatea copiilor si a gravidelor. Directorul Institutului de Cercetari Alimentare, prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, ne spune ca…

Citește mai departe

Curcanul cu antibiotice. Efecte: alergii, soc anafilactic, cancer, prabusirea sistemului imunitar

Reziduurile de antibiotic din carne sunt la originea a cel putin doua efecte extrem de periculoase pentru sanatatea consumatorilor. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi le explica. Primul efect: selecteaza tulpini rezistente si multirezistente la antibiotice. Ceea ce inseamna ca in cazul unei infectii cu aceste tulpini, antibioticele administrate nu-si mai fac efectul si ne aflam fara…

Citește mai departe
Interviu cu doctorul Mencinicopschi despre Organismele Modificate Genetic (OMG)

Interviu cu doctorul Mencinicopschi despre Organismele Modificate Genetic (OMG)

Va prezentam in cele ce urmeaza un interviu cu dr. Mencinicopschi care explica ce sunt de fapt OMG-urile: nu sunt legume, sunt fiinte transgenice. Reporter: Modificarile genetice produse in Romania starnesc ingrijorare in randul opiniei publice. In calitatea dvs. de specialist al problemei, credeti ca avem a ne teme sau nu? Dr. Mencinicopschi: Ca sa intelegem esenta problemei,…

Citește mai departe

Care sunt beneficiile pe care floarea-soarelui le aduce organismului aceasta planta

Mancati zilnic 30-40 g de seminte de floarea-soarelui. Acestea contin vitamine din complexul B si magneziu Floarea-soarelui nu este doar o planta care ne incanta privirile. Semintele, uleiul sau tinctura din petalele acestei plante au proprietati curative nebanuite. „Bomboanele agricole”, asa cum sunt numite semintele ei, sunt o sursa naturala de magneziu, mineral atat de…

Citește mai departe

Cea mai buna solutie pentru hidratare si energizare in zilele caniculare este ceaiul verde neindulcit

Cea mai buna solutie pentru hidratare si energizare in zilele caniculare este ceaiul verde neindulcit, spune Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. Dr. Gheorghe Mencinicopschi: ceaiul verde este cel mai bun energizant in zilele de canicula Deshidratarea si moleseala care ne fac „legume” in zilele de canicula pot fi atacate si prin remedii naturiste,…

Citește mai departe

Numarul copiilor bolnavi de cancer a crescut in spitalele romanesti

Numarul copiilor bolnavi de cancer a crescut in spitalele romanesti, au observat medicii. In Romania nu exista statistici care sa confirme acest lucru, pentru ca nu avem Registrul National de Cancer, precum in Statele Unite. Doctorul Dorin Bleahu, sef sectie Pediatrie Fundeni, marturiseste: „In cadrul clinicii noastre, a crescut numarul copiilor bolnavi de cancer. Ca…

Citește mai departe

Suplimente alimentare cu bacterii „bune“ regleaza functiile sistemului imunitar si ne feresc de alergii

Consumul zilnic a 100-150 de grame de iaurt natural sau administrarea in fiecare zi a unor suplimente alimentare cu bacterii „bune“ regleaza functiile sistemului imunitar. In sistemul nostru digestiv exista bacterii „bune” si „rele”, in proportia ideala de 85% (bacterii „bune”) la 15% (bacterii „rele”). Dezechilibrul dintre aceste doua categorii duce la scaderea imunitatii si…

Citește mai departe

Dr. Mencinicopschi: Sanatatea publica tine foarte mult de siguranta unui stat

In vreme ce companiile Coca-Cola si PepsiCo isi modifica retetele de fabricatie ale bauturilor lor, reducand nivelul unui colorant chimic, pentru a se conforma legislatiei statului american California, statele membre ale Uniunii Europene au adoptat vineri o directiva ce interzice adaugarea de indulcitori in sucurile de fructe, in randul carora a fost inclus si cel…

Citește mai departe