Elvetienii platesc un ONG patronat de printul Charles sa numere soiurile de mere traditionale din Sibiu

Doua organizatii non-guvernamentale dispun de fonduri in valoare de 300.000 de franci elvetieni, cu care va fi finantat un recensamant al livezilor din Sibiu. Scopul cercetarii il reprezinta identificarea celor mai vechi si rezistente soiuri traditionale romanesti, care au rezistat schimbarilor climatice si care produc fructe sanatoase, potrivit directorului Directiei Agricole, Stelian Iliu, citat de…

Citește mai departe
Sprijinul oferit fermierilor care au produse ecologice poate ajunge la 600 de euro/ha în 2015

Produse bio la export

Produsele bio romanesti, in general materii prime, castiga teren pe piata externa. Dupa ce au cucerit Europa, companile autohtone vor sa patrunda acum si pe alte continente. Nu prin intermediari, ci prin livrari directe Romanii au cucerit piata europeana cu produse bio. Din pacate, insa, livram mai mult materii prime decat produse finite. Un antreprenor…

Citește mai departe
Plantele recurg la 'calcule' aritmetice pentru a supravie?ui noaptea

Trandafirul intareste sistemul imunitar si protejeaza ficatul de diferite afectiuni

Trandafirul este cunoscut in lumea intreaga ca un simbol al dragostei dar putini stiu ca acesta poate fi folosit si pentru a trata unele boli. Datorita continutului bogat de vitamina C, trandafirul intareste sistemul imunitar si protejeaza ficatul de diferite afectiuni. Puterea tamaduitoare a trandafirului sta in parfum si petale, care sunt bogate in acid…

Citește mai departe

Cum vor sa salveze cercetatorii soiurile romanesti pe cale de disparitie

Initiativa apartine cercetatorilor Centrului de Cercetari Biologice din Jibou, care vor sa se asigure, astfel, ca pomii fructiferi traditionali vor supravietui in timp. Ei au inceput deja sa lucreze la crearea unei „banci de gene” vie, pe un teren al Gradinii Botanice din oras. Biologul Cosmin Sicora, directorul Centrului de Cercetari Biologice Jibou, spune ca…

Citește mai departe

In parcul Bisericii Toma Cozma s-a deschis punctul de preluare comenzi pentru produsele ecologice, naturale si traditionale

Incepand de astazi, iesenii isi pot achizitiona zilnic, produsele ecologice, naturale si traditionale de la Targul Ecoagris, in cadrul punctului de preluare comenzi deschis permanent in curtea Bisericii Toma Cozma din Iasi. Sambata, 12 ianuarie, ora 10.00, va avea loc deschiderea oficiala a ECOAGRIS – punct de preluare comenzi pentru produsele ecologice, naturale si traditionale…

Citește mai departe

Editia Speciala de Boboteaza a Targului National de produse ecologice, traditionale si naturale

Incepand cu Editia Speciala de Boboteaza a Targului National ECOAGRIS, produsele ecologice, traditionale si naturale se vor putea achizitiona si in timpul saptamanii. Maine, vineri, 4 ianuarie, se deschide in Parcul Bisericii Toma Cozma din Iasi, Editia speciala de Boboteaza a Targului national de produse ecologice, traditionale si naturale, ECOAGRIS. Incepand cu aceasta editie, publicul larg…

Citește mai departe

185 de fermieri din satul Ardan, comuna Sieu, au primit certificatul ecologic pentru laptele si merele lor naturale

185 de fermieri din satul Ardan, comuna Sieu, au primit certificatul ecologic pentru laptele si merele lor naturale, putandu-se bucura de acum de avantajele pe care le pot aduce produsele eco Cei 185 de fermieri din satul Ardan au format un grup si au parcurs toate etapele necesare certificarii faptului ca practica o agricultura ecologica….

Citește mai departe

Zece organizatii din Medgidia participa la proiectul pilot european de incurajare a consumului de fructe si legume

PRAIS Corporate Communications, alaturi de partenerii sai locali, lanseaza astazi proiectul pilot european „Cresterea consumului de fructe si legume proaspete in randul grupurilor vulnerabile”, sub sloganul „Mai mult gust, mai multa savoare”. Obiectivele campaniei – o initiativa a Directiei Generale Sanatate si Consumatori din cadrul Comisiei Europene – sunt promovarea si stimularea consumului de fructe…

Citește mai departe
Suc natural de mere

Suc din mere sau pere ecologice – cu acest produs vor pomicultorii din Salaj sa dea lovitura pe piata sucurilor

Suc din mere sau pere ecologice – cu acest produs vor pomicultorii din Salaj sa dea lovitura pe piata sucurilor. Si nu oricum, ci obtinand acest suc in fata clientului. Salajul a devenit un important producator de fructe si alte produse ecologice, sustin reprezentantii Asociatiei Pomicultorilor Salaj. Presedintele asociatiei, inginerul Luka Petru, sustine insa ca,…

Citește mai departe
Surse de calciu nebanuite

Fasolea, lintea, nautul si mazarea previn diabetul zaharat

Studiile cercetatorilor din Canada sustin ca fasolea, lintea, nautul si mazarea previn diabetul zaharat. Oamenii de stiinta din Canada sustin ca un consum ridicat de leguminoase poate sa previna diabetul zaharat de tip 2. Lista alimentelor „magice” contine fasole, mazare, naut si linte. Leguminoasele pot reduce in mod semnificativ tensiunea arteriala, nivelul de glucoza din…

Citește mai departe

Terapia cu fructe si legume rosii

Culoarea rosie a legumelor si fructelor este data de licopen, cel mai puternic antioxidant natural Legumele si fructele rosii sint printre cele mai valoroase alimente pentru ca au in compozitia lor licopen, un colorant rosu, natural, anticancerigen, puternic antioxidant. Misteriosul licopen, descoperit abia acum doua decenii, e in centrul a numeroase studii, cu fiecare noua…

Citește mai departe

A inceput Festivalul FanFest, dedicat protejarii zonei si patrimoniului Rosiei Montane

Festivalul FanFest, dedicat protejarii zonei si patrimoniului Rosiei Montane, si-a deschis portile inca de ieri, 15 august, si isi va primi oaspetii pana duminica, pe 19 august. 1000 de turisti si-au facut deja aparitia inca din prima zi, veniti sa se bucure de natura, concerte, documentare, workshopuri pe teme de activism si ecologie, tururi ghidate…

Citește mai departe

Hrana vie (raw food) – Demonstratie de gatit fara foc, retete raw si vegan

Detalii despre evenimentul din Bucuresti AICI, pentru Iasi AICI Sambata, 6 noiembrie 2010, orele 15.00, facem party de gateala raw la casa raw.z. Obiectivul principal ne este acela de a te invata principiile intocmirii celor mai gustoase si/sau rapide feluri de mancare cruda, astfel incat sa nu ne mai golesti frigiderele imediat ce le umplem….

Citește mai departe