Seminţele de chia, miraculoase pentru sănătate. Conţin de 5 ori mai mult calciu decât laptele

Semintele de chia, miraculoase pentru sanatate. Contin de 5 ori mai mult calciu decat laptele

Desi inca nu sunt foarte populare in dieta romanilor, semintele de chia au un continut bogat in fibre, acizi grasi omega-3 (scad colesterolul rau), proteine, vitamine (A, B, E, D), antioxidanti si minerale (calciu, fosfor, potasiu, sulf, fier, iod, cupru, zinc, sodiu, magneziu, mangan), care le recomanda a fi miraculoase pentru sanatate. Semintele de chia…

Citește mai departe

Leacuri din gradina: Castanele comestibile

Piureul din castane, un adevarat elixir, este unul dintre putinele produse care, prelucrate termic, pastreaza in mare parte vitaminele fructului proaspat. Datorita aportului imens de vitamine si minerale, acesta este un tonic natural extrem de puternic. Castanul comestibil (castanul dulce) este un arbore (Castanea sativa) din familia Fagaceae, originar din sudul Europei si al Asiei…

Citește mai departe
Miracolul din frunza de p?trunjel. E uluitor ce efecte poate avea aceast? plant?-medicament!

Miracolul din frunza de patrunjel. E uluitor ce efecte poate avea aceasta planta-medicament!

Ce se cunostea pana acum despre patrunjel Este bogat in vitamina C, provitamina A, fier si mangan (100 g de patrunjel proaspat contine 200-240 mg vitamina C, 60 mg provitamina A, 19 mg fier si 0,5 mg mangan). Patrunjelul este de patru ori mai bogat in vitamina C decat portocala, iar continutul de fier este mult mai mare decat cel din spanac. Practic,…

Citește mai departe
Mircea Beuran: Vârsta la care apare cancerul gastric a sc?zut de la 60-70 de ani la 30-40 de ani

Mircea Beuran: Varsta la care apare cancerul gastric a scazut de la 60-70 de ani la 30-40 de ani

Cancerul gastric, inainte o boala specifica decadei 60 – 70 ani, apare acum frecvent la 30 – 40 ani, iar mortalitatea in randul bolnavilor este foarte ridicata, intrucat acestia ajung tarziu la medic, a declarat, medicul Mircea Beuran, seful Clinicii de chirugie II la Spitalul Floreasca. „Cel mai tanar pacient cu cancer gastric pe care…

Citește mai departe
Pe 23 martie incepe campania de plantare a puieţilor de castan in Gorj

Castanele imbunatatesc circulatia sangelui

Bogate in vitamine, proteine, magneziu, fosfor si lecitina, castanele, consumate coapte sau fierte, au valori terapeutice deosebite. Magenziul din castane combate stresul si oboseala, in timp ce vitaminele contribuie la intarirea sistemului imunitar. Proteinele din castane sunt asimilate usor de organism, iar vitamina E favorizeaza hidratarea pielii.Castanele au efecte tonice si nervoase, asigurand mineralele necesare…

Citește mai departe
Piureul din castane, un adev?rat elixir

Piureul din castane, un adevarat elixir

Piureul din castane, un adevarat elixir, este unul dintre putinele produse care, prelucrate termic, pastreaza in mare parte vitaminele fructului proaspat. Datorita aportului imens de vitamine si minerale, acesta este un tonic natural extrem de puternic. Castanul comestibil (castanul dulce) este un arbore (Castanea sativa) din familia Fagaceae, originar din sudul Europei si al Asiei…

Citește mai departe
Hrana vie pentru s?n?tate. Superalimentul care ajut? rinichii ?i sistemul circulator

Hrana vie pentru sanatate. Superalimentul care ajuta rinichii si sistemul circulator

Aceasta este incadrata in categoria superalimentelor, alaturi de semintele de in, germeni, mei, lucerna, aloe vera, orz verde, patrunjel, alge marine, stevie, floarea-soarelui, alge salbatice verzi-albastre. Quinoa este o planta care face parte din familia cerealelor. Boabele de quinoa sunt niste sfere mici, galbene si turtite, avand un diametru de la aproximativ 1,5 pana la…

Citește mai departe
Castanele sunt recomandate copiilor

Castanele sunt recomandate copiilor

Castanele comestibile si cele salbatice se culeg incepand cu sfarsitul lunii septembrie si pana la inceputul lui noiembrie. Bogate in minerale si in vitamine, ele sunt recomandate in special batranilor, copiilor si celor aflati in convalescenta. Putina lume cunoaste beneficiile consumului de castane pentru organism si faptul ca aceste fructe reusesc sa vindece numeroase afectiuni….

Citește mai departe

Remedii din plante pentru oboseala

Ghimbirul, energizant natural Cu un aroma aparte si cu un gust usor picant, ceaiul de ghimbir se numara printre cele mai bune surse de energie oferite de natura. Datorita proprietatilor vitaminizante (C, A, B2, B3, E) si mineralizante (fier, zinc, potasiu), ghimbirul alunga starea de oboseala, inclusiv cea din convalescenta. Spre deosebire de cafea, ceaiul…

Citește mai departe

Bauturile energizante contin cel putin trei E-uri

37,5 la suta dintre produse contin un numar de sase aditivi alimentari Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons a realizat in perioada iulie-august 2013 un studiu pe etichetele bauturilor racoritoare tip energizant ce se regasesc pe piata din Romania. Pe parcursul cercetarii au fost…

Citește mai departe
A f?cut primul ou p?trat! Ai mânca a?a ceva?

A facut primul ou patrat! Ai manca asa ceva?

Designerul Dominic Wilcox, 27 de ani, a folosit ingineria genetica pentru inventia sa Consumul alimentelor manipulate genetic poate provoca efecte imprevizibile pentru organismul uman, insuficient studiate, recunosc cercetatorii. Incredibil! Desi pare desprins dintr-un film SF, oul patrat exista si a fost creat in premiera de designerul Dominic Wilcox. El a facut acest lucru pentru a…

Citește mai departe
Suplimentele cu vitamina D ?i calciu - ineficiente în prevenirea fracturilor

Suplimentele cu vitamina D si calciu – ineficiente in prevenirea fracturilor

Suplimentele cu vitamina D si calciu sunt ineficiente in prevenirea fracturilor, o afectiune foarte frecventa in randul femeilor care au intrat in perioada menopauzei, potrivit unui studiu recent realizat de un grup de cercetatori americani, citat de dailymail.co.uk. Mai mult, administrarea regulata de suplimente cu vitamina D si calciu (400 UI de vit. D si…

Citește mai departe

Sanatatea din nuci

Nucile reprezinta o sursa bogata de energie si contin nutrienti, minerale, vitamine si antioxidanti care sa ne ajute in lupta cu radicalii liberi. Bogate in acizi grasi mononesaturati (poate cele mai bogate alimente in acizi grasi) , acid oleic, omega-3 acizi grasi esentiali, acidul li­no­leic, acid alfa-linolenic (ALA) si acizi arahidonic. Asta inseamna pen­tru noi…

Citește mai departe

Consumul regulat de galbenus de ou poate avea efecte negative asupra sanatatii noastre

Noi cercetari releva ca un consum regulat de galbenus de ou poate avea un impact major asupra sanatatii noastre. Specialistii cardiologi avertizeaza ca acest aliment gustos poate fi la fel de periculos ca fumatul. Oamenii de stiinta din Canada sustin ca acest aliment des consumat la micul dejun poate bloca arterele, favorizand aparitia atacurilor de…

Citește mai departe

Zece pasi pentru adoptarea unei alimentatii echilibrate

Schimbarea obiceiurilor alimentare poate parea un proces dificil, dar beneficiile sunt pe masura: intarirea sistemului imunitar, echilibru emotional, un corp suplu, cresterea performantelor la serviciu, energie si vitalitate. O alimentatie echilibrata reprezinta un factor esential in mentinerea unei stari de sanatate optime. A manca echilibrat inseamna a manca variat, chiar din toate grupele de alimente:…

Citește mai departe

150 de oameni au plecat cu bicicletele la mare, in velo-expeditia „ProSport”

Campioana olimpica la gimnastica Andreea Raducanu a dat startul, sambata, de la ora 8.00, velo-expeditiei „ProSport cu bicicleta la mare”, un eveniment dedicat impatimitilor mersului pe doua roti, organizat de ProSport. In cele doua zile de velo-expeditie (sambata si duminica) vor fi parcursi in total 280 de kilometri. Numarul de locuri a fost limitat la…

Citește mai departe

Hinduistii considerau smochinul sacru, fructele lui fiind folosite in medicina ayurvedica

Smochinele sunt fructe gustoase, aromate si suculente cu multe proprietati benefice pentru organism. Acestea au incantat simturile oamenilor din intreaga lume timp de secole. Contin o masa de seminte legate printr-o pulpa gelatinoasa. Semintele sunt comestibile si crocante cu o aroma oarecum de alune. De pilda, chinezii foloseau smochinele in prepararea supelor medicinale. Hinduistii considerau…

Citește mai departe

Studiu: Consumul de oua poate creste semnificativ sansele barbatilor de a dezvolta afectiuni ale prostatei

Studiu: Consumul de oua poate creste semnificativ sansele barbatilor de a dezvolta afectiuni ale prostatei Consumul de oua la micul dejun pare a fi o alternativa sanatoasa, dar un nou sudiu arata ca numai trei oua pe saptamana pot creste semnificativ sansele barbatilor de a dezvolta afectiuni ale prostatei. Astfel ca cei care mananca mai…

Citește mai departe

Monsanto, una din cele mai mari companii de alimente modificate genetic (OMG), a interzis alimentele MG din cantinele propriei corporatii

Se pare ca Monsanto, una din cele mai mari companii de alimente modificate genetic (OMG), a interzis alimentele MG din cantinele propriei corporatii. Aceasta companie refuza sa ofere personalului sau chiar alimentele modificate genetic pe care le promoveaza in multe tari impovarate de datorii, sub promisiunea ca aceasta varianta va salva populatia de la foamete….

Citește mai departe

    Vacante pe bicicleta

    Desi departe de trendul din strainatate, ciclismul incepe sa devina un hobby si in Romania. Asa au aparut si noi idei de afaceri: organizarea unor vacante pentru clientii biciclisti. Romanii au redescoperit placerea pedalatului. Traseele din tara noastra pentru bicicleta sunt asemanatoare celor din tarile cu traditie in ale ciclismului. Insa partea proasta este ca,…

    Citește mai departe