Alburnus Maior cere presedintelui sa isi clarifice punctul de vedere privind proiectul Rosia Montana

Asociatia Alburnus Maior ii cere presedintelui Klaus Iohannis sa isi clarifice „neintarziat” punctul de vedere privind proiectul minier de la Rosia Montana, avertizandu-l pe seful statului ca „lupta anti-coruptie (…) nu va putea fi castigata punand sub tacere afacerea Rosia Montana”. Asociatia Alburnus Maior, unul dintre principalii opozanti ai proiectului minier de la Rosia Montana,…

Citește mai departe
Alburnus Maior cere presedintelui Klaus Iohannis clarificari privind Rosia Montana

Alburnus Maior cere presedintelui Klaus Iohannis clarificari privind Rosia Montana

Scrisoare deschisa catre Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis Domnule Presedinte, Proiectul de minerit cu cianuri propus la Rosia Montana este supus ultimei tentative de resuscitare, Gabriel Resources fiind in cautare de aliati. Acest lucru nu este deloc nou, istoricul avizarii minei aratand deja ca oficiali romani de rang inalt au renuntat adesea prea usor la…

Citește mai departe
Lec?ie despre economie, ce facem cu banii ? Aurul (este refugiul) prostilor ?

Simpozion stiintific sub egida Universitatii din Bucuresti, sponsorizat de RMGC si Eldorado Gold

Simpozionului stiintific Odiseea Resurselor Minerale, care se va desfasura sub egida Universitatii din Bucuresti, este sponsorizat de catre cele mai controversate companii din industria extractiva: Rosia Montana Gold Corporation, Samax Romania, Deva Gold, Eldorado Gold Corporation si Prospectiuni SA, atrage atentia Alburnus Maior, adresand in acest sens o scrisoare deschisa rectoratului Universitatii. Iata mai jos…

Citește mai departe
România ?i Canada, schimb de inforama?ii pe tema impactului de mediu al proiectelor miniere

Pe 25 mai sanctionam cianuristii!

Campania Salvati Rosia Montana isi incurajeaza sustinatorii sa ia parte activ in evaluarea candidatilor inscrisi pentru alegerile europarlamentare, iar pe 25 mai sa isi exercite dreptul democratic la vot. Evaluarea candidatilor este centralizata prin paginawww.europarlamentare.rosiamontana.org (lansata la inceputul lunii mai) si reprezinta un indicator de pozitionare a acestora in ceea ce priveste exploatarea la suprafata cu…

Citește mai departe
S-a reaprins disputa pentru Ro?ia Montan?

S-a reaprins disputa pentru Rosia Montana

ONG-urile sustin ca avizul de mediu pentru noul PUZ a fost anulat de Tribunalul Covasna * RMGC: „Am facut recurs si am suspendat aplicarea hotararii” Decizia Agentiei Regionale pentru Protectia Mediului Sibiu (ARPM) de emitere a avizului de mediu pentru Planul de urbanism zonal modificat (PUZ) destinat zonei de dezvoltare industriala a Rosia Montana Gold…

Citește mai departe

Sediul Minvest Deva – „ocupat” de activistii anti-minerit cu cianura

Protest-pe-cladirea-MINVEST-Rosia-Montana-(13)Noua activisti de mediu au urcat, ieri dimineata, pe cladirea Minvest din Deva, pentru a protesta impotriva mineritului cu cianuri. Acestia au folosit scara de incendiu pentru a ajunge pe imobil. Dupa cinci ore de protest, negociatorii jandarmi au reusit sa-i convinga pe protestatari sa coboare de pe cladire si le-au aplicat amenzi in valoare…

Citește mai departe

Autoritatile de mediu trateaza cu delasare cazul Certej

In iulie 2012, Agentia Regionala de Protectia Mediului a eliberat acordul de mediu pentru proiectul de minerit cu cianuri de la Certej, Hunedoara. Prin detaliile sale – impactul devastator asupra mediului, vicii de legalitate, reteaua de actionari, respectiv companiile detinatoare, proiectul de exploatare de la Certej seaseamana celui propus la Rosia Montana, atragand de-a lungul…

Citește mai departe

UDMR era pana nu demult contra cianurilor

Vice-le verzilor din Romania aminteste ca UDMR era contra mineritului cu cianuri la Rosia Montana. Prezent si el in Pasajul Vulturul Negru, vicepresedintele national al Miscarii Verzilor, Cezar Maroti, a amintit ca prin protest s-a dorit atentionarea UDMR ca greseste raliindu-se cu PDL in ideea sprijinirii companiei canadiane Gold Corporation. Astfel, Gold Corporation, controlata de…

Citește mai departe

Mostenirea sovietica inrautateste impactul schimbarii climatice asupra estului Europei, potrivit BM

Neglijenta fata de problemele mediului, mostenita din timpul Uniunii Sovietice, face ca tarile din estul Europei si Asia Centrala sa fie mai vulnerabile decat se credea la schimbarea climatica, arata un raport al Bancii Mondiale dat publicitatii marti si citat de Reuters. La doua decenii de la caderea Zidului Berlinului, raportul arata ca regiunea se…

Citește mai departe