Greenpeace critică folosirea OMG-urilor ca produse alimentare

Prof. univ. dr. Petruta Cornea despre dezinformarea cu privire la OMG-uri

Prof. univ. dr. Petruta Cornea, Presedinte al Comisiei de Biosecuritate din Cadrul Ministerului Mediului, a discutat in cadrul unui interviu acordat HotNews.ro despre organismele modificate genetic si despre organizatiile „verzi” care incearca sa dezinformeze publicul aducand argumente trunchiate sau invalide din punct de vedere stiintific. Reprezinta OMG-urile un pericol pentru consumul uman, animal sau pentru…

Citește mai departe

Masinile viitorului ar putea fi alimentate cu benzina produsa de bacterii!

O echipa stiintifica din Coreea de Sud afirma ca poate „reprograma” microorganismele pentru a produce carburant de cea mai buna calitate. Bacteriile din familia Escherichia Coli isi au salasul in intestinele animalelor cu sange cald. Cercetatorii sud-coreeni spun ca acestea pot deveni o sursa, practic inepuizabila, de benzina. In starea lor naturala, bacteriile nu produc…

Citește mai departe

Consilierul sef pe probleme stiintifice al UE sprijina revizuirea raportului care condamna OMG

Studiile care leaga culturile modificate genetic de efectele negative asupra mediului sau a sanatatii animalelor se bazeaza pe „stiinta controversata”, conform unui raport recent al Consiliului Consultativ European al Academiilor de Stiinte (CCEAS), care a primit sprijin si din partea consilierului sef pe probleme stiintifice al UE, Anne Glover. Studiile care leaga culturile modificate genetic…

Citește mai departe
Noi proiecte de biodiversitate finantate din fonduri europene

Cluj: Clubul Ecologic Transilvania organizeaza evenimentul intitulat Cultiva diversitatea, la Targul Verde

Clubul Ecologic Transilvania organizeaza la ‘Targul Verde’, care se va desfasura la Complexul comercial ‘Cora’ din Cluj-Napoca, incepand de vineri, 30 noiembrie, pana duminica, evenimentul intitulat ‘Cultiva biodiversitatea’, cu participarea unor mici producatori agricoli din toata tara, care cultiva soiuri autohtone de legume si cereale si folosesc metode traditionale in munca pamantului si pentru obtinerea…

Citește mai departe

Numarul copiilor bolnavi de cancer a crescut in spitalele romanesti

Numarul copiilor bolnavi de cancer a crescut in spitalele romanesti, au observat medicii. In Romania nu exista statistici care sa confirme acest lucru, pentru ca nu avem Registrul National de Cancer, precum in Statele Unite. Doctorul Dorin Bleahu, sef sectie Pediatrie Fundeni, marturiseste: „In cadrul clinicii noastre, a crescut numarul copiilor bolnavi de cancer. Ca…

Citește mai departe

Ovidiu Portariuc: Am strans 20.000 de semnaturi pentru declararea Botosaniului zona fara OMG

Vicepresedintele PSD, Ovidiu Portariuc, va cere primarului de Botosani, Catalin Flutur, sa declare municipiul zona fara organisme modificate genetic (OMG). El a strans, in ultimele doua saptamani, 20.000 de semnaturi pentru transformarea Botosaniului in zona fara OMG. Initial, Portariuc a anuntat ca va aduna, in cadrul campaniei sale, doar 5.000 de semnaturi, insa cifra a…

Citește mai departe

Romania, una din cele 5 tari care autorizeaza culturile modificate genetic

Romania este una din cele cinci tari care fac parte din Uniunea Europeana si autorizeaza deja culturile transgenice, in conditiile in care, la cererea mai multor guverne europene, UE intentioneaza sa dea drept de veto fiecarei tari in parte in privinta organismelor modificate genetic 80% din totalul suprafetei cultivate cu transgenice, din Europa, se afla…

Citește mai departe

Bacteria E. coli va fi folosita in viitor pentru productia de biodisel

Bacteria care provoaca cele mai multe cazuri de toxiinfectie alimentara ar putea fi intr-o zi responsabila pentru productia de combustibil. Oamenii de stiinta au manipulat genele bacteriei Escherichia coli, o bacterie foarte raspandita in natura, pentru ca aceasta sa consume vegetatie, rezultatul fiind combustibil diesel si alte hidrocarburi. E. coli este foarte populara printre geneticieni…

Citește mai departe

Drept la replica: Organisme modificate genetic

Acest material este un drept la replica privitor informatiile postate la „REALITATEA.NET va prezinta conspiratii celebre – Episodul 34: Organismele modificate genetic” si in beneficiul cititorilor, la solicitarea Asociatiei Profesionale AgroBiotechRom. De peste un deceniu, in Romania se duce o campanie de manipulare ce loveste interesul unor producatori locali si interesul national. Scopul acestei campanii…

Citește mai departe

Ecologistii din judetul Cluj cer interzicerea cultivarii de cartofi mutanti

Comisia Europeana a autorizat cultivarea unui cartof modificat genetic care contine o gena rezistenta la antibiotice. Ecologistii clujeni cer interdictia cultivarii acesti cartof pentru uz alimentar. Ei spun ca acesta a fost creat initial pentru a produce mai mult amidon care sa fie folosit la fabricarea textilelor, a hartiei si a cimentului. Specialistii Centrului de…

Citește mai departe

Becurile cu descarcare in gaze sunt un pericol?

De ce scriu despre becurile ecologice? Uniunea Europeana impune ca toata lumea sa foloseasca in exclusivitate aceste becuri. Tari importante din Europa au trecut masiv la producerea acestora. De ce nu specifica nimeni, nici macar ecologii, despre efectele nocive ale acestor becuri? Ba mai mult, site-urile ecologice abunda cu publicitate agresiva in favoarea utilizarii becurilor…

Citește mai departe

Hrana de tip fast-food favorizeaza aparitia Alzheimerului

Un regimul bogat in zaharuri si colesterol, tipic hranei de tip fast-food, ar putea favoriza aparitia maladiei Alzheimer, cel putin asta sustine un studiu al Institutului de Cercetare Karolinska din Stockholm, dat publicitatii vineri si citat de France Presse. TOTUL E IN CREIER. Cercetatorii au studiat comportamentul unor soareci modificati genetic, dupa ce le-au administrat…

Citește mai departe

Deseuri toxice, curatate de plante modificate genetic

Ierburile si copacii modificati genetic ar putea sa curete suprafetele contaminate cu deseuri toxice si chiar materiale explozive. Cercetatorii americani au creat o specie de plop care inlatura pana la 91 la suta din tricloretilenul infiltrat in apa din subsol, in timp ce alte plante fara modificari genetice reusesc sa produca enzime care neutralizeaza cam trei la suta din suprafetele poluate.

Citește mai departe