RABO: Cum poate fi scazut consumul de energie al cladirilor?

Noi prevederi pentru reducerea consumului de energie al cladirilor

La propunerea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), Guvernul a aprobat, in cadrul sedintei din data de 27 ianuarie 2016, Ordonanta pentru modificarea si completarea Legii nr. 372/2005 privind performanta energetica a cladirilor, republicata, potrivit unui comunicat al MDRAP, dat publicitatii vineri, 29 ianuarie 2016. Vasile Dincu, viceprim-ministru: „Am propus colegilor din Guvern o…

Citește mai departe

PATRES: O treime din producatorii de energie regenerabila, in pragul insolventei

PATRES – Organizatia Patronala a Producatorilor de Energie din Surse Regenerabile din Romania a dezbatut, la intalnirea anuala, schimbarile legislative din domeniul energiei regenerabile. In opinia investitorilor, din modificarile legislative necoordonate cu nevoile pietei va rezulta intrarea in insolventa a circa o treime din producatorii de energie din surse regenerabile, mai ales ca nivelul finantarilor…

Citește mai departe
Obama a discutat cu Putin probleme legate de Ucraina, Iran si Siria

Peste 230 de firme care exploateaza lemn si 18 ocoale silvice vor utiliza “Radarul padurii”

Peste 230 de firme si 18 ocoale silvice din judet au solicitat Inspectiei Silvice si de Vanatoare Bistrita conturi in vederea utilizarii aplicatiei ,,Wood Tracking” care face parte din sistemul de monitorizare a operatorilor care introduc pe piata lemn si produse din lemn, “Radarul padurii”, instituit de Doina Pana. Inspectorul sef Daniel Pop de la…

Citește mai departe
Emil Morariu, investitor in energie verde: Stau calare pe certificate verzi pe care nu le pot vinde. Am mil. euro blocate

Emil Morariu, investitor in energie verde: Stau calare pe certificate verzi pe care nu le pot vinde. Am mil. euro blocate

Investitorii in energie verde intampina mari probleme dupa schimbarile legislative in domeniu. Emil Morariu (foto), unul dintre fostii actionari Bere Mures, care a investit 25-30 mil. euro, alaturi de Virgil Mailat si ginerii sai, in parcuri eoliene a povestit intr-un interviu acordat wall-street.ro cum arata acum investitiile pe care le-a realizat dupa exitul de la Bere Mures…

Citește mai departe
Trei parcuri solare au fost anun?ate c? urmeaz? s? se construiasc? la Târn?veni, dar nu s-au f?cut

Autoritatile au cerut la Bruxelles ca marea industrie sa fie exceptata de 85% din certificatele verzi

Guvernul pregateste o surpriza de proportii tuturor consumatorilor de energie in acest an. Potrivit unor surse din piata, autoritatile noastre ar fi trimis la Bruxelles o solicitare ca marii consumatori de energie din tara noastra sa fie scutiti de 85% din certificatele verzi pe care trebuie sa le plateasca. Surpriza este atat de mare incat,…

Citește mai departe

„Taxa pe stalp” a inghetat investitia de 100 mil. euro in cel mai mare parc fotovoltaic din Romania

Aparitia „taxei pe stalp” si „numeroasele modificari legislative” au dus la „inghetarea” investitiilor de 100 milioane euro in cel mai mare parc fotovoltaic din Romania, situat langa Sebis, unde un dezvoltator spaniol anuntase un parc pe 200 hectare, fiind montate insa panouri doar pe 44 de hectare, informeaza Mediafax. Reprezentantii firmei dezvoltatoare, dar si ai…

Citește mai departe

Termocentrala Turceni: Autorizatia de mediu, prelungita pana in 2024

Activitatea in cadrul Termocentralei de la Turceni este asigurata pentru urmatorii 10 ani. Agentia Pentru Protectia Mediului (APM) Gorj a emis zilele acestea o noua autorizatie de mediu care va fi valabila in urmatorul deceniu sau pana la noi modificari legislative de mediu privind functionarea termocentralelor. Organele emitente au considerat ca unitatea se conformeaza normelor…

Citește mai departe

Anul trecut, energia verde a primit subventii de un miliard de euro

Amanarea tranzactionarii certificatelor ne-a scutit de doar 100 milioane de euro Consumatorii de energie din tara noastra (populatia si companiile) au platit, anul trecut, aproximativ 525 de milioane de euro pentru certificatele verzi emise producatorilor de energie eoliana, solara, hidro si biomasa. Conform estimarilor din piata de energie, ordonanta de guvern care amana tranzactionarea unei…

Citește mai departe

Certificatele de performanta energetica, obligatorii pentru clasificarea unitatilor turistice

Certificatele de performanta energetica ar putea deveni obligatorii, asa cum se intampla de cativa ani in tarile Uniunii Europene, si pentru obtinerea si vizarea, la trei ani, a certificatelor de clasificare, a licentelor si a brevetelor turistice, de care au nevoie operatorii din turism pentru a functiona. In prezent, cadrul legislativ care reglementeaza clasificarea unitatilor…

Citește mai departe

Lucia Varga, ministrul Apelor si Padurilor, vrea sa le dea arme padurarilor

Ministrul delegat pentru Ape si Paduri, Lucia Varga, afirma ca „Romsilva e ca un organism bolnav” si ca ii va da „parghii” sa se revigoreze, intre care un pachet legislativ privind statutul personalului silvic – care sa beneficieze „de uniforme, salarii decente, chiar portarma”- si incompatibilitati. Ministrul Lucia Varga a declarat, joi, intr-o conferinta de…

Citește mai departe

Ministrul delegat Lucia-Ana Varga: Prioritatea zero a mandatului meu este sa fac ordine in paduri

Marti, s-a desfasurat la Departamentul pentru Ape, Paduri si Piscicultura o conferinta de presa in care s-a prezentat starea padurilor din Romania, si principalele modificari legislative propuse pentru a reglementa acest domeniu, si pentru a asigura o gestionare durabila a padurii. La preluarea mandatului, ministru delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura, Lucia-Ana Varga, a realizat…

Citește mai departe

Silvicultorii suceveni cer modificari legislative pentru a putea onora solicitarile de retrocedare a padurilor

4.041 de hectare de padure ar trebui retrocedate conform hotararilor judecatoresti ori a deciziilor Comisiei Judetene de fond Funciar. Desi exista peste 207.000 de hectare de padure proprietate publica a statului, nu se pot face improprietariri in aceste amplasamente pentru ca nu exista cadru legal. „Trebuie identificate amplasamente pentru cele 4.041 de hectare de padure…

Citește mai departe

MMP: Modificari legislative privind accesarea fondurilor UE

Marti, 9 august a.c., ministrul Mediului si Padurilor, László Borbély, a participat la o reuniune cu tema „Programul Operational Sectorial Mediu – progres in implementare 2010-2011”. Evenimentul – organizat de Ministerul Mediului si Padurilor (MMP), prin AM POS Mediu – a avut ca scop comunicarea, catre beneficiari, a modificarilor legislative care au aparut ca urmare…

Citește mai departe
Profituri uriase din afaceri cu lemn

Profituri uriase din afaceri cu lemn

Directorul general al Regiei Nationale a Padurilor (RNP) Romsilva, Valerian Solovastru, impreuna cu directorul Directiei Economice, Gabriela Gatu, au efectuat o vizita de lucru in judetul Neamt. Conducerea RNP a prezentat cateva date privind situatia economica a regiei si problemele cu care se confrunta Romsilva, in principal pe partea de procese privind retrocedarile de paduri….

Citește mai departe

Propunere legislativa: Eutanasierea cainilor va fi permisa. Esti de acord?

Prefectul Capitalei, Mihai Atanasoaei, a declarat, marti, ca a trimis Camerei Deputatilor propunerile de modificare a legii cainilor fara stapan, printre acestea fiind si posibilitatea eutanasierii atat a cainilor grav bolnavi, a celor agresivi, cat si a celor care nu sunt adoptati in sapte zile. „Am trimis Camerei Deputatilor propunerile de modificare a legislatiei pentru…

Citește mai departe

Deputatii discuta legile de conservare a Deltei

Conducerea Camerei Deputatilor a aprobat cererea Sulfinei Barbu privind deplasarea Comisiei de administratie publica si mediu la Tulcea, in vederea reluarii discutiilor cu administratia locala privind implicatiile noilor modificari legislative ce au impact si asupra Biosferei Delta Dunarii. Potrivit acesteia, „toate cheltuielile legate de transport si de cazare vor fi suportate din bugetul propriu al…

Citește mai departe

Sanctiuni dure pentru braconaj

Masurile europene impotriva pescuitului ilegal se vor aplica si in Romania, desi conditiile tehnice actuale sunt improprii. Penalitatile pentru pescuitul ilegal se inaspresc. Comisia Europeana considera ca sistemul actual este ineficient si propune un nou regulament. Pescuitul ilegal nu prea le da de furca autoritatilor, deoarece dupa cum declara Adrian Ionascu, purtatorul de cuvant al…

Citește mai departe

Poluarea mediului marin va fi sanctionata dur in Romania

Alinierea legislatiei autohtone din domeniul transporturilor navale la Directivele si Regulamentele Europene care va intra in vigoare in mai putin de o luna in ceea ce priveste contraventiile din acest domeniu a inasprit sau chiar a introdus sanctiuni noi pentru navele de orice nationalitate care se afla in apele teritoriale ale Romaniei, a aratat Valentin Serbanescu, directorul general al Autoritatii Navale Romane.

Citește mai departe