Raport: Pesticidele din hrana bebelusilor: morcovi, caise, patrunjel cu ciprodinil, clorpirifos, carbendazim

Nivelul de pesticide in legume, fructe si cereale produse la noi creste, fara a depasi, totusi, cotele maximum admise, arata un raport al Laboratorului pentru Controlul Reziduurilor de Pesticide, realizat in baza unui regulament european. Cazul bebelusilor grav bolnavi din judetul Arges a ridicat, pentru putin timp, semne de intrebare asupra calitatii unor fructe consumate…

Citește mai departe

Leacul pentru bolile autoimune: Alimentatia sanatoasa

Oferiti mai multa atentie calitatii alimentelor Poliartrita reumatoida este una din cele mai frecvente boli autoinfla­ma­to­rii, care ataca, cel mai adesea, arti­cu­latiile. Ca majoritatea bolilor auto­infla­matorii, cauza exacta nu se cu­noaste. Ceea ce se stie este ca sistemul imuni­tar, care are capacitatea de a recunoaste toate celu­lele propriului corp, „pierde” aceasta capacitate si nu isi…

Citește mai departe

Cum sa vopsesti ouale natural

In mod traditional, gospodinele vopsesc ouale in Joia Mare. Daca vrei sa nu mai apelezi la vopselurile din comert, iata cateva trucuri care te poti ajuta sa dai culoare oualor de Pasti. Pentru auriu: o mana de foi de ceapa Pentru galben: doua linguri de turmeric si o mana de coaja de la morcovi Pentru…

Citește mai departe
Sfecla roşie, de ajutor în leucemie

Sfecla rosie, de ajutor in leucemie

Sfecla este originara din bazinul Mediteranei si din vestul Asiei, iar astazi este raspandita pe toate continentele. Apreciata, in special in Europa, pentru calitatile sale nutritive si terapeutice exceptionale, ea este folosita in alimentatie de peste 2.000 de ani si reprezinta in primul rand un tonic pentru organism. Este o sursa naturala de zahar si…

Citește mai departe

Organizatia Mondiala a Sanatatii: Nu trebuie sa fim vegetarieni, dar trebuie sa fim aproape vegetarieni

Expertul Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) Joao Breda a declarat, miercuri, la conferinta Mediafax dedicata „Cosului National de Alimentatie Sanatoasa”, ca dieta zilnica trebuie sa contina in proportie de 70 – 80% alimente de origine vegetala si numai 60 de grame de carne. „Alimentele de origine vegetala trebuie sa aiba partea cea mai mare in…

Citește mai departe

Ecoruralis: Seminte traditionale distribuite gratuit taranilor si gradinarilor

Semintele vechi traditionale, vechea germoplasma a populatiilor locale romanesti, formate sub influenta selectiei naturale, sunt o mostenire foarte pretioasa, o avutie pe cale de disparitie. Asociatia Eco Ruralis a lansat cu acest prilej Catalogul de Seminte Traditionale editia a III-a prin care distribuie gratuit taranilor si gradinarilor 108 varietati de seminte traditionale. Rosii, ardei, castraveti,…

Citește mai departe

Verdeturile sunt o bomba vitaminizanta, cu beneficii excelente pentru sanatate si silueta. Dieta verde, o metoda eficienta de ardere a grasimilor

Leurda, stevia, spanacul, salata verde, urzicile sunt doar cateva dintre verdeturile de sezon cu beneficii extraordinare pentru sanatate, in compozitia acestora regasindu-se o multime de vitamine si minerale, printre care vitaminele A, B2, K si C, sulf, ulei eteric, saruri minerale de calciu, fier, fosfor, magneziu, potasiu, sodiu, cupru si adenozina, o substanta care reduce…

Citește mai departe
Sfecla ro?ie are nenum?rate beneficii pentru organism

Sfecla rosie invinge anemia

Sfecla rosie este un adevarat izvor de sanatate si de vitalitate, furnizand organismului numeroase vitamine si minerale, printre care: vitaminele A, C, B6, B9, calciu, fier, magneziu, fosfor, zinc, mangan sau potasiu. Aceasta isi pastreaza toate proprietatile chiar si in urma procesului de fierbere. Buna impotriva oboselii accentuate Sfecla rosie e excelenta contra anemiei si…

Citește mai departe
7 secrete pentru cultivarea legumelor in balcon

Cate familii din Timisoara s-au abonat la cosuri cu legume ecologice?

Timisorenii dornici sa consume legume proaspete, cultivate fara chimicale, s-au grupat intr-o asociatie care sprijina micii producatori agricoli. Acestia din urma au avantajul ca au asigurata piata de desfacere, iar clientii sunt siguri ca pun pe masa hrana de calitate. Se prezinta, cu mandrie, ca “Asatieni” – de la numele asociatiei ASAT – adica facand…

Citește mai departe
Cercet?torii sus?in c? în viitor vor putea fi cultivate plante alimentare pe Lun? ?i Marte

    Cercetatorii sustin ca in viitor vor putea fi cultivate plante alimentare pe Luna si Marte

    Solul planetei Marte permite cultivarea a diferite specii de plante, inclusiv alimentare, afirma Wieger Wamelink de la Institutul de cercetare Alterra al Universitatii Wageningen din Olanda, transmite joi Xinhua, potrivit Agerpres. Cercetatorii sustin ca in viitor vor putea fi cultivate plante alimentare pe Luna si Marte Cercetatorii au incercat sa stabileasca daca este posibila cresterea…

    Citește mai departe
    Efectele secundare ale unor legume

    Efectele secundare ale unor legume

    Consumul de legume este benefic pentru organismul nostru, nimeni nu poate nega acest lucru. Am fost invatati de cand eram mici sa mancam legume si ni s-a spus despre efectele pozitive ale acestora. Cu toate acestea, consumul anumitor vegetale poate avea efecte secundare ciudate. Legume precum cartofii, sfecla, rosiile, sparanghelul sau dovlecelul pot schimba culoarea…

    Citește mai departe

    Detoxifiere cu sucuri naturale

    Un ghid bun de pastrat si consultat in fiecare anotimp! Sucurile din fructe, legume si zarzavaturi sunt adevarate concentrate de vitamine, fermenti, substante minerale, oligoelemente si acizi organici. De aceea, sunt recomandate de medici in boli grave si, nu o data, curele cu sucuri naturale au salvat vieti. Adeptii stilului de viata naturist insista asupra…

    Citește mai departe

    Sfecla rosie, arma secreta in lupta impotriva cancerului

    Sfecla rosie este unul dintre cei mai puternici antioxidanti naturali, vindeca anemia, curata sangele, previne si combate leucemia, dar si alte tipuri de cancer, scade tensiunea arteriala, este un adevarat energizant natural si detoxifica ficatul. Iata doar cateva dintre efectele miraculoase ale uneia dintre cele mai banale legume: sfecla rosie. Practic, atunci cand vorbim de…

    Citește mai departe

    Top 10 boli cauzate de deficiente de vitamine in corp

    Pana nu demult nu se cunosteau repercusiunile lipsei de vitaminein organism. Desi se banuia inca din epoca renascentista ca exista substante care asigura starea de sanatate optima, abia in epoca moderna s-a determinat cu exactitate rolul fiecarei vitamine in parte. Multi cercetatori au primit Premiul Nobel pentru identificarea vitaminelor care au permis milioanelor de oameni sa-si…

    Citește mai departe