Autoritatile pregatesc o noua taxa in agricultura

Autoritatile pregatesc o noua taxa in agricultura. Fiecare produs folosit pentru a proteja culturile ar putea fi impozitat suplimentar cu 2%, potrivit unei ordonante a Ministerului Mediului. Taxa ar trebui platita de companiile producatoare de pesticide, insa si fermierii vor fi afectati pentru ca vor cumpara la randul lor produse mai scumpe. Iar acest lucru…

Citește mai departe

Care sunt fructele si legumele cu cele mai multe pesticide. Cum ne ferim de otravurile de la piata sau supermarket

Medicii nutritionisti si agricultorii autohtoni concorda in principiul „cu cat mai mare, cu atat mai prost”, atunci cand trebuie sa ne alegem legumele si fructele de la tarabele din piata sau de la standurile din supermarket. Se refera la dimensiunile considerabil mai mari fata de standardele din urma cu 15-20 de ani. O boaba de…

Citește mai departe

Cum ne vor ajuta ciupercile sa salvam lumea

Ne pot apara de atacuri cu arme biologice. Pot curata apele si solul de petrol si alte substante chimice periculoase, pot ajuta chiar la decontaminarea solului poluat radioactiv. Sunt sursa unor medicamente cu efecte remarcabile si a mii de potentiale leacuri inca necunoscute, pentru multele boli ale omenirii. Ciupercile – aceste forme de viata stranii…

Citește mai departe

Elimina sursele de poluare ale aerului din casa

Structura optima a aerului respirabil trebuie sa prezinte o anumita compozitie, umiditate, temperatura, viteza si rata de schimb. Alterarea acestora, cunoscuta sub denumirea de poluare, genereaza un aer impropriu pentru o respiratie sanatoasa si un confort necorespunzator. Care sunt amenintarile si ce poate fi facut? Poluarea interioara se accen­tueaza si prin ema­natiile emise de materialele…

Citește mai departe

Suplimente alimentare cu bacterii „bune“ regleaza functiile sistemului imunitar si ne feresc de alergii

Consumul zilnic a 100-150 de grame de iaurt natural sau administrarea in fiecare zi a unor suplimente alimentare cu bacterii „bune“ regleaza functiile sistemului imunitar. In sistemul nostru digestiv exista bacterii „bune” si „rele”, in proportia ideala de 85% (bacterii „bune”) la 15% (bacterii „rele”). Dezechilibrul dintre aceste doua categorii duce la scaderea imunitatii si…

Citește mai departe

Nota 3 pentru ouale stresate

3A inseamna ca ouale provin de la gaini crescute in baterii, iar cu un singur A sunt marcate ouale provenite de la ferme. Toate sunt comestibile, dar cele ecologice sunt mai gustoase. In momentul de fata exista o clasificare a oualor care corespunde cerintelor Uniunii Europene, clasificare facuta in functie de modalitatea de crestere a…

Citește mai departe

Mancare preparata cu produse expirate de doi ani

Miros de mucegai in camere, produse insuficiente si mancare facuta cu alimente expirate chiar si de doi ani au fost principalele nereguli gasite de inspectorii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului (ANPC) la un control facut recent. Au fost verificate unitatile de cazare turistica si produsele alimentare specifice Sarbatorii Pascale. „Recomand turistilor sa acorde atentie spatiilor…

Citește mai departe

Carnati cu mucegai. ANPC a retras de pe piata 11 tone de produse alimentare

In urma verificarilor efectuate in luna august, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului a oprit temporar de la comercializare 60 tone de alimente si au retras definitiv de la vanzare 11 tone de produse alimentare care erau improprii consumului uman. Au fost acordate 988 de amenzi contraventionale pentru incalcarea reglementarilor privind protectia consumatorului, insumand 3.530.400 de…

Citește mai departe

Mucegaiurile de interior, un pericol pentru sanatate

Conform unui studiu publicat de Academia Americana de Medicina a Mediului (American Academy of Environmental Medicine – AAEM), in ultimii ani, atentia publicului s-a concentrat tot mai mult asupra efectelor adverse ale mucegaiului de interior. Ciupercile (sau mucegaiurile) sunt omniprezente atat in mediul interior, cat si in cel exterior. Mucegaiurile sunt frecvent raspandite pe calea…

Citește mai departe

Calitatea mediului interior si eficienta energetica a cladirilor

Consideram util sa amintim ca principalul rol al unei cladiri este de a asigura ocupantilor un mediu sanatos, placut si confortabil, cat mai putin dependent de conditiile exterioare, in special meteorologice si acustice. Exigentele actuale referitoare la acest aspect, sunt mult mai restrictive decat cele acceptate in perioade istorice anterioare datorita modificarilor survenite in natura…

Citește mai departe

De ce sa aerisim cu recuperare de caldura?

Aerul curat este important pentru ca oamenii sa beneficieze de confort in incaperi inchise. Acesta este o premisa esentiala pentru sanatate si confort si totodata pentru pastrarea substantei cladirilor. In decursul anilor, constructiile au fost tot mai bine izolate pentru a evita pierderile de caldura. Noile norme de eficienta energetica impun tehnici de constructie care…

Citește mai departe