Salvati Muntele – „Ultima Resursa” a Romaniei a ajuns in Muntii Vrancei

Salvati Muntele – „Ultima Resursa” a Romaniei a ajuns in Muntii Vrancei

Astazi, 26 august a.c, cei doi tineri cercetasi din municipiul Dej, Galbeaza Gabriel si Marton Adrian, membrii ai Organizatiei Nationale „Cercetasii Romaniei” – filiala Dej, care si-au propus ca in perioada 26 iulie – 15 septembrie 2014 sa strabata Carpatii Occidentali, Carpatii Meridionali si Carpatii Orientali, au fost intampinati de jandarmii montani pe Varful Lacauti…

Citește mai departe

Satele turistice Lepsa si Gresu din judetul Vrancea sunt sufocate de gunoaie, autoritatile nu fac fata

Desi primaria are un contract cu o firma de salubritate, punctele de colectare sunt acoperite de deseuri Satele turistice din muntii Vrancei sunt luate cu asalt de turisti in special la sfarsitul saptamanii, iar in urma acestora raman foarte multe gunoaie Satele turistice Lepsa si Gresu din comuna Tulnici sunt sufocate de gunoaie, deoarece autoritatile…

Citește mai departe

Pe urmele ursilor, lupilor si risilor din muntii Vrancei

In cadrul unui proiect de promovare a faunei din judet, demarat luna trecuta, se va realiza prima poteca tematica din Parcul Natural Putna Asociatia pentru Conservarea Diversitatii Biologice, in parteneriat cu Administratia Parcului Natural Putna-Vrancea si Agentia de Protectie a Mediului Vrancea, semnaleaza initierea proiectului “Pe urmele carnivorelor mari din rezervatia naturala Cheile Tisitei”– proiect…

Citește mai departe

Urmatorul cutremur: intre 2010 si 2014

Avertizarea primarului Capitalei, Sorin Oprescu, potrivit careia anul acesta ne va lovi un mare cutremur cu epicentrul in Vrancea a pus Romania pe jar. Prognoza unor cercetatori americani este foarte sumbra, estimand un numar de 500.000 de victime. Specialistii romani nuanteaza insa lucrurile. Cele mai credibile studii americane despre dezastrele naturale si posibilitatea de a…

Citește mai departe

Capra neagra

Acum aproape doua milioane de ani, in perioadele glaciare ale cuaternarului, pe vremea mamutilor si a rinocerilor lanosi, clima era chiar pe gustul ei. Insa topirea ghetarilor si incalzirea climei nu au speriat-o, capra neagra (Rupicapra rupicapra) retragandu-se pe inaltimile alpine ale Eurasiei si castigand titlul de „cel mai batran” mamifer din tara noastra. In…

Citește mai departe

Americanii umbla dupa capre negre

Zeci de vanatori americani, francezi si germani au batut in aceasta toamna potecile din Muntii Vrancei, in cautarea caprelor negre Acestea se gasesc mai ales in Rezervatia Cheile Tisitei, iar pentru vanarea lor este nevoie de un permis special. In plus, orice trofeu se plateste cu bani grei. Potrivit Directiei Silvice, pana acum au cazut…

Citește mai departe