Nanotehnologia ar putea transforma arbustii in generatoare masive de energie

Nanotehnologia ar putea transforma arbustii in generatoare masive de energie sau in senzori pentru explozibili. Plantele sunt foarte valoroase: sunt folosite in alimentatie, sunt transformate in carburanti, emit oxigenul in aer si, datorita frumusetii lor, au rol decorativ. In prezent, o echipa de cercetatori de la MIT si-a propus sa intensifice utilitatea plantelor prin adaugarea…

Citește mai departe
Memorie biologica: Poate schimba frica parintilor ADN-ul copiilor?

Rasa umana, in pericol?

Cele mai mari amenintari pentru omenire nu sunt reprezentate de razboaie nucleare sau de catastrofe naturale, ci de propriile noastre experimente stiintifice. Asadar, este posibil ca omenirea sa dispara pe propria-i mana, dupa ce a supravietuit unor fenomene extreme vreme indelungata. O echipa internationala de oameni de stiinta, matematicieni si filosofi de la Institutul pentru…

Citește mai departe

Razboiul geofizic – Tehnici de modificare a mediului inconjurator in scopuri militare

General (r) Emil Strainu Clima poate constitui, daca este bine cunoscuta si dirijata, o arma care poate oferi suprematia pe orice teatre de actiuni militare. In momentul de fata, cand degradarea ecosistemelor Terrei are loc intr-un ritm galopant din cauza activitatilor umane sau a accidentelor si hazardelor (naturale si antropogene), si-a facut aparitia un nou…

Citește mai departe

Ambalajul – partea cea mai importanta a cumparaturilor pe care le faceti?

Investitorii si clientii incep sa realizeze avantajele prezente in ambalarea ecologica ce reduce procentul de alterare al alimentelor, economiseste materia prima si creste posibilitatea de reciclare, spunea un grup de experti la cel de-al XXII-lea forum Cleantech din Copenhaga. Criza economica a reinnoit accentul pus in sectorul eficientei energetice datorita capacitatii acesteia de a reduce…

Citește mai departe