In 2016 s-a inregistrat cea mai calda luna ianuarie din istoria masuratorilor meteorologice

Luna ianuarie a acestui an a fost cea mai calda luna de inceput de an de pe Terra de la sfarsitul secolului al XlX-lea de cand se fac inregistrari ale temperaturilor, a informat miercuri agentia americana National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA), citata de agentia France Presse (AFP). In general, temperatura medie la suprafata oceanelor…

Citește mai departe
Studiu: Omul, partial vinovat de intensificarea valurilor de caldura din 2013

Studiu: Omul, partial vinovat de intensificarea valurilor de caldura din 2013

Legatura dintre incalzirea globala cauzata de activitatile umane si cele cinci valuri de canicula din 2013 a fost evidentiata pentru prima data de oamenii de stiinta intr-un raport oficial care nu afirma insa ca oamenii sunt vinovati de producerea tuturor evenimentelor meteorologice extreme. Climatologii nu au putut sa stabileasca, de exemplu, influenta umana in declansarea…

Citește mai departe

Cercetatorii au creat o retea wi-fi subacvatica, pentru a rezolva problemele de mediu ale oceanelor

Testele pentru o retea „wi-fi subacvatica” realizate de o echipa de cercetatori americani intr-un lac din apropiere de Buffalo, New York, cu scopul de a crea un standard comun, pot reprezenta solutia pentru colectarea facila a datelor din oceane, pentru detectarea si rezolvarea problemele de mediu. Cercetatorii au testat o retea „wi-fi subacvatica” intr-un lac…

Citește mai departe

Temperaturile medii din lunile de vara vor creste constant in urmatoarele decenii din cauza incalzirii globale

Temperaturile medii din lunile de vara vor creste constant in urmatoarele decenii din cauza incalzirii globale, sustin cercetatori de la Universitatea Stanford dupa analiza a cel putin 50 de modele climatice, inclusiv computerizate, si studierea datelor de arhiva provenind de la statii meteorologice din lumea intreaga, potrivit portalului Utro. In urmatorii 60 de ani schimbarile…

Citește mai departe

2010, cel mai calduros an

Conform datelor publicate de Agentia americana de clima, anul 2010 este cel mai calduros an de pana acum, cu temperaturi record in luna aprilie si in primele patru luni. „In luna aprilie, temperaturile medii la nivel global au fost cele mai ridicate (14,5 grade Celsius), cu 0,76 grade Celsius mai mult decat in mod normal”,…

Citește mai departe

Studiu: Gheturile arctice vor disparea in proportie de 80%, pana in 2040

Aproape 80% din gheturile arctice vor disparea, pana in anul 2040. Acesta este rezultatul unui studiu realizat de University of Washington si National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA). Initial, oamenii de stiinta estimasera ca acest lucru se va intampla in anul 2100, informeaza AFP. „Suprafata Oceanului Arctic acoperita de gheata, la sfarsitul verii, in acel…

Citește mai departe

Foarte cald in zona arctica

Temperaturile de toamna au atins un nivel-record in zona arctica, fiind mai ridicate cu 5 grade Celsius decat media, arata un raport al organizatiei americane National Oceanic and Atmospheric Administration, informeaza Reuters. Raportul anual al NOAA si al altor experti confirma impactul schimbarilor climatice din zona arctica. Cercetatorii au descoperit ca temperaturile din timpul toamnei…

Citește mai departe