Cercetare/Paine fortifiata cu acid folic natural

Selectarea cu atentie a drojdiei pentru panificatie poate fi o solutie pentru a evita fortifierea fainurilor cu acid folic, sugereaza un studiu publicat in revista britanica „International Journal of Food Microbiology”. Cercetatorii suedezi au aratat ca folosind bacteria Saccharomyces cerevisiae pentru painea alba se poate mari nivelul de acid folic din faina de aproape cinci…

Citește mai departe

Fortifiere – Cancerul din paine

Excesul de fier si acid folic poate grabi aparitia cancerului. Cu toate acestea, in Romania sunt voci care sustin fortifierea universala a fainurilor, chiar daca sunt doar cateva categorii de persoane care au nevoie de un aport suplimentar de fier si acid folic. Acidul folic este o vitamina care, luata din surse naturale si in…

Citește mai departe

Circul, un turneu al suferintei

Lista Rosie despre viata animalelor din circuri Elefantii „Elefantii traiesc in Africa si Asia in arii care variaza de la pajisti la regiuni impadurite. Adesea elefantii Asiatici sunt folositi in circuri desi sunt o specie protejata. Indiferent de specie, elefantii au tipare comportamentale bine definite, cea mai importanta fiind ca traiesc in grupuri sociale. In…

Citește mai departe

Painea cu fier: avantaje si dezavantaje

Ministerul Sanatatii Publice (MSP) a propus o solutie pentru combaterea anemiei si anume introducerea painii cu minerale si vitamine. Asta in conditiile in care specialistii prezenti la dezbaterea privind fortifierea fainii, organizata de Institutul de Sanatate Publica, au constatat ca mai mult de 50% dintre copiii de pana la doi ani au anemie, la fel si femeile tinere, printre care si gravidele, informeaza Gandul.

Citește mai departe