Sucurile naturale – cheia unui organism sanatos!

O dieta sanatoasa asigura un nivel optim de energie si vitalitate, un temperament echilibrat si, bineinteles, o stare excelenta de sanatate. In plus, exercitiile fizice, alaturi de o atitudine optimista, sunt esentiale pentru o viata armonioasa si sanatoasa. Ce inseamna o dieta sanatoasa? Consumul de fructe si legume proaspete este unul dintre elementele fundamentale –…

Citește mai departe

Care sunt fructele si legumele cu cele mai multe pesticide. Cum ne ferim de otravurile de la piata sau supermarket

Medicii nutritionisti si agricultorii autohtoni concorda in principiul „cu cat mai mare, cu atat mai prost”, atunci cand trebuie sa ne alegem legumele si fructele de la tarabele din piata sau de la standurile din supermarket. Se refera la dimensiunile considerabil mai mari fata de standardele din urma cu 15-20 de ani. O boaba de…

Citește mai departe
Mierea de rapi?? protejeaz? rinichii, pancreasul ?i oasele

Mierea de rapita protejeaza rinichii, pancreasul si oasele

Rapita salbatica este apreciata ca fiind una dintre cele mai eficiente plante oleaginoase din lume. Planta contine cele mai importante substante active ce mentin organismul nostru in forma: proteine, hidrati de carbon, calciu, fier, fosfor, potasiu, celuloza, glucide, grasimi, mucilagii, vitamine (A, B1,B2, C), niacin si beta-caroten. De aceea, nutritionistii o recomanda pentru uz intern,…

Citește mai departe
Afinele sunt considerate de specialisti „medicamentul” de sezon impotriva problemelor cardio-vasculare si a cancerului

Afinele sunt considerate de specialisti „medicamentul” de sezon impotriva problemelor cardio-vasculare si a cancerului

Afinele sunt un adevarat „medicament” de sezon, fiind fructe cu deosebite proprietati curative. Tocmai de aceea, medicii nutritionisti recomanda un bol de afine pe zi. In aceasta perioada fructele de padure, printre care si afinele, se gasesc in aproape toate pietele din Maramures, la preturi cuprinse intre 10 si 15 lei litrul. Afinele si-au castigat…

Citește mai departe
Efecte uimitoare pentru s?n?tate. Sucul natural care învinge colesterolul ?i te protejeaz? de diabet

Fara suc de fructe la masa! De ce condamna expertii obiceiul parintilor de a da copiilor sucuri naturale?

Nu numai bauturile racoritoare dulci, dar si sucul de fructe natural ar trebui evitat in mare masura, spun specialistii. Si acesta contine cantitati mari de zahar, consumul lui favorizand aparitia diabetului, a obezitatii si a bolilor de inima, iar ideea de a face din fiecare pahar de suc de fructe una dintre „portiile de fructe”…

Citește mai departe

Cat de bio sunt produsele bio?

In ultimii ani, Romania a fost impanzita de numeroase magazine pe rafturile carora sunt expuse spre vanzare produse si de doua ori mai scumpe decat cele conventionale. Este vorba despre produsele certificate bio. Paine, peste, lapte ori legume, toate sunt prezentate de comercianti ca alimente mult mai sanatoase decat cele obisnuite si care fac adevarate…

Citește mai departe
Pre?edintele Societ??ii Române de Diabet: Nu interzice?i copiilor de tot Coca-Cola ?i fast-food, da?i-le mult mai pu?in

Presedintele Societatii Romane de Diabet: Nu interziceti copiilor de tot Coca-Cola si fast-food, dati-le mult mai putin

Consumul zilnic de doi litri de Coca-Cola si alte racoritoare acidulate sau indulcite cu zahar reprezinta un pericol foarte mare, mai ales ca in ultima perioada exista o tendinta de a consuma doar racoritoare cu zahar, iar tocmai de aceea parintii ar trebui sa le permita copiilor doze foarte mici, de maxim 300 de mililitri…

Citește mai departe
UE a ajuns la un compromis în privin?a cultiv?rii organismelor modificate genetic

Americanii se resemneaza cu plantele modificate genetic, “dar macar sa scrie mare pe eticheta”

O initiativa cetateneasca a locuitorilor statului Washington (SUA) a reusit sa impuna in pachetul de legi luat in discutie de parlamentul local un nou set de reglementari privind dreptul la informare al consumatorului vizand produsele agro-alimentare ce contin Organisme Modificate Genetic (OMG). Organismele Modificate Genetic vazute de numerosi specialisti din agricultura drept solutia viitorului pentru…

Citește mai departe

Rosiile, medicamentul verii

Nu numai ca sunt una dintre principalele legume de sezon, insa tomatele reprezinta si o veritabila sursa de sanatate. Fiind extrem de bogate in vitamine, minerale si antioxidanti, rosiile ne ajuta sa prevenim riscul anumitor afectiuni. Iata de ce este important ca vara sa facem o cura de rosii. Specialistii nutritionisti spun ca nu ar…

Citește mai departe
Vrei sa ai o inima sanatoasa? Renunta la consumul de carne!

Carnea de care trebuie sa ne ferim

Consumata in trecut doar la ocazii speciale, carnea a ajuns in prezent sa faca parte din dieta zilnica, depasind adeseori nevoile organismului. Totusi dietele vegetariene sau raw vegan, foarte la moda astazi, ne pot pune sanatatea in pericol daca nu stim ce este corect sa eliminam din alimentatia noastra pentru a pastra un echilibru nutritional. Excesul de…

Citește mai departe

Care sunt beneficiile pe care floarea-soarelui le aduce organismului aceasta planta

Mancati zilnic 30-40 g de seminte de floarea-soarelui. Acestea contin vitamine din complexul B si magneziu Floarea-soarelui nu este doar o planta care ne incanta privirile. Semintele, uleiul sau tinctura din petalele acestei plante au proprietati curative nebanuite. „Bomboanele agricole”, asa cum sunt numite semintele ei, sunt o sursa naturala de magneziu, mineral atat de…

Citește mai departe

Painea comercializata in Romania este plina de E-uri, sustine Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului

Painea comercializata in Romania este plina de E-uri, sustine Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului. Medicii nutritionisti recomanda sa mancam paine cu moderatie, aditivii alimentari putand sa provoace probleme cu rinichii sau chiar cancer, transmite Mediafax. ANPC sustine ca producatorii de paine introduc pana la 34 de aditivi alimentari, desi alimentul ar trebuie sa contina doar…

Citește mai departe

Usturoiul – un antibiotic natural care poate preveni chiar cancerul

Mancare traditionala gatita din produse ecologice din care sa nu lipseasca – pe cat posibil – usturoiul este recomandarea nutritionistilor maramureseni, mai ales acum cand fast food-urile si alimentele gen “take away” au invadat piata. Specialistii spun ca usturoiul este antibioticul natural care are numeroase calitati terapeutice, putand preveni boli dintre cele mai grave, cum…

Citește mai departe

Cate E-uri se ascund intr-o felie de paine

Dupa procesul tehnologic de macinare a graului, painea rezultata este una „aproape lipsita de substante nutritive”, sustin nutritionistii Painea este un aliment obtinut din faina, apa, drojdie si sare si este denumita dupa tipul de faina folosit si gradul de extractie al acesteia: paine neagra, semialba, intermediara, alba sau graham, spune prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi,…

Citește mai departe

Seful UCPR ii cere despagubiri lui Mencinicopschi, suparat ca a fost afectata productia autohtona de oua

12 milioane de lei – atat cere despagubire Uniunea Crescatorilor de Pasari de la Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. Gestul vine dupa ce, saptamana trecuta, seful Institutului pentru Studii Alimentare a declarat ca peste 90 la suta din ouale care se gasesc in magazinele din Romania au hormoni de stres si alte substante…

Citește mai departe

Cinci mituri ale alimentatiei sanatoase

Odata cu dezvoltarea recenta a stiintelor care pun accentul pe principiile alimentatiei sanatoase, nutritionistii britanici au alcatuit o lista cu cinci mituri pe care persoanele aflate la dieta ar trebui sa le aiba in vedere inainte de a incepe un anumit regim alimentar, relateaza ivillage.com. Exercitiile fizice, controlul portiilor zilnice alimentare si principiile generale ale…

Citește mai departe
Efectele secundare ale unor legume

Morcovul – remediu impotriva hipertensiunii

Morcovii asigura cea mai mare cantitate de betacaroten dintre legumele pe care trebuie sa le consumam zilnic, sustin medicii Medicii nutritionisti spun ca morcovii au un continut nutritiv complex, asigurand astfel organismului uman necesarul de enzime, vitamine si minerale. Nutritionistul Mihaela Bilic recomanda sa mancam morcov in stare naturala, deoarece fiert sau sub forma de…

Citește mai departe

Si produsele naturale contin chimicale!

Compusii sintetici, precum conservantii, se gasesc si in alimentele sau cosmeticele etichetate de producatori drept naturale. Legislatia internationala stabileste ca, pentru a putea fi numit natural, un produs alimentar sau cosmetic trebuie sa contina minimum doi la suta ingrediente naturale. Produsele suta la suta naturale, care contin exclusiv substante organice sunt disponibile in supermarketuri, in…

Citește mai departe

Sarea – aliment indispensabil organismului

Nutritionistii recomanda consumul de sare imbogatita cu iod pentru a preveni tulburarile de natura endocrina Medicii nutritionisti spun ca sarea ajuta la mentinerea volumului lichidelor extracelulare, ceea ce o transforma intr–un aliment indispensabil organismului. „Doza optima este de 5 grame pe zi, considerand inclusiv sarea -ascunsa- in diferitele alimente, deoarece exista sare pana si in…

Citește mai departe