Ziua Organizatiei Natiunilor Unite sarbatorita prin conferinta "ONU si provocarile anului 2014"

Ziua Organizatiei Natiunilor Unite sarbatorita prin conferinta „ONU si provocarile anului 2014”

Asociatia Tineretului ONU Iasi lanseaza, la data de 24 octombrie 2014, proiectul „Ziua ONU”, eveniment menit sa marcheze 69 de ani de infiintarea Organitiei Natiunilor Unite (ONU) si sa eleveze gradul de informare al publicului iesean cu privire la impactul acestei organizatii in contexul mondial actual. Evenimentul va culmina cu conferinta „ONU si provocarile anului…

Citește mai departe

Ziua Mondiala a Mediului 2012 – Economia verde. Te include si pe tine?

Celebrarea Zilei Mondiale a Mediului organizata in fiecare an, pe 5 iunie, este una dintre numeroasele modalitati prin care Organizatia Natiunilor Unite atrage atentia oamenilor asupra problemelor de mediu. Marcarea Zilei Mondiale a Mediului reprezinta un binevenit semnal si un indemn de a actiona unitar pentru salvarea patrimoniului nostru natural, pe care avem datoria de…

Citește mai departe

Tinerii lupta pentru problemele de mediu si sociale

Proiectul „Global Debate” este realizat in colaborare cu „The People Speak” si Organizatia Natiunilor Unite, avand ca scop constientizarea la nivel planetar a unor probleme controvesrate precum schimbarile climatice,saracia.Din cadrul acestui vast proiect,se desprind anumite activitati,prin intermediul carora se urmareste implicarea tinerilor in tentativa de rezolvare a acestora. Astfel,pe durata celor 2 sesiuni de desafurare…

Citește mai departe

Incalzirea zonei arctice – un subiect controversat !

Antarctica s-a incalzit in ultima jumatate de secol, afirma unii cercetatorii, combatand prin aceasta scepticii care sustineau ca incalzirea globala este o exagerare. Temperaturile au crescut in medie cu 0.12 grade Celsius pe deceniu incepand cu 1957, au afirmat cercetatorii condusii de Eric Steig, un profesor de glaciologie de la Universitatea din Washington, Seattle. Utilizand…

Citește mai departe

Harvard indeamna statele bogate sa fie primele care intrerup emisiile poluante

Conform unui raport publicat ieri de catre Universitatea Harvard, statele bogate ar trebui sa faca primele intreruperi de gaze cu efect de sera, in timp ce tarile in curs de dezvoltare isi continua activitatea pentru moment. Aceasta est una dintre propunerile universitatii americane Belfer Centru de Stiinta si Afaceri Internationale pentru negociatorii care se vor…

Citește mai departe

Dezbatere in Parlamentul European : pentru schimbarile climatice, nu exista butonul „inapoi”!

Limitele nivelului emisiilor de gaze cu efect de sera, prevazute de Protocolul de la Kyoto, vor deveni caduce in 2012. Cum va putea fi inlocuit actualul instrument? Dezbaterea organizata la 4 octombrie a.c. de Comisia temporara privind schimbarile climatice a PE a trecut in revista posibilele solutii. Grupul interguvernamental privind schimbarile climatice al ONU i-a informat pe deputatii europeni ca, pentru a evita o catastrofa climatica, temperaturile nu trebuie sa creasca cu mai mult de 2°C.

Citește mai departe