Leonardo DiCaprio, in audienta la Papa Francisc, cu care a discutat despre mediu.

Papa Francisc l-a primit joi, in audienta privata, la Vatican, pe celebrul actor american Leonardo DiCaprio, cu care a discutat in principal despre modalitati de protejare a mediului inconjurator, informeaza ziarul La Repubblica, prezentand imagini de la intrevedere. Actorul american, al carui tata este de origine italiana, a fost primit joi la ora 11.30 la…

Citește mai departe

Leonardo DiCaprio va dona 15 milioane de dolari unor organizatii ecologiste

Actorul american Leonardo DiCaprio a anuntat ca va dona suma de 15 milioane de dolari unor organizatii ecologiste care militeaza pentru eliminarea dependentei omenirii de energia furnizata de carbune, petrol si gaze naturale, informeaza contactmusic.com. Starul hollywoodian, prezent la o reuniune organizata de Forumul Economic Mondial, marti seara, in orasul elvetian Davos, a primit din…

Citește mai departe

Suedia ar putea impune o taxa pe carne

Pentru a incuraja reorientarea populatiei catre alegeri mai sustenabile de viata, guvernul suedez ia in considerare posibilitatea introducerii unei taxe pe carne. In urma cu cinci ani, ONU anuntase ca, pentru a reduce emisiile de carbon, oamenii ar trebui sa incerce sa adopte o alimentatie bazata pe plante, dat fiind ca industria cresterii si procesarii…

Citește mai departe

Rezolutie ONU pentru combaterea braconajului

Adunarea Generala a ONU a adoptat joi o rezolutie pentru combaterea mai eficienta a comertului ilegal cu specii salbatice amenintate, cum ar fi elefantii si rinocerii. Aceasta este prima rezolutie de acest gen, a fost prezentata de Gabon si Germania si este sustinuta de peste 70 de tari, scrie Agerpres.  Documentul, care nu are caracter obligatoriu,…

Citește mai departe

Compania care produce Nutella, acuzata ca ar contribui la defrisari masive

Ministrul francez al ecologiei, Segolene Royal, a sustinut ca ar trebui sa se renunte la consumul cremei Nutella deoarece folosirea uleiului de palmier la fabricarea acestui produs alimentar a dus la o „despadurire masiva”, relateaza Agerpres. Aceste declaratii au fost facute luni seara, in timpul emisiunii ‘Le Petit Journal’ a postului de televiziune Canal+, demnitarul…

Citește mai departe
ONU - Deseurile electronice si electrocasnice sunt un "tsunami mondial" cu efecte grave asupra sanatatii

ONU – Deseurile electronice si electrocasnice sunt un „tsunami mondial” cu efecte grave asupra sanatatii

Deseurile de la aparatele electronice si electrocasnice se transforma intr-un veritabil „tsunami mondial”, cu efecte grave asupra sanatatii oamenilor si a naturii, a avertizat, luni, la Geneva, directorul executiv al Programului ONU pentru mediul inconjurator (United Nations Environment Programme, UNEP), Achim Steiner, relateaza EFE si AFP. Expertul brazilian a facut aceasta declaratie la inaugurarea unei…

Citește mai departe

Ziua Internationala a Pamantului: SUA anunta masuri contra schimbarilor climatice

Presedintele SUA, Barack Obama, care are in programul din aceasta saptamana mai multe actiuni menite sa sublinieze ‘efectele reale’ ale schimbarilor climatice si eforturile sale de combaterea a acestui fenomen, va vizita miercuri, cu ocazia Zilei Internationale a Pamantului, un parc natural din statul Florida, scrie EFE. Parcul Everglades este ‘unul dintre cele mai speciale…

Citește mai departe

Adunarea ONU de Mediu din 2016 va dezbate securitatea mediului, la propunerea Romaniei

Ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, Gratiela Gavrilescu, a propus, in cadrul Biroului Adunarii ONU de Mediu a Programului Natiunilor Unite pentru Mediu (UNEA), ca securitatea mediului sa fie o tema principala de discutie in cadrul celei de-a doua sesiuni a Adunarii ONU de Mediu (UNEA2), din 2016. Ministrul Gratiela Gavrilescu este vicepresedinte al UNEA. ”Dezbaterile…

Citește mai departe
Risc de cancer din cauza pesticidelor contrafacute

Risc de cancer din cauza pesticidelor contrafacute

Asociatia Industriei de Protectia Plantelor din Romania atrage atentia ca pesticidele contrafacute care intra pe piata romaneasca sunt toxice atat pentru mediu, cat si pentru sanatatea oamenilor, considerand ca vanzarea acestora este o forma de crima organizata. Cantitati mari de produse contrafacute pentru protectia plantelor sunt fabricate, puse pe piata in vreme ce legislatia comerciala…

Citește mai departe

Defrisarea apelor, nu a muntilor

Pierderile economice suferite de Romania in ultimii 42 de ani, cauzate de 71 de fenomene meteo si hidro extreme, au ajuns la 12 miliarde de euro. Estimarea a fost citata de Ion Sandu, directorul general al Agentiei Nationale de Meteorologie (ANM), dintr-un Raport al ONU difuzat la inceputul acestei luni. „Manifestarile meteorologice si hidrologice reprezinta…

Citește mai departe

Schimbarile climatice au dus la pierderi de 300 miliarde de dolari la nivel global in 2014

Pierderile de 300 miliarde de dolari inregistrate la nivel global in 2014, cauzate de schimbarile climatice, reprezinta un semnal de alarma si pentru Romania, a declarat, luni, in cadrul unei conferinte organizate cu ocazia Zilei Mondiale a Meteorologiei, Gratiela Gavrilescu, ministrul Mediului, Apelor si Padurilor. „La nivel mondial, in 2014, aproximativ 300 de miliarde de…

Citește mai departe

Este capitalismul vinovat de distrugerea Planetei?

De aproape un deceniu incalzirea globala a devenit ”grija” nr. 1 si mesajul cel mai ”cool” al tuturor demagogilor si impostorilor – politicieni, spalatorese de cartier totusi ”ecologice”, furnizori de substante letale pentru executii capitale dar in recipiente ”reciclabile”, si de vopsea verde insa pe pompele de motorina – a devenit mesajul de dispret capitalist…

Citește mai departe

Banca Mondiala: Incalziea climatica risca sa agraveze saracia pe glob

Incalzirea climatica risca sa agraveze „considerabil” saracia pe glob, afectand recoltele agricole si amenintand securitatea alimentara a milioane de persoane, avertizeaza Banca Mondiala, relateaza AFP, citata de Mediafax. terra planeta„Fara o actiune puternica si rapida, incalzirea (…) si consecintele ei ar putea agrava considerabil saracia in numeroase regiuni de pe glob”, avertiza BM intr-un raport…

Citește mai departe
Ambasadorul Franței la București: În 2015, viitorul planetei se va juca în decembrie la Paris

Ambasadorul Frantei la Bucuresti: In 2015, viitorul planetei se va juca in decembrie la Paris

Viitorul planetei in materie de schimbari climatice se va juca, in 2015, la Conferinta partilor /COP 21/ de la Paris din luna decembrie, a declarat, marti, in evenimentul ‘Un Martisor ecologic ŤParis Climat 2015ť impotriva schimbarilor climatice’, François Saint-Paul, ambasadorul Frantei in Romania. ‘Avem in fata noastra o provocare asumata si anume stoparea incalzirii globale….

Citește mai departe
Negocierile pentru Climat: Seful IPCC, acuzat de hartuire sexuala intr-un moment cheie al negocierilor

Negocierile pentru Climat: Seful IPCC, acuzat de hartuire sexuala intr-un moment cheie al negocierilor

Presedintele Comitetului Interguvernamental pentru Schimbari Climatice (IPCC), indianul Rajendra Pachauri, a fost nevoit sa renunte provizoriu la angajamentele oficiale pentru a raspunde in tara sa la acuzatiile de hartuire sexuala, o afacere care izbucneste cu cateva luni inainte de conferinta asupra climatului de la Paris, scrie AFP. Astfel, Pachauri nu va conduce sesiunea plenara de…

Citește mai departe
Reduceți consumul de apă proaspătă! Nu compromiteți generațiile viitoare

STUDIU: Dioxidul de carbon eliberat din apa oceanelor a dus la sfarsitul ultimei Ere Glaciare

Dioxidul de carbon eliberat in atmosfera din adancul oceanului planetar a dus la incheierea ultimei Ere Glaciare, potrivit unui studiu publicat in revista Nature, informeaza bbc.com. Eliberarea in atmosfera a dioxidului de carbon a dus la aparitia unei perioade mai calde, potrivit cercetatorilor de la Universitatea Southampton. Cercetarea publicata in revista Nature este bazata pe…

Citește mai departe

    15 ani de la unul dintre cele mai grave accidente cu implicatii asupra mediului din Europa: Baia Mare – Bozanta, iazul “Aurul”

    Astazi se implinesc 15 ani de la unul dintre cele mai grave accidente cu implicatii asupra mediului din Europa, intrecut doar de cel de la Cernobil. In 30 ianuarie 2000, in zona Baia Mare – Bozanta Mare, iazul de decantare al firmei care procesa steril minier depozitat in haldele din municipiul maramuresean a cedat. O…

    Citește mai departe

    Diversitatea hranei la nivel global este afectata de schimbarile climatice

    Schimbarile climatice ameninta diversitatea genetica a hranei la nivel global, protejarea culturilor de plante si a animalelor avand o importanta cruciala pentru viitor, conform unui document publicat de ONU luni, transmite Reuters citata de Agerpres. Anumite plante comestibile salbatice — din varietati ce nu sunt des cultivate de fermieri in prezent — se pot dovedi…

    Citește mai departe
    Cele mai mari dezastre ecologice, cauzate de om

      Cele mai mari dezastre ecologice, cauzate de om

      Cele mai grave dezastre ecologice s-au produs din cauza omului. Cei de la Historia si-au propus sa faca topul celor mai groaznice dezastre, care au zdrunciunat echilibrul si supravietuirea planetei. 1.Cel mai infiorator dezastru nuclear din istorie, cauzat de o centrala. Pe 26 aprilie 1986 unul dintre reactoarele centralei de la Cernobil din Ucraina a…

      Citește mai departe

      Pentru a limita incalzirea globala, mari rezerve de hidrocarburi ar trebui lasate neexplotate (studiu)

      O treime din rezervele mondiale de petrol, jumatate din rezervele de gaze naturale si 80 la suta din cele de carbune nu ar trebui utilizate in urmatoarele decenii pentru a mentine incalzirea globala sub tinta convenita de doua grade Celsius, afirma cercetatorii britanici intr-un studiu publicat in revista Nature, citat de Reuters. Ei considera ca…

      Citește mai departe
      Studiu: Permafrostul, o veritabilă "bombă climatică" prea puţin cunoscută

      Studiu: Permafrostul, o veritabila „bomba climatica” prea putin cunoscuta

      Subsolul inghetat din Antarctica si din Siberia, cunoscut sub numele de „permafrost”, reprezinta 25% din suprafata uscatului din emisfera nordica, iar incalzirea sa reprezinta, dupa parerea oamenilor de stiinta, o veritabila „bomba climatica” prea putin cunoscuta. In cel mai recent raport al lor, expertii din IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change / Grupul interguvernamental de…

      Citește mai departe
      Prefectul Sorin Răducan, la simpozionul cu tema „Clima: De la cunoaştere la acţiune”, organizat de Centrul Meteorologic Regional Oltenia

      Lupta impotriva schimbarilor climatice are incepand de astazi 5 noi tineri ambasadori

      5 elevi provenind de la scoli din judetele Prahova, Bacau, Dambovita, Hunedoara si din Bucuresti sunt de astazi noii ambsadori ai luptei impotriva schimbarilor climatice, fiind premiati de catre ambasadoarul Norvegiei la Bucuresti, Excelenta Sa Doamna TOVE Bruvik Westberg, in cadrul galei de premiere a concursului Tinerii Ambasadori in Lupta cu Schimbarile Climatice, desfasurata astazi,…

      Citește mai departe
      Acord mondial pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră

      Acord mondial pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera

      Tarile negociatoare in vederea incheierii, in 2015, a unui pact multilateral pentru limitarea incalzirii climatice au ajuns duminica, la Lima, la un acord privind viitoarele lor angajamente ce vizeaza reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, a anuntat ministrul peruvian al mediului, Manuel Pulgar Vidal, informeaza AFP. Proiectul textului, care va servi drept document…

      Citește mai departe
      Incalzirea globala ameninta omenirea: Pas urias facut pentru salvarea planetei

      Incalzirea globala ameninta omenirea: Pas urias facut pentru salvarea planetei

      Tarile negociatoare in vederea incheierii, in 2015, a unui pact multilateral pentru limitarea incalzirii climatice au ajuns duminica, la Lima, la un acord privind viitoarele lor angajamente ce vizeaza reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, a anuntat ministrul peruvian al mediului, Manuel Pulgar Vidal. Proiectul textului, care va servi drept document de baza…

      Citește mai departe