Leonardo DiCaprio va dona 15 milioane de dolari unor organizatii ecologiste

Actorul american Leonardo DiCaprio a anuntat ca va dona suma de 15 milioane de dolari unor organizatii ecologiste care militeaza pentru eliminarea dependentei omenirii de energia furnizata de carbune, petrol si gaze naturale, informeaza contactmusic.com. Starul hollywoodian, prezent la o reuniune organizata de Forumul Economic Mondial, marti seara, in orasul elvetian Davos, a primit din…

Citește mai departe
Angajamentele Comisiei Juncker în probleme de mediu, criticate de organiza?iile ecologiste

Angajamentele Comisiei Juncker in probleme de mediu, criticate de organizatiile ecologiste

Mai multe organizatii ecologiste au emis indoieli cu privire la angajamentele in probleme de mediu ale viitoarei Comisii Europene (CE), criticand fuzionarea unor portofolii sensibile si atentionand asupra unui posibil conflict de interese in cazul titularului postului de comisar european pentru energie si schimbari climatice, spaniolul Miguel Arias Canete, informeaza AFP. WWF-Europe, Greenpeace si „Prietenii…

Citește mai departe

Sprijina campania unei organizatii ecologiste – Emma Thompson, la Polul Nord

Actrita britanica Emma Thompson va calatori la Polul Nord in cadrul unei campanii ecologiste, care doreste sa evidentieze problemele de mediu ce afecteaza regiunea arctica. Vedeta britanica sprijina o campanie initiata de organizatia ecologista Greenpeace, care doreste sa protejeze regiunea arctica, prin scoaterea in afara legii a exploatarilor de petrol si a pescuitului industrial. Emma…

Citește mai departe

Google a lansat un observator mondial al despaduririlor. Vezi cum sta Romania

Grupul Google, organizatii ecologiste si guvernele din mai multe tari au prezentat joi o baza de date foarte sofisticata, creata pentru a urmari procesul de despadurire la nivel global, in speranta de a intensifica lupta contra unuia dintre factorii majori ai incalzirii globale. Site-ul, www.globalforestwatch.org, va urmari disparitia copacilor pe plan mondial cu ajutorul unor imagini…

Citește mai departe

Perioada de exploatare a celei mai vechi centrale nucleare din Spania va fi prelungita cu inca cinci ani

Ministrul spaniol al Industriilor, Jose Manuel Soria, a anuntat sambata ca perioada de exploatare a celei mai vechi centrale nucleare din Spania va fi prelungita cu inca cinci sau chiar sase ani, o decizie pe care ecologistii o considera „iresponsabila”, transmite AFP. „Nu ne putem permite sa subutilizam resursele energetice”, a explicat ministrul, in contextul…

Citește mai departe

Robert Turcescu, Emil Hurezeanu si Mihai Tatulici, in excursie de 10.000 de euro pe banii Rosia Montana Gold Corporation

20 de formatori de opinie si oameni influenti din mass-media romaneasca au plecat in Noua Zeelanda la invitatia companiei Rosia Montana Gold Corporation. Jurnalistii Robert Turcescu, Emil Hurezeanu si Mihai Tatulici au acceptat de la controversata companie o excursie ce costa aproximativ 10.000 de euro de persoana. La sfarsitul saptamanii trecute, 20 de formatori de…

Citește mai departe

Trei organizatii ecologiste din Oradea lupta pentru protejarea Rosiei Montana

Verzii strang semnaturi online, din Oradea si judet, pentru stoparea exploatarii de la Rosia Montana. Trei organizatii ecologiste din Oradea se numara printre ONG-urile care lupta anul acesta impotriva proiectului de la Rosia Montana. Fundatia Ecotop, Centrul pentru Arii Protejate si Dezvoltare Durabila Bihor (CADD) si Centrul Regional de Supraveghere Ecologica Muntii Apuseni (CRSEM) lupta…

Citește mai departe

Asfaltul si turistii „ataca” cea mai mare padure virgina din Europa

Efectele construirii unui drum national prin Parcul Retezat starneste, in continuare, opozitia organizatiilor de mediu. Drumul National 66A, ce va trece si prin rezervatia Domogled-Valea Cernei, din sud-vestul Romaniei, ameninta singura padure intacta de pe Batranul Continent. Parcul National Retezat, propus printre cele sapte minuni naturale ale lumii, este traversat de al doilea tronson al…

Citește mai departe

Curtea Suprema a SUA limiteaza drepturile organizatiilor de a ataca reglementarile care tin de spatiile publice

Organizatiile nu mai pot ataca reglementarile federale legate de spatiile publice, decat daca pot dovedi ca sunt afectate negativ, in mod direct, de acestea. Asta prevede decizia Curtii Supreme de Justitie a SUA, adoptata la inceputul lunii martie, cu un vot de 5 la 4. Cazul tine de decizia Serviciului Silvic de a limita drastic…

Citește mai departe

Ziua Pamantului

22 aprilie ZIUA PAMANTULUI. Oare cati dintre noi stiu acest lucru si din cei care stiu cator le pasa de acest lucru !? Adica lumea era inca in „refacere” dupa sarbatorile pascale care au fost pe 19 aprilie si aproape nimeni nu a mai semnalat ca si planeta noastra merita sa aibe o zi a…

Citește mai departe

Ziua Internationala a Zonelor Umede

Astazi se sabratoreste Ziua Internationala a Zonelor Umede. Ieri, Organizatia World Wide Fund for Nature (WWF), Asociatia Salvati Dunarea si Delta si Societatea Ornitologica Romana (SOR) au anuntat, printr-un comunicat de presa, un scurt bilant al situatiei actuale in care se afla Delta Dunarii. Vaclav Klaus nu crede in schimbarile climatice CONVENTIA DE LA RAMSAR…

Citește mai departe

Consiliul de iarna al UE – „Energie-Clima”, laudat si contestat

Liderii europeni s-au inteles ieri la Bruxelles, la finalul consiliului de iarna al UE, asupra pachetului Energie-Clima pentru 2020. Salutat cu entuziasm de politicienii si diplomatii prezenti, pachetul a fost considerat drept „dezamagitor” de organizatiile ecologiste de pe continent. Conform planului adoptat ieri, UE trebuie sa reduca emisiile de dioxid de carbon cu 20% pana…

Citește mai departe

Marea Mediterana sau Marea de Plastic?

     Dupa cum stim, Marea Mediterana este lipsita de curenti si maree puternice, iar in ultimul deceniu se confrunta cu o alta problema, si anume sufera intens din cauza poluarii cu plastic si substate toxice. Principalele state vinovate in acest sens sunt Spania, Franta si Italia.       Sticle de plastic, farfurii, pahare si tacamuri de…

Citește mai departe

Hai sa votam cu ursii!

MITING DE PROTEST – Adunare impotriva vinatorii in parcurile nationale Ariile noastre protejate sint tocmai bune pentru intreceri de vinatoare. Asa cred unii dintre alesii nostri. Dar vinatul e din ce in ce mai rar, iar habitatele lighioanelor scad pe zi ce trece. Aparatorii animalelor vinate vor protesta fata de legea vinatorii, care urmeaza sa…

Citește mai departe