Ministerul Mediului si cel al Agriculturii doresc reluarea programului de populare a Dunarii cu alevini de sturion

Ministerul Mediului si cel al Agriculturii doresc reluarea programului de populare a Dunarii cu alevini de sturion, potrivit secretarului de stat din ministerul Mediului, Cristian Apostol. „Bugetul este aprobat de Ministerul Agriculturii si sper ca acest program (n.r. de populare a Dunarii cu sturioni) sa fie aprobat. In ultimele discutii pe care le-am avut, si…

Citește mai departe

Primaria Roman, controlata de Garda de Mediu privind gestionara deseurilor de origine animala

Saptamina trecuta, Comisariatul Judetean al Garzii de Mediu Neamt a efectuat, la Primaria Roman, un control tematic care a vizat modul de gestionare a deseurilor de origine animala pe parcursul anului 2011. „Controlul s-a finalizat favorabil pentru Primaria Roman, care a dovedit cel mai mare impact privind rezolvarea problemelor de acest gen, comparativ cu celelalte…

Citește mai departe

O mie de tone de cadavre zac la Protan

In ultimele doua luni, 154 de tone de deseuri animale de la societatea Protan au fost ridicate si transferate catre unitatile autorizate sa le neutralizeze. Cantitatea reprezinta numai 12% din totalul resturilor de animale depozitate la Protan. Societatea are interdictie sa mai prelucreze astfel de deseuri, ceea ce inseamna ca romascanii au scapat de mirosul…

Citește mai departe

Dieta vegan sau vegetariana? Care e diferenta?

Dietele vegan sau vegetariene par a fi destul de departate de arta culinara traditional romaneasca, cu sarmale grase, mamaliga si untura din belsug. Insa pe masura ce constientizam beneficiile pentru sanatate ale regimului alimentar fara carne, merita sa vedem care sunt diferentele dintre diversele tipuri de diete. 1 noiembrie este Ziua Internationala a Veganilor, adica a…

Citește mai departe

Cat de benefica este hrana vie

Alimentele consumate in stare cruda aduc organismului enzime si nutrienti esentiali. Unele insa pot crea probleme. Consumate ca atare, fara a fi expuse la foc, alimentele pastreaza la maximum continutul de substante necesare sanatatii. Dar unele dintre ele nu pot fi digerate in aceasta forma. Alimentele crude intaresc sistemul imunitar si mentin tonusul fizic si…

Citește mai departe

Noua ani de dioxina

In ultimii noua ani, reprezentantii Autoritatii Europene pentru Siguranta Alimentelor au descoperit mii de alimente care aveau nivelul de dioxina peste limita maxima admisa. Cele mai mari cantitati s-au gasit in ficatul si in produsele din ficat provenit de la animale. De asemenea, probleme semnificate au pus si uleiurile de peste. Raportul dat publicitatii la…

Citește mai departe

Uleiul de rapita previne infarctul

Untdelemnul extras din plante nu trebuie sa lipseasca din alimentatie. Te-ai decis sa slabesti si sa mananci sanatos, asa ca primul lucru pe care il faci este sa renunti la grasimi! Gresit! Esentiale pentru buna functionare a organismului uman, lipidele nu trebuie sa lipseasca din dieta ta. Dr. Corina Zugravu, lector la Universitatea „Carol Davila”…

Citește mai departe

Top 7 mituri ecologice

Pe GreenLiving Blog putem afla adevarul din spatele miturilor care stau la baza unui stil de viata ecologic. Desi nu toate sfaturile sunt aplicabile inca in tara noastra si multe dintre ele pot parea putin exagerate, acestea contin si informatii interesante care ne arata ca atunci cand vine vorba de ecologie, intotdeauna exista un „totusi”,…

Citește mai departe

Rulada cu secrete

Consumatorul curios sa afle ce contine Rulada de cascaval cu sunca Rocca Prod 2000 nu are multe sanse. Producatorul nu respecta legislatia etichetarii si ne informeaza ca rulada are in compozitie cascaval, sunca, sare si apa. Acest lucru era evident. Pe eticheta ar fi trebuit sa scrie ce contine sunca, stiut fiind faptul ca acest…

Citește mai departe

Rosiile ajuta la mentinerea greutatii

Tomatele contin in compozitia lor anumite substante care inhiba pofta de mancare, releva o cercetare recenta Uita de dietele drastice si de exercitiile fizice care iti dau dureri musculare, este sfatul cercetatorilor de la Universitatea Reading. Specialistii spun ca rosia este ingredientul-minune mai ales cand dorim sa ne mentinem silueta sau vrem sa scapam de…

Citește mai departe

O noua emblema „Fara tehnica genetica” este asteptata in toamna acestui an in Germania

In mijlocul lunii August 2009 a fost prezentat de catre ministerul agriculturii in Germania noa emblema „Fara tehnologie genetica”. Sensul ei este sa faca posibila identificarea si recunoasterea produselor fara tehnologie genetica si sa creeze mai multa transparenta la cumparaturile alimentelor. Cu introducerea acestui simbol unitar a fost urmata dorinta urgenta al organizatilor de consumatori…

Citește mai departe

Cascaval din cartofi

Il gasiti la raionul de lactate, pentru ca seamana foarte bine cu cascavalul. Numai ca este un amestec de apa, amidon de cartofi, proteine lactice si aditivi alimentari, care pot provoca diverse alergii. Preparat alimentar pe baza de grasimi vegetale si proteine din lapte „del Family” este un produs pe care il gasiti la raionul…

Citește mai departe

Strategia UE in materie de sanatate animala pentru perioada 2007-2013

Biosecuritatea este o parte esentiala a Strategiei UE in materie de sanatate animala pentru perioada 2007-2013, care furnizeaza cadrul pentru masurile privind sanatatea animala si bunastarea animalelor la nivelul UE pentru perioada mentionata. Dat fiind impactul devastator pe care izbucnirile unor epidemii grave le pot avea asupra fermierilor, asupra societatii si asupra economiei, strategia pentru…

Citește mai departe

Suspiciune – Conserve retrase

Aproape 2.400 de conserve de peste provenind din Thailanda au fost retrase de la vanzare, in judetul Buzau, dupa aparitia cazului de botulism din Arges, care a provocat decesul unei persoane si internarea altor sapte. Potrivit sefului Directiei Sanitar-Veterinare Buzau, Marijan Milea, in urma cazului de botulism din Arges, inspectorii institutiei au pornit in ample…

Citește mai departe

Febra aftoasa

Febra aftoasa este o boala infectioasa de natura virala foarte contagioasa a rumegatoarelor paricopitate, suinelor, apare si la elefanti, sobolani si arici. Cabalinele sau omul pot fi purtatori sanatosi de virus. Tipuri de virus: ICD-10 B08.8, ICD-9 078.4, DiseasesDB 31707, MeSH D005536 Etiologie Agentul etiologic al bolii este un virus, lucru atestat pentru prima oara…

Citește mai departe

Pentru tensiune folositi ulei de masline!

Dureri de cap, oboseala, amorteli si ameteli. Acestea sunt doar cateva dintre simptomele celei mai frecvente boli cronice din Romania: hipertensiunea arteriala. Maladia este unul din principalii factori de risc pentru infarctul miocardic si afecteaza vederea, vasele de sange, rinichii. Libertatea iti vine in ajutor si iti prezinta tot ce trebuie sa stii pentru a…

Citește mai departe

Mai putina carne in spitalele din Marea Britanie

Spitalele din Marea Britanie sunt invitate sa reduca portia de carne si de produse lactate din meniurile pacientilor pentru sanatatea… planetei. Propunerea figureaza intr-un studiu asupra impactului pe care sistemul public de sanatate britanic il are asupra mediului. Cresterea animalelor pentru carne presupune cresterea nivelul de metan din atmosfera, metanul fiind un gaz cu puternic…

Citește mai departe

Ordin – Taranii, in piata

Taranii care vand lapte, oua sau peste in piete vor fi informati ca nu mai pot comercializa produsele daca nu sunt inregistrati la directiile sanitar-veterinare pana in luna februarie, iar dupa aceasta data vor fi aplicate amenzi, a declarat presedintele ANSVSA, Radu Roatis. „Pana la finele lunii ianuarie vom incerca sa-i informam pe taranii care…

Citește mai departe

Biocombustibil de la pacienti cu greutate

Chirurgul american Alan Bittner folosea grasimea rezultata in urma liposuctiilor efectuate la clinica sa pentru alimentarea a doua autoturisme. Un chirurg plastician din Beverly Hills pretinde ca a descoperit o modalitate ecologica de a combina doua dintre marile obsesii ale Americii, transformand grasimea pacientilor lui in biocombustibili pentru doua masini de teren, a sa si…

Citește mai departe

Smithfield Procesare – premiata pentru ecologie

Timisoara, decembrie 2008: Smithfield Procesare a primit recent Diploma „Locul I in Top Afaceri Romania, Judetul Timis” pentru domeniul 90: „Eliminarea deseurilor si a apelor uzate”. Premiul este decernat de catre portalul www.ListaFirme.ro, care realizeaza anual un top al firmelor care exceleaza in diferite domenii de activitate. In urma analizarii datelor financiare furnizate pentru anul…

Citește mai departe

Protan obtine in instanta suspendarea deciziei de oprire a activitatii pentru o luna

Tribunalul Bucuresti a decis sa suspende executarea hotararii Agentiei Regionale pentru Protectia Mediului de intrerupere a activitatii sucursalei Popesti-Leordeni pentru o perioada de 30 de zile, anunta NewsIn. Instanta a decis sa suspende executarea deciziei pana cand se va hotari, tot de catre Tribunal, intr-un alt proces, daca masura Agentei va fi anulata. Agentia Regionala…

Citește mai departe

Protan este obligat sa neutralizeze deseurile

Ministerul Mediului si Ministerul Agriculturii sustin ca, potrivit contractului, Protan trebuie sa isi desfasoare in continuare activitatea. Firma de ecarisaj spune totusi ca, atata vreme cat nu va primi din partea statului banii datorati, aceasta nu isi va putea continua activitatea. Publicitate Ministrul Agriculturii, Dacian Ciolos, a declarat ieri ca anuntul Protanului cum ca isi…

Citește mai departe

Branza care ne fura calciul

Apetito Kidiboo este o branza topita cu profil nutritional dezechilibrat, cu exces de grasimi de origine animala (31%), bogata in acizi grasi saturati aterogeni (provenind din branza, smantana, unt, lapte praf). De asemenea, produsul contine o serie de aditivi alimentari bogati in fosfor (E450, E542), care dezechilibreaza balanta calciu-fosfor, impiedicand fixarea calciului in oase. Produsul…

Citește mai departe

Romalimenta: oprirea activitatii Protan, un butoi cu pulbere pentru Bucuresti

Sistarea activitatii fabricii Protan din Popesti Leordeni determina „probleme grave” pentru fabricile din industria alimentara din jurul Bucurestiului, care se gandesc sa apeleze la firme similare Protanului din Bulgaria sau Ungaria, a declarat ieri presedintele Romalimenta, Sorin Minea. Minea a afirmat ca, din cele aproximativ 150 de tone de deseuri de origine animala colectate si…

Citește mai departe

„Sabotaj tehnologic” la fabrica Protan

POPESTI-LEORDENI – Un mare poluator inchide temporar instalatii Protan, concesionarul activitatii de ecarisaj, a inchis temporar unitatea de colectare si neutralizare a deseurilor de origine animala din Popesti-Leordeni, firma sustinind ca incetarea activitatii survine in urma unui „sabotaj tehnologic”. Acest fapt vine ca urmare a sabotajului tehnologic petrecut in dupa-amiaza zilei de ieri, 9 septembrie,…

Citește mai departe

Avantajele produselor bio

 Alimentele ecologice, denumite si organice sau biologice, sunt produse de origine animala sau vegetala care au fost obtinute fara utilizarea substantelor chimice precum pesticide sau ierbicide, fara adaosuri de substante sintetice la procesarea lor, nemodificate genetic si care nu au fost expuse iradierii. Beneficiile sunt deopotriva pentru sanatatea consumatorului dar si pentru mediul inconjurator care…

Citește mai departe